Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilastr123

praca

Polecane posty

Gość kamilastr123

pracuje w firmie, zajmuje się rekrutacją, pytajcie o co chcecie, może wam pomogę

Gość mam pytaniaaa
Co jest najważniejsze CV, dobrze wypaść na rozmowie, czy jeszcze coś innego ? ;). Tylko nie mów że wszystko jest równie ważne ;)

Gość kamilastr123
dla mnie najważniejsze jest: 1.doświadczenie 2.osobowość, sposób bycia, sposób mówienia, gestykujacja 3.wykształcenie, znajomość języków, ambicje zawodowe 4. wszystko inne

Gość mam pytaniaaa
Aha. A możesz rozszerzyć drugi punkt? Jakie zachowania są dla Ciebie pozytywne?

Gość kamilastr123
do biura się puka, a nie pakuje z marszu jesli ktoś inny jest w biurze to się czeka, a nie wchodzi i nie patrząc na nikogo rzuca sie na całe biuro:"ja w sprawie pracy" nie mozna żuć gumy!!! rozmawiać na luzie, mimo że zawsze jest stres nie przerywać :) na pytania odpowiadać rzeczowo i na temat nie mówic źle na temat poprzedniej pracy i pracodawcy "wmówić" rekrutującemu że jest sie idealnym kandydatem na to stanowisko trzeba sie uśmiechać, być pełnym zapału, chęci do nauki, miec pomysły....

Gość mam pytaniaaa
Czyli jednym słowem grać, grać i jeszcze raz grać...często innego niż się jest, niby każdy to wie, że to sztuczna poza, ale i tak pracodawcy, to kupują.

Gość kamilastr123
powiem tak: rozmowa nawet gdyby trwała godzinę i tak nie da pewności że to dobry kandydat, stąd wzięły się 3 miesięczne okresy próbne po których właściwie widać wszystko :)

Gość mam pytaniaaa
Jasne, jasne, są świetni pozerzy i Ci, którzy wypadają marnie na rozmowach, ale mają duże umiejętności...

Gość kamilastr123
najlepiej być sobą i sprawić żeby pracodawca stwierdził że szuka tej osoby z takimi umiejętnościami o takiej osobowości :)

Gość mam pytaniaaa
To jest trudne...i to bardzo...

Gość kamilastr123
a ile masz lat?co robisz, co robiłaś, czego szukasz?

Gość mam pytaniaaa
Mam 28 lat, pracowałam trochę w agencji reklamowej jako copywriter, 2 lata jako dziennikarz, teraz zlecenia badania rynkowe. Skończyłam polonistykę i mam licencjat z socjologii. Szukam czegoś na stałe w agencjach badawczych, badania społeczne albo rynkowe.

Gość kamilastr123
nie orientuje sie w twojej branzy :)

Gość mam pytaniaaa
Szkoda, bo jakoś na razie niezbyt mi się wiedzie...

Gość kamilastr123
powiem ci już tak od siebie: polonistyka, socjologia... kiepskie kierunki, bez obrazy to tylko moje zdanie :)

Gość mam pytaniaaa
A jakie Twoim zdaniem są dobre kierunki?

Gość mam pytaniaaa
Nie lubię takiego gadania, bo nie ma czegoś takiego złe i dobre kierunki. Są te po których łatwiej jest znaleźć pracę i te po których jest trudniej, choć nie ma na to zasady.

a na pytanie: - ile chciałaby Pani zarabiać? pożądana jest odpowiedź: -.................... ?

Gość o_kruszyka
no właśnie, podpisuję się pod mumi, co najlepiej odpowiedzieć na pytanie ile chciałoby się zarabiać?

Gość a może tak123
A może znajdziesz dla mnie jakąś radę 47 lat wykształcenie średnie wieloletnia praktyka w działach sprzedaży różnych branż poparta sukcesami i co jestem dla pracodawców za stara a tego nie można zmienić . Na moje cv jest totalny brak odpowiedzi a wszędzie oferuje się pracę w "młodym i dynamicznym zespole" jak to widzę to nóż w kieszeni mi się otwiera - może zostanę zawodowym mordercą ! :) :)

Gość kamilastr123
na pytanie o zarobki trzeba odpowiedzieć. Kiedyś osoba spytana o to odpowiedziała "nie wiem" :) w tym momencie nawet nie jest ważna kwota, ale to jak kandydat się zachowa. Wiadomo że zarobki są najważniejsze, nie oszukujmy się, samą satysfakcją człowiek nie wyzyje. Myslę że trzeba się orientować w zarobkach w danej branży w danym miescie i strzelić w środek :) Pamiętać trzeba też ,że zatrudniając się z czasem zarobi się więcej, są premie, dodatki itp a poza tym pracując łatwiej znaleźć inną pracę.

Gość kamilastr123
co do starszych pań- u was najważniejsze jest doświadczenie i chęć nauki nowych rzeczy

Gość mam pytaniaaa
W sumie tu nic odkrywczego się nie dowiedziałam, banały, banały i jeszcze raz banały...

Gość bo tam pani doradca
Pani doradca to zna się na doradzaniu jak świnia na gwiazdach

Gość kamilastr123
:) pozdrawiam mądre BEZROBOTNE

Gość gość
dobra praca dla dziewczyn jest w oddziale skoku, ja sama pracuję w krakowie i uważam że dobre zarobki oferują i umowy .