Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamagrudniowa

Moje dziecko zaczyna robić się "wielkie " jaka przyczyna?

Polecane posty

Gość mamagrudniowa

Moja córeczka skończyła 1, 5 roku i musze stwierdzić że jest wieksza od swoich rówieśników..... Nie jest to typowa tusza , chociaz brzuszek jej sie robi pokazny ale ogólnie chodzi o wzrost, nr stopki.... ( 23 ma ) Bylismy ostatnio na urodzinach dziecka znajomych i moja weronika dorównywala wzrostem dwulatce.... Zaznaczam ze oboje z męzem jestesmy szczupli, wiec zadna genetyka raczej nie wchodzi w grę, z apetytem malej tez ciezko, zmusic ją do jedzenia jest ciezko, a slodyczy wogóle jej nie dae.

Gość mommy swojej daughter
Może po prostu jest tzw. "mocnej kości". Tacy ludzie niekoniecznie są grubi czy otyli. Są po prostu masywni. Np. Joanna Liszowska. Nawet jak jest szczupła to jest masywna. To, że Wy z mężem jesteście drobnej kości nie znaczy, ze genetyka nie wchodzi w grę. Macie jeszcze rodziców, dziadków, wujków. Mała ma po kim dziedziczyć. Np. moja córka jest po prostu IDENTYCZNA jak moja babcia. Nie ja, nie moja mama, nie siostra. Moja babcia. Dwa pokolenia wstecz się cofnęła i zgarnęła geny.

Gość nie wydaje mi sie to jakis
razace ze 1,5 roczne dziecko dorownalo wzrostem 2 latce przecie to tylko pol roku roznicy

Moj corka ma teraz 2,5 roku a jest wysoka jak 3,5 letnie dziecko:) Wzrostem wychodzi ponad siatke centylowa dzieci w swoim wieku;) w wieku 1,5 roku nosila butki 23-24:) Ale my z mezem jestesmy wysocy wiec pewnie po nas jest taka! Jesli chodzi o wage to od roku jest taka sama, corka jest raczej z tych chudych, a dluuugich;) Druga tez ma juz wzrost 7-miesiecznego dziecka, a ma zaledwie 4;)