Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drugooklasistka

Za rok MATURA - na jakie studia iść?

Polecane posty

Gość drugooklasistka

Hej. Mam podobny problem ja wielu przyszłorocznych maturzystów - jaki kierunek wybrać?? Z tym,że mój problem jest większy - narzkeam na nadmiar ,a nie brak zainteresowań - lubie chemie matme ,polski, uczyć się języków obcych,do pewnego stopnia również nauki przyrodnicze.Kocham zwierzęta,ale uważam,że nie nadaję się na weterynarię - jestem zbyt wrażliwa a po drugie nudne studia - sama biologia i rozwinę się matematycznie. Myślałam nawet o równoległym studiowaniu na dwóch kierunkach - jednym ścisłym i drugim humanistycznym... Co proponujecie? O to co zamierzam zdawać na maturze: język polski - p. rozszerzony matematyka - p. rozszerzony język angielski - p.rozszerzony chemia - p. rozszerzony ew. biologia - p. rozszerzony PS. Nie cierpię fizyki i histori. PS2. Co powiecie na temat międzywydziałowych studiów na UW?

Gość to i ja coś napiszę
Masz wakacje, ciesz się tym i wypoczywaj na takie przemyślenia będzie cała 3 klasa. Ja na studia i ich kierunek zdecydowałem się ciągu kilku dni. Nie rozumiem tej dzisiejszej młodzieży ;)

Gość drugooklasistka
chyba żartujesz...musze rok przed maturą wiedzieć do jakich przedmiotów przyłożyć się szczegolnie!

Gość gjhgdjhgjhj
Dobrze jest wiedzieć prędzej lecz ja również za niedługo mieć będę maturę i jeszcze nic... Nie mam pojęcia co wybrać. non stop się zastanawiam i dalej nic. :)

Gość pawel____
Ja chcę pisać na pewno rozszerzoną z Wos-u, rozszerzoną z matematyki, polski- podstawowy geografia- rozszerzony. Ale jaki kierunek nie mam pojęcia. Jestem w podobnej sytuacji do cb :D

Gość drugooklasistka
rzata małgo - czemu kujon ??

Gość looolowa
ja pier.ole ale kujon xD

Gość a do jakiego
o tak, kujon kujon, tylko oni najlepiej potem wychodzą. za mną też wołali w klasie kujon kujon, a dzisiaj ci elo elo 3 2 0 podają mi wino jak idę ze znajomymi do restauracji, mieszkają z rodzicami i zero perspektyw ;)

Gość drugooklasistka
ale nie rozumiem skąd wnioskujecie,że jestem kujonem? LOL Oczekiwałam poważnych odpowiedzi na poważny temat...

Gość wg mnieee
nie masz żadnych zainteresowań prócz szkoły? za ciebie mamy wybrać "życie"... obcy ludzie nie wybiorą za ciebie poczytaj o konkretnych kierunkach. Przedmioty w liceum są mało adekwatne do studiów. studia na politechnice to nie sama matma, a studia socjologiczne czy filologiczne to nie polski w wydaniu LO.

Gość wg mnieee
takie odpowiedzi jaki poziom pytania 🖐️

Gość drugooklasistka
no właśnie wiem,że studia nie mają nic wspolnego z przedmiotami w liceum...dlatego chciałam sie poradzic osób ,ktore już studiują bądź studiowały i mają większą wiedze na ten temat i pomogły mi dobrać studia pod kątem zainteresowań...lepiej się uczyc na cudzych błedach niż bym później miała żałować wyboru studiów, nie?

Gość drugooklasistka
a po drugie nie widzę nic w tym złego,że by studia nie mogły być przyjmnością i dawać satysfakcji z nauki...nie każdy musi się męczyć 5 lat tylko po to by mieć óźniej wysokie zarobki , można tez lubić to co się robi....ja osobiście nie wyobrażam sobie studiować czegoś do czego nie byłabym zapalona, nie po prostu nie miałabym motywacji uczyc się tego co mnie wogóle nie interesuje...

Gość drugooklasistka
a po drugie nie widzę nic w tym złego,że by studia nie mogły być przyjmnością i dawać satysfakcji z nauki...nie każdy musi się męczyć 5 lat tylko po to by mieć óźniej wysokie zarobki , można tez lubić to co się robi....ja osobiście nie wyobrażam sobie studiować czegoś do czego nie byłabym zapalona, nie po prostu nie miałabym motywacji uczyc się tego co mnie wogóle nie interesuje...