Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ewusia 11

Problemy z kolanem

Polecane posty

Gość ewusia 11

Witam. Od jakiegoś miesiąca mam problem z prawym kolanem. Od razu dodam że ból ten nie jest spowodowany żadnym urazem i to mnie właśnie dziwi. Ból zaczął się tak ok. miesiąca temu. Nie zwróciłam na to specjalnej uwagi bo ok.5 lat temu miałam naciągnięte ścięgna w kolanie problem w tym że nie pamiętam w którym I objawy były o wiele gorsze od tych tych teraz. Co do "dzisiejszego" kolana to ból nie był na tyle dokuczliwy żebym zwracała na to nadmiernie uwagę. Po jakiś czasie kolano zaczęło boleć bardziej więc pomyślałam że to znowu naciągnięte ścięgna, chociaż dziwiło mnie to bo był to okres "niećwiczenia". Miałam zastój w gimnastyce a chodzić też dużo nie chodziłam, nawet mniej niż zazwyczaj. Dziś kolano boli mnie jeszcze bardziej. I to nie gdzieś po bokach czy coś. Boli mnie w środku . Zwłaszcza jak chcę podnieść nogę albo gdy ją napinam. Czasami podczas chodzenia. Ból odczuwam jednak najbardziej w trakcie spoczynku. Nieważne czy mam zgiętą nogę czy wyprostowaną. Jak mam wyprostowaną to mam później problemy żeby ją zgiąć, przy zgiętej mam problemy przy prostowaniu. Ból nasila się często w nocy. Czasami się budzę z tego powodu. Zwłaszcza kiedy przewracam się na drugi bok kolano zaczyna mnie rwać. Dodam że miewam też uczucie drętwienia od kolana w dół. Ból nasila się też kiedy ruszam nogą na boki. To trochę dziwne bo nie odczuwam żadnego dyskomfortu podczas biegania. Zauważyłam też że kiedy chcę usiąść po turecku to ból nasila się na tyle że mi to uniemożliwia chociaż czasami jak się uprę to usiądę a kończy się to takim jakby lekkim trzaskiem w kolanie. Tak coś mi tam strzela i przeskakuje co chwila - czuję to zwłaszcza podczas ćwiczeń kiedy zginam nogę w powietrzu. Kolano ma też to do siebie że trzeszczy - dosłownie tak jak się chodzi po śniegu takie same odgłosy wydaje moje kolano podczas przysiadów. Co to może być? Dodam że nie choruję. Jestem okazem zdrowia . Nie mam wad kręgosłupa, nie ma alergii. Mam 1,81 wzrostu i ważę 73 kg. Zauważyłam też że kolano to zwykle jest cieplejsze od lewego, czy to normalne? Nie mam żadnej opuchlizny ani siniaków. Raczej wątpię aby ten uraz miał coś wspólnego ze skręceniem stawu skokowego z poprzedniego roku. A nie chcę też za bardzo panikować i od razu lecieć z tym do lekarza zwłaszcza wiedząc co na to powie moja mama. Czy moglibyście mi doradzić?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować