Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewag

Tadek- niejadek- ratunku :(

Polecane posty

dziewczyny poradzcie cos bo juz kota dostaje moj maly 6,5 mies- nie chce WOGOLE jesc zadnych obiadkow cokolwiek mu daje - jest zacisnieta buzia lub odruch wymiotny- niewazne czy ze sloiczka, czy ugotowane wlasnorecznie- kalafioorek, marchewka, kurczak, wolowina, warzywka- zawsze ta sama reakcja- i odmowa wspolpracy nawet mu dosolilam odrobinke to jedzienie- zeby nie bylo takie mdle-zero poprawy sytuacji ale jak mu dam jablko czy inne owoce- wcina tak ze lyzeczka nie nadazam obracac mleko tez raczej zjada- czy lacznie z kaszka na dobranoc jak mam go zachcecic do jedzenia innych obiadkow? bo juz normalnie plakac mi sie chce- bo tylko otwieram i wyrzucam te sloiczki- i nawet jak jest bardzo glodny nie zje- a mleko wciagnie w 2 min :(

dodam, ze ta sytuacja ciagnie sie juz chyba z miesiac i nie wiem co dalej :(

Gość wszystko się może stać...
spokojnie przyjdzie czas na inne dania:) jest jeszcze malutki więc ma prawo nie chcieć--kubki smakowe muszą przyzwyczaić się do innego jedzenia... nic na siłę:)

jego imie nie jest problemem tylko kwestia niejedzenia wiec prosze o rady na temat- bo to jest dla mnie klopot

Ty jesteś naprawdę nienormalna :o Jak można takie zdjęcia pokazywać światu :o Goła z dzieckiem w wannie :o Jakby dzieciaka nie mogła okąpać samego :o Zboczona :o

po1- gacie mam po 2- jakbys widziala ta histerie kazdego wieczoru jak miala byc kapiel w wanience- tez bys sie zastanowila nad innym rozwiazaniem problemu kapieli- a w tym przypadku oboje mamy zabawe po 3- nie mieszkamy w Pl- wiec imie jest jak najbardziej normalne

Gość karolcia888
Dziwne a czy czasami ni mieszkasz w Polsce? Bo torcik z okazji chrzcin jak nic z cukierni Czekoladowa :D

Gość karolcia888
A co do tematu :P Powinnaś powoli mu wszystko wprowadzać. Tak jak ktoś napisał on jest jeszcze mały... Nie musi całego pakietu warzyw jeść.

torcik byl z cukierni Sowa- z pl :) w tym problem ze on nic nie chce jesc- pojedynczo czy w pakiecie :(

Gość miss skalpela
ewag nie pocieszę Cię, ale niestety takie bywają dzieci. Mojej kuzynki syn- obecnie 9 latek od małego jest niejadkiem, ale dopiero teraz przechodzi samego siebie. Od 2 miesięcy na śniadanie i kolacje karze sobie smażyć paluszki rybne :O i tak jest dzień w dzień. Przed szkołą musi zjeść rybę :O Kanapek nie toleruje,owoców ani innych dań też. Wcześniej u niego na topie (również przez kilka tygodni- całe dnie) były pierogi, naleśniki. I każdy skacze koło gówniarza, bo jak nie da mu się tego czego nie chce, to nie zje nic :O

autorko czy je czy nie to i tak codziennie mu podawaj jakis obiadek. moze musi sie przyzwyczaic do nowego smaku a moze okaze sie ze jest niejadkiem ale ja bym narazie probowala bo na poczatku dzieci nie zawsze sa chetne jesc obiadki, warzywa itd. w temacie prawdziwych niejadkow to znam problem z dwoch stron. sama bylam niejadkiem ( w sumie dalej nie wszystko zjem a stara baba juz jestem ;) ) i moj maly tez niestety niejadkowaty :O u mnie to rodzinne. moja mama taka byla, ja a teraz maly :D pocieszam sie ze on cos tam zje (no chyba ze ma te dni ze nic nie chce) tyle ze to musi byc cos co lubi i na co ma akurat ochote. niestety rodzice dzieci ktore lubia jesc i lubia nowosci tego nie rozumieja i daja mi "super" rady, przeglodzic, postawic na stole jak nie zje to nic nie dostanie, wroci pozniej i zmiecie wszystko z talerza itd. dobre rady ale niektorzy nie rozumieja ze nie na kazde dziecko dziala. ja znam to z drugiej strony, jak moja mama sie uparla ze mam cos zjesc a ja nie chcialam to nie tknelam zebym nawet nie wiem jak glodna byla. nawet teraz np. kaszanki nie dotkne nawet, mowy nie ma. pewnie jakbym byla naprawde wyglodzona (nie wiem 3-5 dni bez jedzenia) to bym sie moze i na ta kaszanke rzucila (nie moge sobie tego wyobrazic ) ale przeciez nie bede dziecka przez 3 dni glodzic.

