Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vipka

Ropieją mi usta, co mam zrobić??

Polecane posty

Gość vipka

Witam, mam taki problem otóż pękły mi usta ostatnio i leci mi ropa z nich od 4 dni i jest coraz Ngorzej:( co chwile zbiera mi sie ropa na ranie,pod raną i na około niej. Niewiem co o tym myśleć.. może jakieś zakażenie się wdało? Co powinnam robić teraz aby przywrócić usta do porządku? Z góry dziękuję za sugestie..

Gość CarrieBradshawOrendz
Przecieraj te miejsce rozkrojona na pół główka czosnku - jak nie pomoże to do lekarza. ;)

Gość vipka
powaznie?? ;) a jakie czosnek ma właściwości które mogły by pomóc?

Gość 121212dds
kup sobie tribliotic :) w aptece za 1,70zl saszetka

Czosnek ma wlasciwosci antybakteryjne i wysusza. Ja zawsze przecieram usta jak czuje, ze robi mi sie na nich zimno i nigdy mnie nie wysypuje. ;)

Gość no sluchaaaj
kup sobie też rivanol albo kwas borowy do przemywania. to jest bakteriobójcze i sciagajace. ja mialam podobna ropiejaca rane na nodze i mi lekarz wlasnie to kazal stosowac. a tak w ogole moze to jest strupek? jak sie strupek zmoczy albo zdrapie to taka maź wychodzi i to nie jest ropa

Gość no sluchaaaj
czosnek to oprocz tego, ze ma jakis tam znikomu procent antybiotyku to bardzo podraznia!!!! lepiej sobie kupic ten tribiotic.

Gość vipka
dziękuje za odpowiedzi;))) jutro zakupie co trzeba;P jak byłam dzis w aptece to te baby nie umiały mi doradzic nic, powiedziały ze mam isc do lekarza;/ ale to nie jest strupek, bo ta maź jest na około rany pod skóra, jest to napuchnięte, lekko twarde i strasznie boli a zwłaszca jak sie dotyka te okolice...

Gość vipka
A tribiotic stosuje od 3 dni i nic mi to nie pomaga

Przeciez nikt jej nie kaze tego czosnku trzymac cały dzien. Potrzyj kilka razy, aż poczujesz, że główka czosnku "wyschła" :) Popiecze troche, ale powinno po 2 dniach być ok. :)