Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sgsgsgsggs

W co ubrac syna na wesele

Polecane posty

Gość sgsgsgsggs

We wrzesniu wybieramy sie na wesele za granice. Kalkuluje sobie i wychodzi mi ze taki wyjazd do kilka ladnych tysiecy zlotych , bo prezent, jedzenie na miejscu ,noclegi kilka dni w hotelu, przelot lub przejazd samochodem (ale tutaj trzeba oplacic dodatkowe noclegi , promy itd) . Jedyne na czym moge oszczedzic to niestety ubranie, nasze i dzieciakow. O z mlodyszm nie mam problemow o tyle ze starszym jest i to duzy. Ma podawac obraczki i chcialabym, zeby byl ubrany elegancko , ale zeby to nie byl garnitur, bo wydac kilka stowe na kilka godzin jest mi zwyczajnie szkoda. Macie moze jakies pomysly czym moglabym zastapic ten garniturzeby dobrze wygladal? Ach tylko prosze nie piszczcie ze, z dziecmi na wesele nie powinno sie chodzic, nie mam z kim ich tutaj zostawic, a platna opieka nie wchodzi w gre , bo nie bedzie nas 1,5 tygodnia. Wiec nie ma wyjscia i dzieciaki musza jechac z nami.

Gość garnitur
Chyba jednak garnitur, ewentualnie smoking albo frak...będzie wyglądał elegancko, a przecież zawsze można sprzedać. Ja swojego synka ubrałam w garniturek na wesele (ma 3 latka), który sprzedałam 2 tyg po za 80% ceny zakupu.

Gość sgsgsgsggs
No tak tylko moj syn ma 10 lat , a poniewaz jest wysoki to na niego garnitur trzeba jak dla doroslego. Same buty ma juz rozmiar 39.

Gość odpowiem.....
skoro ma podawać obrączki musi wyglądać elegancko więc garnitur by był tutaj najstosowniejszy skoro Cię nie stać może popytaj znajomych rodziny może ktoś ma i by Ci pożyczył na tą okazję

jeśli nie mają "tematycznej" ceremonii to jedynym wyjściem jest tylko garnitur dla małego eleganta, tym bardziej że piszesz iż będzie niósł obrączki może coś tańszego a fajnego uda się jeszcze kupić

Gość sgsgsgsggs
Gdyby mogla to pozyczylabym od rodziny, niestety syn jest najstarszy ze wszystkich dzieci:) Myslalam wlasnie o fajnych spodniach i dotego koszula, ale na dlugi rekaw , ewentualnie gdyby bylo chlodno to ciemna kamizelka?

tylko Autorka napisała, że jej syn jest starszym dzieckiem, niestety nie sprecyzowała ile ma lat, ale co innego jak taki maluszek ma koszulkę polo i kamizelkę a co innego jak taki spory już chłopaczek w drugiej wersji to już nie musi być takie urocze zależy jakiej postury jest dziecko Autorko, napiszesz w jakim wieku jest Twój syn?

kurcze przeoczyłam ten wiek no 10 lat to już sporo, ja się nadal trzymam opcji: garniak ale wiadomo że zrobi się tyle na ile środki pozwalają, tak z reguły to wygląda

10 letni chłopczyk w trampkach to już będzie za wiele przecież Autorkę poinformowaną, iż PM będzie miło jeśli jej syn będzie niósł obrączki, także lepiej niech go nie ubierze jak by szedł na szkolną dyskotekę -to będzie źle wyglądać, -PM może być przykro, że mama chłopca tak olała temat - Autorka będzie się źle czuła widząc wszystkich na około odstawionych a jej synek, mimo że na świeczniku (niesienie obrączek to ważna funkcja) będzie w komplecie polo + trampki nie polecam

Gość ssggsgsgsg
To bedzie bardzo male wesele okolo 40 osob. Dobrze ze jest troche czasu jeszcze i rzeczywiscie chyba poszukam fajnych spodni i super koszuli. Ktos pisal o trampkach, to na pewno nie wchodzi w gre:)))

mniejsze wesele, czyli przypuszczam że zaproszona będzie najbliższa rodzina skoro tak to może rzeczywiście koszula bez marynarki wystarczy, ale ja i tak stawiam nadal na garniak, tylko że to Twoje dziecko ;-) , przemyśl sprawę i ubierz go tak aby wyglądał po prostu odświętnie i ładnie

Gość ggfhfgh
moze odkup garniaka na allegro albo popytaj się u kolezanek cvzy nie maja pozyczyc garniuaka od swoich dzieci ... może znasz jakas mame kolegi ze szkoły ? to zaden wstyd a strata kasy :) pozdrawiam

Gość ggfhfgh
zapomniałam dodać ze modne sa tez teraz sama kosula w krate i spodnie do garnituru dzieci moim zdaniem powinny isc na luzie na takie przyjecia ..

Gość dremala
Małe spostrzeżenie: może kontakt z PM by coś dał? Może oni mieliby jakiś pomysł?

Gość koszula w kratę
może i byłaby dobra, gdyby chłopiec nie pełnił tak ważnej funkcji. No bo jak to będzie wyglądało? Panna młoda w białej sukni, odstawiony pan młody, a tu wychodzi dość duży chłopiec w stroju, który do niczego nie pasuje. Moim zdaniem idealne będą ciemne spodnie i biała koszula - strój elegancki, pasujący stylistycznie do pary młodej, a zarazem praktyczny bo jeszcze niejedna uroczystość szkolna go czeka.

