Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytryna12345

usuwanie znamienia

Polecane posty

Gość cytryna12345

Mam na udzie od urodzenia dość duże (4x6cm), brązowe znamię o nieregularnych kształtach, przypomina elipsę. Rosną na nim włosy. Chciałabym je usunąć. Gdzie mam iść? Co robić? Od razu do chirurga czy co...? Zabieg boli? Jest płatny? Ile kosztuje? Zostają blizny?

Gość hertesty98
Idż do dermatologa, da Ci skierowanie do chirurga. Nie boli, bo w znieczuleniu:) Trwa jakieś 10 min. Blizna niestety zostanie, choć na udzie nie powinna być duża:)

Gość cytryna12345
Blizną to się nawet nie przejmuję. To będzie pryszcz w porównaniu ze znamieniem.

Gość hertesty98
Jeszcze pytałaś czy płatne. Nie, można to zrobić za darmo:)

Gość WIMA
ja też mam spore znamię na ręce, ale gładkie i nigdy bym tego nie usuwała mąż też ma duże na plecach z włosami w niektórych przypadkach może to być niebezpieczne, bo mogą to być zmiany rakowe więc lepiej tego nie ruszać

Gość cytryna12345
Ale na pewno można usuwać takie duże znamiona?

Gość mam pytanie . . . .
Dziewczyny obrzydza Was cos takiego u faceta ? Nigdy nie myslalem by moja znamie bylo obrzydliwe, ale ostatnio pewna dziewczyna dala mi to do zrozumienia ;/ Zastanawiam sie czy tego nie usunąc :( http://tnij.org/znammiee

Gość hertesty98
Idź do dermatologa, on Ci powie czy trzeba to usuwać. Jak jest duże i brzydkie, ale wygląda na zdrowe, to dermatolog kosmetyczny usunie to własnie ze względu, że brzydko wygląda.

Wima, jak znamię jest podejrzane to tym bardziej trzeba usunąć, a nie strusiować, że "lepiej nie ruszać". Lepiej poczekać aż da przerzuty...? :/

Gość cytryna12345
Gadałam z mamą, że chce usunąć, ale ona powiedziała, że muszę poczekać aż przestanę rosnąć. To prawda...?