Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość era2233

język rumuński

Polecane posty

Gość era2233

zna ktoś ten język ?

Gość a co potrzeba

Gość ten kto zna francuski
zna tez rumunski, te jezyki sie praktycznie niczym nie roznia

Gość era2233
ce mai zici frumoaso mie dor de tine te pupic dulce _ potrafisz mi pomóc w przetłumaczeniu ?

Gość mowie ci ze brakuje mi ciebie
i twoich slodkich pocalunkow tak w uprszczeniu

Gość era2233
dzięki ;) w jaki sposób nauczyłes/as sie języka :) ja dopiero zaczynam ...mozesz polecic jakis dobry słownik -podręcznik dostępny w ksiegarniach ?

Gość kojuo
zna tez rumunski, te jezyki sie praktycznie niczym nie roznia haha, ale bzdury, to tak jaky napisac, ze czeski i polski niczym sie prawie nie roznia:O

Gość mowie ci ze brakuje mi ciebie
kumpel mnie uczy :D slabo zna angielksi wiec tak pol ang pol rumunski i dopowiadam sobie tlumaczem . masakra :D ale nie ucze sie go bo chce, tj. bo mnie interesuje, bardziej przy okazji, zeby sie porozumiec z tym gosciem, ale w mowie jestem slaba strasznie, te rozmowki opieraja sie na pisaniu ;)

Gość inka99999999999999
hehe wiec po co rumunski,francuski,włoski skoro to wszystko jest do siebie podobne a nawet moze ktos stwierdzic takie same ....... hehe mi ciezko sie ze słowakami dogadac polski to polski rumunski to rumunski

Gość kojuo
rumunski jest o wiele trudniejszy od francuskiego, ktory jest przez ludzi demonizowany. Jest tez o wiele piekniejszy, ale jako, ze to biedny kraj to jego znajomosc nie jest "trendy"...

Gość inka99999999999999
zgadzam sie nasz kraj składa sie z wilu ograniczonych głupków ograniczonych do jezyka angielskiego niemieckiego i moze rosyjskiego ... nieznam zadnego z nich..... rumunski mi sie podoba i juz całkiem niezle mi idzie -mogę sie pochwalic ;)

Gość kojuo
inka, a z czego sie uczysz?

ja mowie troche po Włosku , pewna Marokanka powiedziała mi że jej się włoski nie podoba bo brzmi jak język contadino ( rolników) ale Francuzki to przepiekny język

Gość inka99999999999999
mam 3 słowniki -są całkiem nie zle biorąc pod uwagę ograniczoną mozliwosc wyboru ....mogę podac ci pozniej nazwy i autorow i najwazniejsze to chyba to ze moj bardzo BLISKI przyjaciel pochodzi z rumuni wiec czesto sobie smsujemy :) .....pozatym raz w roku jezdze do pracy ,gdzie przebywam w obecnosci samych rumunow/nek :) :) swietni ludzie :)

Gość rumunski jest czadowy
mogłabym go ciagle słuchac ale w naszym kraju chyba mało popularny

Gość a ja wiem ze po w jezyku
rumunskim - dupa :)

po za tym język rumuński jest z grupy romańskiej , latego podobny do włoskiego , mołdawskiego podobno Rumuni są dobrymi mężami :)

Gość to całkiem niezle sie składa
bo mam chłopaka z rumuni .....moze kiedys bedzie moim męzem :) ;)

Gość to całkiem niezle sie składa
bo mam chłopaka z rumuni .... moze kiedys bedzie moim męzem ,ale daleka droga do tego :) ;)

Gość moniczka miczka
zna ktoś szybkie metody nauki tego języka

Gość juz chce to miec za soba
jak patrze na wpisy niektórych to powinni najpierw wziąć do ręki słownik języka polskiego!!!! :(

Gość moniczka miczka
może ci co nie muszą stać przed lustrem i wmawiać sobie na siłe że jestem fajna i wogóle będą mieli czas na poprawę ortografii hahahah..... nie uważasz "chcę to mieć za sobą" ???? naprawde ciekawy temat jak wmówić sobię że jestem fajna no żałosneeeee:)

Gość angelica@ Romania
a ja...chce uczyc polskiego :-)

Gość f=ja22c
ocho nagle wielka rzesza chcących sie uczyc rumuńskiego , bo co ? bo hity na esce z rumuni ? buahaha ... każdy kto ma rozum i google translate też ci przetlumaczy więc sie nie nabieraj

Gość angelica@ Romania
ciao!jestesz polką?

Gość Tłumaczenia
Biuro tłumaczeń Fatix przetłumaczy też na rumuński i z rumuńskiego. Pisma sądowe, dokumentację medyczną, świadectwa itp.

Gość edyta.cichocka@interpermit.com
Gdyby ktoś poszukiwał pracy z j.rumuńskim to serdecznie zapraszam- umowa o pracę, stałe, atrakcyjne wynagrodzenie. Zapraszam do kontaku lub aplikacji: http://interpermit.humanwayapp.com/o/PNC3T3

Gość martaaa0223
W naszym kraju chyba niewiele osób uczy się takiego języka, bo wydaje mi się, że nie jest popularny, ale czasami przydaje się pomoc specjalisty. Jeśli chodzi o tłumaczenia z języka rumuńskiego, to na dzień dzisiejszy przychodzi mi na myśl tylko biuro tłumaczeń https://123tlumacz.pl/rumunski/ Znajoma kiedyś czegoś szukała, no i było ciężko w okolicy coś znaleźć.