Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekko_podłamana

ŁYSIENIE U KOBIET, ŁYSIENIE ANDROGENOWE, ŁYSIENIE TYPU MĘSKIEGO,WYPADANIE WŁOSÓW

Polecane posty

Gość lekko_podłamana

prawdopodobnie jestem jedną z kobiet u których występuje łysienie androgenowe. mam 18 lat i zaburzoną gospodarkę hormonalną. moje włosy są bardzo rzadki z tyłu głowy i prawej strony, w dodatku zniszczone. coraz mocniej wypadają. póki co robię badania i konsultuję z ginekologiem, prawdopodobnie umówię się również z dermatologiem. od długiego czasu nie radzę sobie z włosami, to mnie dosyć mocno już dobija... to jeden z powodów przez które czuję się fatalnie, przeczesuję włosy palcami i widzę kolejne włosy, które wypadły... jak poradzić sobie z łysieniem? są jakieś preparaty, aby poprawić ich kondycję? (stosuję już cynk i loxon 2%) kiedy mogę zauważyć jakieś efekty? czy polecacie jakieś fryzury, które mogłyby zakryć te przerzedzone miejsca? (mam dosyć krótkie włosy) czy w wypadku zażywania hormonów sytuacja powinna się poprawić, czy może pozostanie w stanie obecnym? czy da się jakoś pobudzić mieszki włosowe? z góry dzięki za poświecony czas i odpowiedzi :]

Gość nbm

Warto pomyśleć o preparatach Hair Medic mają całe zestawy szamponów odżywek toników do pielęgnacji włosów i skóry głowy. U mnie podziałało to kompleksowo, pozbyłam się łupieżu a mam czarne włosy więc było go widać wyjątkowo dobrze, poza tym włosy mi się wzmocniły, już nie boję się każdorazowego szczotkowania które kończyło się utratą kolejnych tysięcy włosów....

Gość marta

Jest taka specjalna seria kosmetyków KV-1 przeznaczona właśnie do hamowania wypadania włosów i do przyspieszania wzrostu. Możesz je kupić przez internet na stronie kv1.pl.

Kiedyś sama miałam problem z wypadaniem włosów, myślałam wręcz że wyłysienie, pewnego dnia trafiłam na tą strone:

wlosomaniaczkapl.wordpress.com

Jest tam polecony specyfik na poprawę kondycji włosów, warto go przetestować, załączam zdjęcie z kuracji 2 miesięcznej, efekt jest fantastyczny