Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama corki

zachowanie pięciolatki

Polecane posty

Gość mama corki
Też wpadłam na pomysł że tego właśnie nauczyła się w szkole, ale na to co tam dzieci robią nie mam wplywu, to jest całkiem dobra szkoła, mieszkamy w porzadnej dzielnicy, wybraliśmy to miejsce ze wzgl na szkołe no i całe otoczenie, ale w nią jakiś szatanek ostatnio wstąpił. Wiem , że opis jej zachowania nasuwa tylko jedną myśl- co za bachor...Ja 5 lat temu też tak bym pomyślała i powiedziała, a teraz muszę się z tym jakoś uporać, tylko jak to zrobić żeby nie zaszkodzić i poprawić sytuację?

Gość mama corki
Może macie jakieś sprawdzone metody na poprawę jej zachowania? Rada z przeczekanie słuszna może, ale ona nie może się tak zachowywać.

Gość Sanneta
Once again: brak ojcowskiej ręki. Ojciec też jest rodzicem tego dziecka, to może powinien zainterweniować??? Przecież chyba widzi, jak mała się zachowuje, nie mówie tu o nie wiadomo jakim laniu, po prostu przyklapsić w cztery litery i krzyknąć porządnie. Jeśli w porę nie przyprowadzicie jej do porządku, to potem może być tylko gorzej. Co będzie, jeżeli mała zacznie terroryzować dzieciaków z okolicy? Możecie wpaść w poważny konflikt z sąsiadami. Tak więc im szybciej ostudzicie ją i jej odpały, tym lepiej, i dla Was i dla dziecka.

Gość Rebba ***
A masz może jakąś zaprzyjaźniona osobę która pracuje w jakiejś placówce wychowawczo-opiekuńczej? To umów się z nią, żeby ją tam umieścić na jeden dzień (od rana do wieczora, bez noclegu) to otrzeźwieje i będzie spokój przez kolejne 10 lat.

Gość a co twoj dzieciak dzis
robil w szkole? przeciez sa walacje :O

Gość mama corki
Ojciec reaguje, krzyknie,da karę, ale też tłumaczy, nie jesteśmy same z tym problemem, tylko że on nie ma czasu na pisanie na kafe bo pracuje.

Gość Rebba ***
Pomaga jeszcze ignorowanie dziecka. Powiedz, że się na nią obraziłaś i się do niej nie odzywaj, traktuj ją jak powietrze. Zobaczysz jaka się zrobi błyskawicznie kochana! A w ogóle to zmień do niej stosunek, bo mam wrażenie, że nie jest autorytatywny tyko uległy. Zamiast wymagać i wydawać jej polecenia, o wszystko musisz ją prosić i przekupywać. To bez sensu. W takim układzie to ona jest twoją panią a nie ty jej. Totalna zamiana ról. Niezdrowe to.

Gość bnfnfghngh
Prowokacja :O Ale dajecie sięgłupie baby nabierać, autorka umyślnie unika odpowiedzi na pytanie co jej córka dziś robiła w szkole a wy się produkujecie :O Gówniarz ma radochę że was nabrał :O

Gość mama corki
Napisałam, bo liczyłam na konkretne porady,może ktoś już to przerobił ? Nam brak dalszych pomysłów.

Gość Dostajesz porady juz od pierws
zej strony ale masz je w dupsku. :o

Gość mama corki
odp na pytanie o szkołę jest w treści topiku, wystarczy czytać ze zrozumieniem i uwagą;)

Gość Sanneta
staramy się pomóc ale ignorujesz nasze porady.. albo nie jesteś nimi usatysfakcjonowania.. anyway, forum to nie jest najlepsze miejsce, prędzej czy później sama będziesz musiała sięz tym problemem uporać.

Gość a co twoj dzieciak dzis
czyli gdzie cos napisałaś? :O bo ja nie widze nigdzie sformułowania w stylu: moja córka chodzi w wakacje do szkoły się uczyć bo..." :O

Gość mama corki
nie mam ich gdzieś, ale to już było stosowane, a na te nie do zaakceptowania nie odpisuje, a pozatym nie nadążylabym odp na wszystko, ważniejsze dla mnie jest poczytać co Mamy mają do powiedzenia i zastanowić sie nad tym. Pociesza mnie tylko wypowiedź mamy5latka, może przeczekam to jak kolki jak była mała.