Gość SPYTAJ PANSTWA MLODYCH
czy zapewniaja stroj dla dzeici niosaczych obraczki ja szylam specjalne sukienki dla dziewczynek i specjalny stroj dla chlopca niosacego obraczki, kupowalam tez buciki i kwatuszki do wlosow dla dziewczynek wszytko w kolorach wesela nie chcialam narazac rodzicow dzieci na dodatkowe koszta i chcialam zeby wszzytko pasowalo do sie bie wiec wliczylam to w ksdzty wesela

Gość SPYTAJ PANSTWA MLODYCH
W jakim kraju to wesele?

Gość sgsgsggsgsgsgsg
Pytalam mlodych, ale to nic nie dalo, odpowiedz ze moze isc nawet w trampkach troche mnie oslabila, bo z grzecznosci zapytalam jak wyobrazaja sobie jego ubior, czy maja jakies specjalne zycenia. Ktos pytal gdzie bedzie to wesele, otoz w Irlandii.

Gość nie jestem stylistką
A może bez udziwnień??? Po prostu dla chłopca ciemne długie spodnie (niekoniecznie czarne), np. granatowe lub ciemnoszare, biała koszula z długim rękawem, a pod szyją zawiązana na kokardkę aksamitka - odpowiednio szara albo granatowa (nie czarna!! bo taka oznacza żałobę...). Do tego klasyczne, sznurowane półbuciki. Taki strój posłuży mu jeszcze kilka razy, a nie kosztuje kroci. Czasem w sklepach można znaleźć trochę retro, aksamitne spodenki na szelkach (nie ogrodniczki!!) trochę w stylu lat 20-tych, to tez ciekawy pomysł, i też świetnie pasuje do aksamitki pod brodą :) Powodzenia :)

Gość nie jestem stylistką
Prosze - tu takie "retro" aksamitne spodenki, które synek spokojnie jeszcze kilka razy wykorzysta w bardziej "galowych" okolicznościach: http://www.bicoque.pl/product_info.php?cPath=23&products_id=123 A jeśli nie - to po rpostu klasyczne, grantowe "galowe" spodnie + koszula i aksamitka.

Gość marynarrr
nie wiem czy takie spodnie retro to najlepszy pomysł dla 10-ciolatka. Dla mnie są ciut "kontrowersyjne", a 10 -ciolatek nie jest już taki całkiem mały i może zaprotestować. Myślę że lepsze będą zwykłe ciemnie spodnie i pewnie uda Ci się taniej kupić - poszukaj na bazarkach, w końcu chłopiec nie musi mieć ubrania od Pierre Cardina:)

Gość a ja jade na 2 wesela za grani
ce i nie pisze po forach ze wydam pare tysiecy bo to lub tamto. jak cie nie stac to siedz w domu i nie placz :P dziwia mnie takie osoby ktore pisza ze wesele kosztuje ich kilka tysiecy a potem mowia ze mlodym dadza ze 300zl od siebie bo i tak sie wydali :P zupelnie nie rozumiem takiego podejscia.

Gość sruba
Moim zdaniem, jesli slub w irlandii, to powinien isc w irlandzkim.kilcie i marynarce lub fraku.

Gość te, mądrala dwa posty wyżej
wyżej sr... niż d... masz. do autorki - uważam, że klasyczne spodnie albo czarne sztruksy plus biała koszula i krawacik załawtiają sprawę. sama mam syna w takim wieku i wiem, że to by założył i dobrze wyglądał. w tym wieku dzieciak zaraz wyrośnie z garnituru; to niepotrzebny koszt. poza tym skoro młodzi tak podeszli do sprawy, to może rzeczywiście nie będzie to super formalna impreza, i nikt na pewno nie będzie czuł się urażony. poza tym chyba zdają sobie sprawę, że podróż za granicę dla kilkuosobowej rodziny to poważny wydatek. poza tym śluby za granica są często bez takiej wielkiej pompy i zadęcia jak się praktykuje u nas (wbrew temu co pokazują amerykańskie filmy ;P)

Gość He he
Ja bralam slub za granica i zdajac sobie sprawe ze duzym kosztem dla gosci bedzie przyjazd , postawilam na jeansy. Wszyscu bylismy ubrani w jeansy i kolorowe podkoszulki. Pozniej juz w Polsce zrobilismy wieksza impreze dla rodziny w strojach prawie " galowych" Wracajac do tematu tobiala koszula , kamizelka i spodnie w kant wystarcza w zupelnosci . Poniewaz synma tylko 10 lat proponuje szary albo bezowy kolor. Udanej zabawy.

Gość Angelica Dominica
Zdecydowanie zaskoczysz ich irlandzkim kiltem, z marynarka do kiltu lub marynarka od fraka z kiltem. Moj syn ma 11 lat i tez mial byc w irlandii drozba i najpierw nie chcial sie zgodzic, a potem nie chcial sie przebrac z kiltu. Do tego piekna kolorowa Duza meska mucha, Podkolanowki w kolorze muchy i kamizelka pod marynarka. Kupilam to na ebay.com i caly zestaw wyszedl mnie z przesylka 146zl. Potem wszyscy sobie z nim robili zdjecia. Mial kilt w kolorze bialym i marynare w jasno brazowym z lat 70tych, z duzymi klapami i pieknymi naszywanymi kieszeniami. Wygladal bosko! Naprawde polecam

Gość do nie stylistki
ty jak z czymś wyskoczysz, to ręce czasami opadajają. Raz, że o tych spodenkach piszesz już któryś tam raz, dwa to bardzo fajna propozycja dla chłopców do lat 6. A gdzie dla dziesięciolatka, który jets tak wyrośnięty, że już bliżej mu do nastolatka. Irlandzkie klimaty też odpadają jeśli młodzi nie robią ślubu w takim klimacie. Rozumiem, że mam być bardziej zagraniczny niż PM;]