Gość a ja mam Tadzia jadzia :P

wiez- jak zrobilam 1 podejscie do dokarmiania ok 4 mies- to byl bardziej zainteresowany- ale niestety okazalo sie ze jego uklad pokarmowy nie byl jeszcze gotowy i na miesiac wrocilismy do mleka no a teraz to juz nie chce nic probowac :(

Gość pytająca mamusia
no niestety w tej materii to tylko czas i Twoja anielska cierpliwość autorko :( nie zmuszaj na siłę do jedzenia bo zrazi się do łyżeczki i będzie kicha na przyszłość następna rzecz: cały czas każdego dnia podawaj dziecku ten nieszczęsny obiadek, w końcu zje możesz zrobic sztuczkę :P nałóż obiadek na łyżeczkę, a przód łyżeczki zanurz w jego ulubionej kaszce, na początku nie skuma się, że ma obiad, dopiero jak weźmie do buzi :) dla nas to troche niesmaczne ale dziecku nic nie bedzie. A zagadywałaś malucha podczas jedzenia? Ja musiałam puszczać Rockiego na you tube :) zagapił sie i myk przemyciłam łyżeczkę albo rozśmieszałam, otwierał buzie ze śmiechu i wsadzałam łyżkę... Minęło po miesiącu u mojego i teraz je pięknie. Duzo dzieci przechodzi takie bunty obiadkowe powiem na pocieszenie

tiaaa- probowalam z rozsmieszaniem- i ladowalam lyzeczke do otwartej buzi- a teraz to usmiecha sie- a buzie ma zamknieta inteligenccji mu nie brakuje aaaa- pytanie nr 2- dawac mu te owocki- czy dopoki objadkow jesc nie bedzie- mam i nich zapomniec?

Gość pytająca mamusia
dawaj owoce, skoro nie je warzyw to niech chociaz ma jakies witaminy z owoców, u takiego szkraba łatwo o anemię

Gość pytająca mamusia
a dawałas kurczaka z jabłkiem? To słodki obiadek z owocem :) a nóż zje...

hmmmm- to jest pomysl- sprobuje jutro zaeksperymentowac :)

Moj maly jadl chetnie od poczatku obiadki ale przez okol miesiac byl bunt i nie chcial jesc pomagalo zabawianie na krotka mete potem i to sie znudzilo i wlasnie zaczelam dodawac jablka do obiadku bo wiedzialam ze lubi i w ten sposob zjadal obiad po miesiacu powrocil do normalnego jedzenia obiadow, Owoce dawaj..nawet ostatnio gdzies wyczytalam ze jak niemowlak nie chce jesc to zeby dawac jeo ulubione owoce w ten sposob dostarczysz witamin,:) P.s na niejadka nie wyglada synus:)

bo nadrabia mlekiem :) a tak to juz stoimy sami- raczkujemy- i juz mowimy 1 slowa :)

podnosze- moze ktos ma jeszcze jakies ciekawe pomysly

Gość misz maszs
czy Ty nie za dużo smaków chcesz wprowadzić na raz?? dziecko musi przyzwyczaić się do 1samku a potem wprowadzamy kolejne a nie hurtem!! a tu widzę mix smaków....yyyy.... poza tym wcale taki niejadek nie jest skoro np.owoce chętnie zjada:) proponuję zwolnić tępa z tym dokarmianiem-przekarmianiem...powoli i systematycznie a będzie dobrze