Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazproblemem

18 M-CZNE DZIECKO NIE UMIE GRYZC POKARMÓW!!!

Polecane posty

Gość mamamilego
Bardzo dziękuję za wsparcie, od tamtego czasu wszytsko się zmieniło. Juz je wszytsko. Jabłuszko w gazie pomogło - zajarzył ze trzeba pogryżć najpierw zanim się połknie. Poszedł do żłobka i mimo ze jest na jedzeniu domowym nie żłobkowym to tam je chętnie. Może potrzebował też zobaczyć inne dzieci jak jedzą.

Gość gość
Ja miałam podobną sytuację. Wszyscy bagatelizowali problem, mówiąc ze dziecko jest niejadkiem. Ale ja nie dawałam za wygraną, szukałam i znalazłam. Udałam się do neurologopedy i do razu stwierdziła, że mała ma nadwrażliwość czuciową w jamie ustnej i jej obrębie. Dlatego nie chce jesc kawałków pokarmów i nie jest chetna do jedzenia. Zaczeliśmy masaże twarzy i języka i po dwóch tygodniach jest już trochę lepiej. Mała jest zainteresowana jedzeniem i zaczęła powoli gryzć- dla mnie to juz sukces, ale jeszcze duzo pracy przed nami...

Gość gość
Corka mojej kuzynki tez tak miala.ja mysle ze za dlugo dawala jej sloiczki i mala nie miala okazji nauczyc sie gryzc.jak pozniej probowala dac jej cos w reke to sie krztusila.dodam ze bardzo pozno zaczela mowic bo miala nie wycwiczonych miesni a wiadomo ze jak dziecko gryzie sobie jabluszko marchewke czy tam cos innego to miesnie cwiczy.ja pracuje w szkole i wiekszosc dzieci z zerowki chodzi do logopedy i ja ja kiedys zapytalam czemu tyle dzieci ma probkemy z wymowa to ona mi tak powiedziala ze teraz za dlugo dzieci jedza papki i nie cwicza miesni

Gość Yxyx6rx

O kurczę to ja się martwię, że moja 9 msc ma odruch wymiotny. Pocieszylyscie mnie:) moja też polyka w całości ryż i potem nieraz tym rzyga 😕 alale daje jej skórę z chleba to o dziwo mamla to (nie gryzie tylko tak mamla ustami) nie na jeszcze zębów