Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adsafs

Moja matka źle traktuje mojego ojca!!

Polecane posty

Gość adsafs

Kobieta siedzi w domu, nic nie robi, jedyne jej zajecia to siedzenie przed telewizorem. Mój ojciec jest wspaniałym człowiekiem, bardzo troskliwym i opiekuńczym. Z matką już właściwie nie rozmawia, gdy wraca do domu to albo rozmawia ze mną albo zajmuje się moim synem bo matka go olewa, nawet sypialnie mają oddzielną. Moja mama w przeciwieństwie do mojego taty nigdy się nie zajeła moim dzieckiem, wogóle to przeszkadza jej to że tam mieszkam.

Gość jak ty matke traktujesz?
jak służącą. I po co się wtrącasz do ich małżeństwa?

a kto sprząta w domu? kto gotuje obiady? kto robi codzienne zakupy? kto nastawia pralkę i wiesza pranie? kto prasuje ubrania? kto chodzi na pocztę płacić rachunki? dlaczego, będąc dorosła kobietą i mając juz dziecko, mieszkasz z rodzicami?

Gość adsafs
Nie traktuje matki źle, uważam tylko że ona źle traktuje mojego ojca. Mój ojciec tyle lat starał się żeby małżeństwo było udane, a jego żona po prostu miała to gdzieś. Wolała siedzieć przed tv lub iść na plotki z koleżankami. Mojego ojca ignoruje, ojciec teraz zaczął mi się żalić z tego jak wygląda i wyglądało jego małżeństwo.

Gość adsafs
Zapłacić rachunki na poczte, zakupy wykonuje ja, albo ojciec. Ja mieszkam z rodzicami bo tak się ułożyło, mój brat(który ma już rodzine) też mieszka w rodzinnym domu, tylko że on wykończył sobie strych. J Jeśli chodzi o sprzątanie, pranie i prasowanie oraz gotowanie to do tego przychodzi pani która te czynności wykonuje bo moja mama nigdy nie ma i nie miała na to czasu.

ok chodziło mi o to, czy słusznie uważasz, że matka nic nie robi w domu masz rację, nie robi ale nic nei napisałaś na temat, który założyłaś źle traktuje ojca, tzn.?

Gość adsafs
Źle traktuje, miałam na myśli że ona niedocenia tego że ma naprawde dobrego męża, ciągle tylko na niego nadaje, obgaduje go nawet do koleżanek, często się na niego obraża, właściwie teraz się wogóle do siebie nie odzywają. Mój tata unika jej, specjalnie gdy przychodzi do domu to albo cały czas rozmawia ze mną, albo zajmuje się moim dzieckiem lub idzie odwiedzić brata piętro wyżej. Zwracałam matce uwage, to ona mi zarzuca że stoje po jego stronie.

Gość stull
A może pora zobaczyć coś więcej poza czubkiem własnego nosa, może matka jest tak styrana życiem , że ma wszystkiego dosyć. Nie od dziś się mówi, że kobieta siedząca w domu nic nie robi. A dlaczego ojciec nie powie jej sam , że ma dosyć złego traktowania ( jeśli tak faktycznie jest. Albo zróbcie po niedzielnym obiedzie rodzinna naradę i powiedzcie co wam na sercu leży, a nie gadacie sobie wzajemnie za plecami. Co to za rodzina, że nie można powiedzieć , że coś uwiera.

Gość adsafs
Ojciec wiele razy chciał porozmawiać z matką, ale ona albo oglądała telewizje albo wychodziła do koleżanek. Domem się nigdy nie zajmowała, mnie i brata odsyłała do naszej babci ze strony taty, a sama dziećmi brata a nawet moim dzieckiem się nie zajmie. Jedynie zajmuje się tylko sobą.

Gość twoja matka to mądra kobitka

Gość twoja matka to mądra kobitka
widocznie twoj ojciec nie spelnia jej oczekiwan.

