Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andzia z zielonego wzgórza

18 lat i brak bliskiej osoby.

Polecane posty

Od wielu lat zastanawia mnie pewna rzecz. Nigdy nie miałam chłopaka, nawet nie byłam na randce, nie mam przyjaciela - chłopaka. I to mnie zastanawia- podczas gdy wiele dziewczyn, młodszych ode mnie, wydaje się być zakochanych-spacery, spotkania z chłopakiem, wyjazdy - ja nie mam takich wspomnień ani planów. Mówiąc krótko: uważam, że to niesprawiedliwe, że ja w wieku 18 lat nie mam żadnych wspomnień związanych z odwzajemnionym uczuciem do kogoś, a nawet 14, 15-latki mają chłopaków. Nie chcę kwestionować, czy to po prostu nastoletnia miłość-ale przynajmniej uczą się bycia w związku, jak zachowywać się przy chłopaku. A ja skąd mam wiedzieć jak to jest być z kimś? Z kimś, z kim można porozmawiać i popatrzyć na siebie? Najprawdopodobniej wynika to z kwestii wyglądu, ale myślę, że w wieku 18 już lat, mój niski wzrost i może nie najładniejsza twarz, nie powinny stanowić aż takiego 'odstraszacza' (?). A co do charakteru-nie wiem, czy jest on taki odpychający, zresztą jak można to sprawdzić, skoro nikt nie próbuje mnie poznać? Chyba, że problemem jest to, że nie jestem w centrum uwagi, mam jakieś marzenia, a nie myślę jedynie o jutrzejszej dyskotece i piątkowym melanżu i jak oszukać nauczyciela w liceum. Stąd-co te 15-latki mają w sobie, że pomimo 'pustoty' (niestety częste), mają tę bliską osobę?

Gość siemasz sflustrowana
dziwne ale ja też dobijam do 18 i wspomnień zero, no przelotne flirty to może i były,wiem co czujesz I też nie jestem typem imprezowiczki bo wole raczej kameralne spotkania ze znajomymi.

to jeszcze nie koniec świata. ja mam 19 lat, mam aż za dużo wspomnień z wieku 14-17,a teraz? Nie mam nikogo. Jest mi źle, ale nie zawsze. W każdym razie nie czuję się lepiej z tym, że mam kogo wspominać. Jeśli Cię to pocieszy :-)

nie chodzi o to zeby myslec tylko o imprezach ale zeby sie wyluzowac... jak bedziesz zamulaczem to beda uciekac od ciebie. w mlodosci trzeba probowac roznych rzeczy a np. po to zeby za 39 lat powspominac stare czasy... bo czlowiek ktory nie zrobi w zyciu zadnej glupoty na wieksza skale bedzie nudny. a udni albo przyciągają nudnych albo nikogo.

Ale mnie właśnie o to chodzi - jak mam mieć te wspomnienia za x lat, skoro teraz na nic takiego się nie zanosi? skoro ludzie się mną nie interesują?

Gość hnfmdhf
a ile masz wzrostu?

Gość nie krasiwa ja
andzia, to nie zawsze tak jest. Mam 20 lat i zdarzało się, że nawet codziennie chodziłam na imprezy i nikt się mną nie zainteresował. No, chyba że ktoś baaardzo nawalony :o A i tak raptem było tylko dwóch takich, więc nie wiem jak bardzo trzeba się upić żeby na mnie polecieć :o

Gość DDF
ej- ja swoją miłość poznałam w wieku 20 lat :D

czy my, kobiety, żyjemy tylko po to,by zwracać na siebie uwagę mężczyzn? bo po tych topikach odnoszę takie wrażenie :-O

aha spoko czyli wróżycie że jak do tej pory nikt sie mną czy andzią nie zainteresował to już tak zostanie? Super...:O To gdzie ja mam szukać tego jedynego? Skoro są marne szanse ze to on znajdzie mnie...

Kto tu mówi o zwracaniu uwagi średnio rajcują mnie spojrzenia facetów, zwykle mnie peszą. Ja tu mówię o dłuższym związku, wymianie poglądów a nie o gwizdach na ulicy czy głupich zaczepkach .

ja mam 21 i nigdy nie bylem w zwiazku. ale no wlasnie trzeba sobie uswiadomic ze nie liczy sie kiedy tylko z kim i dlaczego :)

właśnie o to mi chodzi - o rozmowę, uznanie, świadomość, że ktoś mnie lubi i ceni. I o osobę, z którą będę miała wspólne tematy do rozmowy, możliwość spędzania czasu razem. Zdjęcia nie dam, bo się wstydzę ;p zresztą, jak mam usłyszeć, że faktycznie 'taka już jestem i trudno', to wolę nie;) i tak mam gorszy humor ostatnio.

Gość wieczna singielka
:D Dzięki temu tematowi zdałam sobie sprawę, że ze mną nie jest jeszcze tak źle :D

Gość iouytyuee
levviatan to w takim razie muszę ci powiedzieć, ześ jest jedynym prawikiem, który ma powodzenie na kafe :D i który nie jest przegrańcem :D

Gość iouytyuee
proszę :D

Levviatan: ale ile można czekać? zwłaszcza, że nie wiem czemu jestem taka...niezauważana?

ile? - nie wiem ale moze zamiast czekac az ktos ciebie zauwazy sama sie rozgladnij za kims

Autorko, nie wiem czy wiesz ale w wiekszej mierze to wy wybieracie kto ma na was zwracac uwage. Wyslij chlopakowi ktory Ci sie podoba jakies glebsze spojrzenie i jesli on to zauwazy to mozesz byc pewna ze bez wzgledu na Twoja urode bedzie na Ciebie zwracac uwage. Wiem to z wlasnego doswiadczenia ;)

Szejku - ile to razy tak robiłam? Ile razy myślałam, że ktoś mnie podrywa, a nic z tego nie wychodziło?

Ja tez mam 18 lat, w związku nie byłam od jakichś 3 lat, ale to gimnazjum więc nie określam tego jako związek :) Czasami brakuje tej bliskiej osoby i nie wiem czy chciałabym z kimś być - wystarczy mi tego, czego naslucham się od przyjaciół o ich problemach z dziewczynami, chłopakami. Trochę to odstrasza :o

za pierwszym razem: ok, ale za 5? po prostu czasem patrzę na koleżanki z klasy i nie rozumiem, jak ich faceci z nimi wytrzymują. są ładne, ale w stosunku do ludzi często chamskie, kręcą, oszukują, udają.

Gość dziewczyna-25
18 lat to jeszcze dziciak, gdybys napisala, ze masz 38 lat, to moze i tym zrozumiala :) Cierpliwosci :)

Ha ja mam prawie 19 i nie mam nikogo właśnie ten sam problem mam co ty autorko;/ nikogo nie miałam bo nawet nikt się mną nie interesuję czasem na dyskotece zatańczę z jakimś i koniec;/ a aż taka brzydka to nie jestem kiedyś miałam konto na fotce to ciągle mi każdy pisał jaka to jestem ładna... może jestem za mało rozrywkowa czy jak bo już nie wiem;/ ale nawet nie mam za bardzo możliwości by gdzieś jechać czy coś bo znajome mieszkają daleko a nawet jak jest jakaś impreza to ok 40 km to rzadko jeżdżę;/

ona 13: nie rozumiem tego po prostu i tyle. dlaczego niektórym odbiera się prawo do pieknych wspomnień właśnie z tak młodego wieku 18 lat, a niektórzy będa mieć ich mnóstwo.