Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meczynka

poszukuje szybkich i łatwych przepisów na zagrychę do piwa ;)

Polecane posty

Gość meczynka

mój nowy facet postanowił mnie zapoznac ze swoimi znajomymi i jutro zaprosił ich na oglądanie meczu, muszę coś przygotowac na szybko, jakąś zagrychę do piwa ;) co polecacie zrobić? najchętniej bym zaserwowała chipsy i piwsko ale muszę "zabłysnąć" :p

Gość mozesz posmarowac krakersy
roznymi pastami do pieczywa, np pasta jajeczna lisnera lub inny smak lub rozne serki sa do smarowania i na to po kawalku jakies wedliny lub wazywa, nawet ze sloika np. ogorek. Posypac delikatnie kolorowa przyprawa lub ziolami. Zrobic takie rozne kanapeczka ale uzyc wlasnie krakersow slonych zamiast pieczywa. Mozesz rowniez piersi z kurczaka pokroic w takie paski i wieksze kawalki ale raczej dluzsze i ciensze, obtoczyc w bulce lub chrupiacej panierce i smazyc na glebokim ojleju. Podawac z sosem czosnkowym np. Kupnym luc zrobionym. Jak chcesz przepis na sos to ci podam. Wszelkiego rodzaju koreczki tez sa mie widziane. Salatka rowniez.

wszelkiego rodzaju sery zolte, plesniowe poukladac na polmisku pokrojone w taka gruba kostke, do tego jakas ciekawa wedlina tzn. sa teraz w miesnym rozne male fajne kielbaski paroweczki itp i to podawac razem z ty. Podawac sos do maczania.

Gość zdradzę ci mój patent
http://www.wielkiezarcie.com/recipe11904.html To jest moje popisowe danie na imprezy, zawsze znika pierwsze :D Nawet moja niedoszła teściowa chyli przed nim czoło. Jest szybkie i tanie, a efekt nie do przebicia. Do tego, dwa trzy dipy, pieczywko i masz zagrychę w sam raz pod piwo :)

To zaden przepis z tymi piersiami. Poprostu pokroic kurczaka w grubsze paski i obtoczyc w panierce lub zeby bylo ciekawiej np. w sezamie wymieszanym z bulka lub np platki kukurydziane ktore trzeba troche skruszyc. i poprostu usmazyc na glebokim oleju. Podawac na polmisku z powbijanymi wykalaczkami. A do tego sos czosnkowy do maczania. Lub inny, tylko na zimno. Mozna rowniez ziemniaczki mlode usmazyc w mundurkach na glebokim oleju, mozna je rowniez obtoczyc np. w bulce tartej lub innej panierce i smazyc na glebokim oleju. Podawac z kubkami zsiadlego mleka jak ktos lubi:D Lub polac roztopionym serem topionym lub sosem serowym.

o jakis prosty i dosc ciekawy przepis:D Super wyprobuje go.

Gość zdradzę ci mój patent
Wypróbujcie, bo warto :) Można dodać do kotlecików cebulę, paprykę, pieczarki. Świetnie smakują z dipem czosnkowym, ale też z ziemniakami i na zimno i na ciepło :):)

u mnie kroluje salatka z pory i jajek-po prostu taka sama ilosc mniej wiecej por i ugotowanych jajek-tniemy w male kawaleczki,solimy,pieprzymy i dajemy majonez...do tego super smakuja male mielone z podsmazona cebulka i pieczarkami,papryka w srodku:) hitem sa tez sery-plesniowe,zolte i czosnkowe razem z jakimis toscikami,czy czyms podobnym mozesz tez zrobic w polmiskach osobni salate,kukurydze,pomidory,ogorki,papryke,cebule,sos czosnkowy i przyzmazone mielone mieso z przyprawa do gyrosa..i do tego chleb kebab albo pita,bo te chipsy tacco troche pekaja i zle sie to je

Gość rolek22
Weź się nie przejmuj i kup coś gotowego :) Najlepiej chipsy, to jest coś :) kup np cebulkowe, takie jak w tej reklamie http://www.youtube.com/watch?v=o7M1lbXD-QI , ostatnio z ziomkami zjedliśmy kilka paczek do browarków :)