Gość stull
Używasz wielu uogólnień i dlatego ci nie wierzę do końca. A może jest coś o czym nie wiesz, ojciec np kiedyś zdradził matkę, to może boleć wiele lat, a może i całe życie, albo był bardzo kiepski w wyrku, ciamajdą niezaradna w życiu taką co to nie ma własnego zdania. To może powodować, że nie szanuje ojca jeszcze bardziej z biegiem lat, czego wy jako dzieci nie musicie wiedzieć. Widzicie tylko to, że tata jest biedny i dla was dobry, a dla niej już niekoniecznie. Jeśli tobie to doskwiera, to zadaj matce pytanie dlaczego taka jest dla ojca ? i nie pozwól jej ogląda TV albo wyjść do koleżanki.

Gość adsafs
Mylisz się. Mój ojciec jest dla niej bardzo dobry mężem, teraz się między nimi pogorszyło, tata nawet nie odzywa się do matki bo i nie ma po co. Ojciec jest potrzebny matce tylko do wyciągania od niego pieniędzy, po nic więcej.

Gość adsafs
Ojciec przez wiele lat był wpatrzony tylko w mame, i nigdy bym nie uwierzyła w to żeby kiedyś ją zdradził. Mojej mamie do tej pory przy nim ptasiego mleka nie brakuje, ojciec może się wyżalić tylko mnie bo mój brat nie za bardzo chce z nim na ten temat rozmawiać, a to że mój tato jest niezaradny to tego o nim nie można powiedzieć.

Gość wyjdź za ojca
:D :D :D :D

Gość stull
Gdyby był prawdziwym facetem z jajami to nie pozwoliłby sobie na takie traktowanie i robienie z siebie ofiary. Niestety , to smutne, ale jak widzę ona potrzebuje energicznego faceta, bo takiej ciapy nie szanuje. Taka ciapa powinna mieć za partnera druga ciapę i byloby ok. Myślę, że gdyby doszło do rozmowy - szczerej pomiędzy tobą a nią - byłabyś mocno zdziwiona, czego byś się dowiedziała. Nie chce mi się wierzyć , że ona jest naprawdę taka z natury okrutna. A może za bardzo na nią zwracacie uwagę i wytykacie jej co robi źle. A zajmijcie się sobą i dajcie jej spokój. Niech ojciec idzie na ryby, czy zapisze się na jakiś sport, znajdzie sobie kolegę, pracę w ogórku itd. Może dosyć użalania się nad swoim losem. A ty powinnaś mu w tym pomóc.

Gość adsafs
Mój ojciec jest prawdziwym mężczyzną, jest inteligentny, pracowity i kochający. Bardzo dba o rodzinie, czego nie moge powiedzieć o mojej matce, ona poświęca czas tylko na swoje przyjemności. Mama zachowuje się egoistycznie i nie widzi tego jak mój ojciec się starał.

Gość stull
To, że przynosi do domu pieniądze nie świadczy o tym ,że o na ma w nim oparcie. Mój znajomy jest maszynką do robienia kasy, ale jest taką życiowym nieudacznikiem, że też musi znosić chamstwo swojej zony ( ba , nawet jej kochanka) .

Gość stull
No to sama się zastanów dlaczego tak jest , skoro matka ma ideała, to dlaczego go nie szanuje, a może ma problemy z menopauzą. Może powinna pójść do dobrego ginekologa i sprawdzić swoje hormony. Menopauza to jakby nie było straszna sprawa u niektórych kobiet. Jeśli wczesniej taka nie była to może to jest to.

Gość adsafs
Tylko że to traktowanie mojego ojca trwa już dobre kilka lat. Mój ojciec nawet przestał zawracać sobie tym głowe, jedynie co może zrobić to się wyżalić mnie. Widzi to że ja jedynie w rodzinie potrafie go zrozumieć.

Gość stull
tylko że tym wyżalaniem zamknął sobie drogę do porozumienia z matką, bo ma w tobie oparcie, a nie widzi też , że swoimi problemami obarcza dziecko - zraża matkę do dziecka ( bo tak już się stało) Powinni swoje sprawy załatwiać sami, a nie włączac do nich dzieci i tym sposobem dzielic jeszcze bardziej rodzinę.

Gość i dobrze twoja stara
robi.

i nie powinnaś jej tak traktowac.

a twój ojciec jest wstrędny że z tobą o takich sprawach rozmawia.