Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta z kręgu

Siła kobiet, magia, poznanie siebie- Warszawa

Polecane posty

Gość kobieta z kręgu

Dziewczyny, od jakiegoś czasu czytam różne publikacje z zakresu integracji kobiet. Od razu zaznaczę, że nie chodzi o żadne feministyczne pobudki :) Chciałabym się dowiedzieć, czy posiadacie chęci do stworzenia w Warszawie (bo tu mieszkam) grupy wsparcia dla kobiet, polegającej na spędzaniu czasu razem, poznawaniu naszej natury, tańcu w kręgach. Fascynuję mnie typowe rytuały kobiece. Kiedyś nasze prababki spotykały się np. na darciu pierza, śpiewały razem i były dla siebie. Nie mam jeszcze wiedzy na ten temat na tyle rozległej aby móc jakoś bardziej określić o co mi chodzi. Generalnie o pobudzenie ducha kobiecego i stworzeniu czegoś, co pozwoli nam kobietom w każdym wieku czerpać jak najwięcej z wzajemnych relacji. Interesuję się magią, reinkarnacją i głębią człowieka. Może ktoś tu czyta Wróżkę albo Zwierciadło- tam można odnaleźć kilka wątków, o których piszę. Potrzebuję takiej duchowej jedności kobiet, wydaje mi się to naturalne i może któraś z Was ma podobne odczucia?? Porozmawiajmy....

Gość dsdasdasd
Moze i bym ybła chetna ale jak napisalas o wrózce i zeirrciadle to mi przeszło.

Czemu? heh, wiedziałam ,że jak naopiszę tytuły to dorzuci parę osób. Tam sa fajne artykuły, może trochę tendencyjne, ale często opisują życiorysy takich babeczek, które właśnie chciały coś zmienić. To inspirujące :D Choć nie przepadam za Coelho, to czytam jego książki (przez niektóre nie przebrnęłam) i zaczęłam się nad tym zastanawiać po przeczytaniu "Czarownicy z Portobello". Może znajdzie się ktoś zainteresowany :) "Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie."

Gość dsdasdasd
nie znosze ksiazek Coelho, sa ckliwe i bardzo nie zyciowe. a ja jestem konkretna babka z nutka romantyzmu a nie odwrotnie. cchcesz znac rytuały wspołczesnych kobiet: dom, praca, dziecko, zakupy, obowiazki, spotkania z kolezankami przy piwku i plotki to jak sabat i rytuał. chyba ze popytasz dzieciaki to powiedza ci o dyskotekach i super facetach i randkach i tipsach. ja z kolezankami staram sie spotykac raz na tydzien, czasem raz na miesiac jak czas pozwoli i gadamy, pomagamy sobie, rozmawiamy. na zakupy tez razem chodzimy to jak darcie pierza nie? (ironiczne to było z mojej strony) chcez zobaczyc wzajemne relacje kobiet? uderz do osrodków kobiet maltretowanych, uciekajacyhc z domów, osrodków społecznych tam jest prawdziwe wsparcie.

Heh nie musisz mi opoiwadać o współczesnych rytuałach. Bo tez pracuje, wiem jak wygląda życie i własnie brakuje mi czegoś więcej, prócz pogaduch i zakupów. Trochę magii, czegoś innego. "Kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie."

Gość swenney
Hej, ja nie jestem z warszawy, ale tez interesuje mnie podobne klimaty. mogloby nas byc tu wiecej moglibysmy pogadac