Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anikas

Alternatywna praca na bezrobociu, jak zarobic chociaż parę groszy...

Polecane posty

Hej, zastanawiam się jak zarobić chociaż 300, 400 złotych będąc osobą bezrobotną bez zasiłku...

Gość adesk23
może daj swoją ofertę w serwsie szukamsponsora....

Gość hahahahaahahahaah
szukaj pracy przy inwentaryzacji, ulotki, zbiory owoców, telemarketer :-p

Gość polakraków
możesz roznosić ulotki.... zawsze chętnie przyjmują, to masz umowę - zlecenie i przeważnie od razu jak rozdasz to płacą pieniążki. co do pracy - zawsze, ale to zawsze poszukują pracowników w marketach typu tesco, carrefour, jeszcze makro i auchan ale w tych dwóch ostatnich to przeważnie chcą średnie, albo sieciówki typu kfc i mcdonald. naprawdę spróbój, bo często przyjmują nawet jak ogłoszeń nie ma na drzwiach:)

Gość tak podpisuje sie
no ale przeciez jak dostaje umowe to traci status bezrobotnego i tym samym prawo do zasilku :P

Dzięki za rady :) skończył mi się staż z UP i szukam czegoś, wiem jak jest ciężko znaleźć coś na etacie. Zajmuje się wizażem ale to niestety tylko w soboty. Może w tej dziedzinie bardziej się rozreklamować, ogłosić itp, może makijaże w galeriach i salonach kosmetycznych właśnie na zlecenia? Jak myślicie czy to dobry pomysł?

Niestety nie mam prawa do zasiłku, takowy skończył mi się rok temu i dostałam staż

No, ale też już zakończyłam staż i nie wiem co dalej. Niestety jestem po pedagogice i w świetlicach pracy nie ma, może się jeszcze trafi jakieś zastępstwo.

Gość polakraków
zrób sobie profil na przykład na www.maxmodels.pl, załóż stronę internetową, są darmowe portale np. http://www.vgh.pl i czekaj, może ogłoszenie w lokalnej gazecie, pochodź też po różnych drogeriach typu inglot, sephora itp. tam często mają pokazy różne makijażu, może się załapiesz. porozglądaj się też za agencjami modelek, te profesjonalne i nie. może się coś znajdzie. to poszukiwany zawód. aha, no i musisz mieć portfolio, to podstawa.

Gość polakraków
co do pedagogiki - było iść na specjalizację nauczycielską;) ale możesz pracować we wszelakich świetlicach środowiskowych, szkolnych, jakichś schroniskach młodzieżowych, domach dziecka. spróbój wolontariatu, często oni potem szukają człowiekowi płatnej pracy.

Z portfoliem raczej problemu nie będzie robiłam makijaże znanej modelce do sesji bieliźniarskich, jestem amatorką póki co, ale z dużym doświadczeniem i talentem plastycznym :) więc zastanawiam się czy warto się rozwijać w tym kierunku i czy z tego mogą byc większe pieniądze niż tylko w soboty.

No mam specjalizacje o-w, ale tak jak mówię po paru latach na umowy na czas określony nie przedłużono mi i tyle. Ludzi po tym kierunku jest masa i żeby człowiek wiedział, że upadnie to by usiadł...i skończył inny kierunek, ale jest jak jest i trzeba działać tym bardziej, że jestem po 30stce a do tej pory pracowałam.

Gość Babaraambula
Również polecam Ci założenie konta na www.maxmodels.pl , na początku dobrze wykonać parę makijaży za darmo, w zamian za zdjęcia. Rozbudujesz portfolio, wykażesz się kreatywnością, to od razu posypią się oferty współpracy :) byle byś tylko nie przesadziła z wyceną, bo tam to wszyscy najchętniej chcieliby za friko wszystko mieć :D

Gość polakraków
rozwijaj się w kierunku makijażu:) zawsze się możesz na coś załapać. mówię ci, szukaj w tym kierunku pracy. a z pedagogiki może kiedyś coś wyjdzie, pojawi się jakieś ogłoszenie, to skorzystasz i będziesz miała dea zajęcia. powodzenia.

Gość Przyszlaa allegrowiczkaaaa
NO wlasnie co wlasciwie mozna sprzedac na allegro?

możesz roznosić ulotki.... zawsze chętnie przyjmują, to masz umowę - zlecenie i przeważnie od razu jak rozdasz to płacą pieniążki. co do pracy - zawsze, ale to zawsze poszukują pracowników w marketach typu tesco, carrefour, jeszcze makro i auchan ale w tych dwóch ostatnich to przeważnie chcą średnie, albo sieciówki typu kfc i mcdonald. naprawdę spróbój, bo często przyjmują nawet jak ogłoszeń nie ma na drzwiach co to za brednie jak masz dobre cv nie masz szans na prace w markecie bo beda sie ciebie bali ze bedziesz podjudzac durna zaloge do buntow. poza tym musialabys zrobic badania na nosicielstwo na ktore sie czeka ponad 3 tyg chyba ze masz kogos kto ci to zalatwi od reki.

Gość Przyszlaa allegrowiczkaaaa
Pytam poważnie a depilator dobrej marki, moge sprzedac?

Gość polakraków
wawcia_powraca10 gówno prawda co piszesz! w krakowie na badania sanepidowskie czekałam 3 dni!!! bez ŻADNYCH znajomości, żadnych!!! i nie prawda z tym cv, bo studiowałam (nadal studiuję) i dorabiałam sobie w weekendy pracując w auchan na dziale rtv/usługi foto!!! mając w cv napisane, że skończyłam studia lic. (studiowałam już wtedy magisterkę i drugi kierunek). więc nie bredź ty!

oj mowie powaznie, mozesz sprzedac depilator, ale nowy bo kto ci kupi nieuzywany z wlosami np ?:D pomysl dziewczyno pomysl. na allegro mozna sprzedac wszystko ale chyba rozum sie jakis ma co!

Gość rivenmag11
Ja polecam program ZeekRewards. Możesz zarobić kilkaset złotych bez problemu dodając dziennie jedno ogłoszenie. Fantastyczny program afilacyjny i co najważniejsze można rozpocząć za darmo. link do prezentacji: http://videoemail.iwowwe.com/VMail.aspx?T=E&L=11616419&D=8C216D64-0973-4109-9AA7-B16803E9899A link do rejestracji: http://rafalniemczyk.zeekrewards.com Więcej info mogę udzielić na priv.