Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezwyryfikowany

Zwolnienie a ekwiwalent za urlop.

Polecane posty

Gość Niezwyryfikowany

Witam, Zalozmy, ze jutro zostane zwolniony "za porozumieniem stron". Mam niewykorzystany urlop wypoczynkowy. Czy moge dostac ekwiwalent za urlop (odmawiajac wykorzystanie tego uw) gdy zostane zwolniony czy mam obowiazek wykorzystania tego urlopu? Czy jesli podpisze wypowiedzenie to moge isc na zwolnienie lekarskie?

Gość Niezwyryfikowany
Nikt nie jest mi w stanie pomoc?

Gość odpowiem.....
po pierwsze każda umowa o pracę powinna w swoim zapisie zawierać coś takiego jak okres wypowiedzenia ...może to być miesiąc...czy nawet trzy miesiące i w trakcie tego wypowiedzenia masz prawo wykorzystać urlop jaki Ci się należał do momentu wypowiedzenia rzadko który zakład teraz płaci za niewykorzystany urlop ...ale jeśli w Twoim zakładzie jest to praktykowane to powinni wypłacić jeśli nie będzie możliwości wybrania urlopu ale wszytko zależy jak była napisana umowa ?...bo dziwne by było jakbyś w trakcie wypowiedzenia nie chciał wykorzystać przysługującego Ci urlopu jeśli podpiszesz wypowiedzenie to zwolnienie lekarskie na nic Ci się przyda no chyba że dowiedziałbyś się od osób trzecich że np w czwartek szef ma zamiar Ci wręczyć wypowiedzenie to jutro możesz iść do lekarza

Gość Niezwyryfikowany
A jak wyglada sprawa ze zwolnieniem w trakcie urlopu, ktory jest jakby okresem wypowiedzenia? Moge zachorowac czy nie?

Gość Niezwyryfikowany
Podbijam :)