Nie widzę w temacie topicu żadnej wzmianki o tym dlaczego dziecko idzie 29 czerwca do szkoły - to po pierwsze, a po drugie odnoszę wrażenie, że ty nie szukasz rozwiązani, tylko chcesz sobie pokonwersować z nudów, bo nie masz nic lepszego dziś do roboty.

Gość dzieciak ma wakacje więc
wymysla sobie durne tematy :D może i by wyszło kłamstwo gdyby nie ta cholerna szkoła :D

Dlaczego uważasz, że porady są nie do zaakceptowania? Jesteś totalnie pasywna i uległa, a dziecko jedzie na tobie jak na tępym ośle. To jest według ciebie prawidłowa postawa rodzica? Hello? How about the authority? Does the thing ring a bell? :o Rodzic jest od wychowywania, a nie chowania łba w piasek i przeczekiwania. Poracha.

Gość mama corki
dzieci chodzą do szkoły bo................... muszą się uczyć, istnieje coś takiego jak obowiązek szkolny, pozatym nie to jest tematem topiku, tylko jej zachowanie. Tu gdzie mieszkamy koniec roku szkolnego jest 21 07- piszę to dla poirytowanej i ciekawskiej osóbki czytającej topik nieuważnie;)

Gość to przytocz ten post
w którym ponoc pisałaś czemu twoje dziecko chodzi do szkoły tępa strzało, to bedzie ciekawe

Jeśli uważasz, że nieuważnie czytam to wklej mi proszę fragment, gdzie o tym była jakakolwiek wzmianka?

Gość tyhtyhry
Wychowałaś sobie po prostu rozwydrzona smarkulę . Dobrze ci tak, jak się nie umie dzieci wychowywać to się ich nie robi.

Gość mama corki
Dziękuję za wszystkie odp. Zamykam topik, ponieważ nie mam zamiaru uprawiać pyskówek z niektórymi, nie o to mi chodziło. UDANYCH WAKACJI ŻYCZĘ

Aha, czyli wyszło szydło z worka. Nie istnieje taka informacja, a ty automatycznie kapitulujesz, bo wyszła na jaw prowokacja. :o Jakie to typowe. :o

o rany jasne że chodzi do szkoły teraz bo w UK wakacje zaczynaja sie pod koniec lipca, więc ok. Ja tez mam córkę w tym wieku, i też czasami zdarzają jej się takie zachowania.Niezbyt często ale jednak.A kary tez niekoniecznie skutkują, przynajmniej nie zawsze. Chyba jednak taki wiek, trzeba przeczekać. A i weź pod uwagę że jednak wymagania w tej szkole jakieś są, dziecko ma dużo zajęć, obowiązków, nauki a pewnie jakieś kluby i tańce też dodatkowo, więc i stres swoje robi wbrew pozorom.

Gość hehheh hehehee hehehehh
kurwwa ale czubki :-D Nie czepiajcie sie, ze to prowokacja Autorka mieszka w UK , tu nadal trwa rok szkolny, wakacje zaczynają się pod koniec lipca :-P A dzieci zaczynają szkołe w wieku 4 lat , więc pięciolatka normalnie chodzi do szkoły :-P

Gość tyhtyhry
co za ciezko pokazac cos czego nie ma? :p

Gość a kiedy rozpoczynacie nowy
semestr? w pazdzierniku?

Gość bulibulinkaa
Ludzie co wy wypisujecie? straszyć dziecko,że pójdzie do domu dziecka lub że jak będzie nie grzeczna to policja ja zabierze. to chore, tak się nie robi, potem po 10 latach będzie zachwiana emocjonalnie i będzie wypominała matce że ja tak straszyła. A jeszcze brakuje żeby się bała własnej matki, moczyła w nocy, będzie coraz gorzej. Usiądz z nią spkokojnie zapytaj czy się czegoś boi, może faktycznie idz do lekarza niech ją zbada czy to nie żadna choroba jeśli wyjdzie że jest zdrowa fizycznie to może poradz się psychologa powie ci jak masz postępować aby zmienić zachowanie córki bo za pare lat bedzie coraz gorzej, ale broń borze nie strasz dziecka.

Gość czekanie to zadna metoda!
za to przywolywanie do porzadku to jest metoda!!!! i to skuteczna!