Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brite02

Łuszczenie skóry twarzy po opalaniu się

Polecane posty

Więc w niedziele opaliłam bardzo mocno twarz. Wczoraj rano przeżyłam szok, bo cała skóra na twarzy się złuszcza, nie moge sie umalować [ puder, podkład]. Jutro mam wyjazd z klasą i muszę coś zrobić, żebym mogła się chociaż troche umalować. Wczoraj zrobiłam 2 razy peeling ( chyba za dużo razy jak na dzień) i smarowałam twarz kremem Ceralan. Dziś twarz wygląda jużtrochę lepiej ale i tak nie mogę nałożyć podkładu nawet. Pomóżcie co zrobić żeby już to wszystko co ma się złuszczyć złuszczyło się już dziś.

Gość gość
i cos ci pomoglo ?

Gość gość
Nic nie zrobisz, skóra musi się złuszczyć warstwowo, a na to trzeba czasu. A na przyszłość masz nauczkę i będziesz kupować bloker (takie jednorazowe spalenie to nic, ale czy wiesz, że promienie UV mocno przyspieszają starzenie?).

Gość gość
Nic nie rób. Żadnych peelingów, bo możesz tylko pogorszyć sprawę. I koniecznie wysoki filtr na twarz, bo po takim złuszczaniu możesz nabawić się przebarwień, które trudno będzie usunąć. A na przyszłość - myśleć.

Gość mężczyzna 42
Was też słońce przygrzało ,myślicie że ona będzie czekać trzy lata na odpowiedz .

Gość gość
A ty myślisz, że każdy patrzy na daty? jedna łajza odkopała to potem nikt nie zwraca uwagi.