Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hybcia

POMOCY!!!

Polecane posty

Gość hybcia

Mam dylemat, którh mnie nurtuje od pewnego czasu, a mianowicie nie mogę schudnąc. Mam 170 cm i 63 kg moja waga zawsze była na poziomie 59-60 kgzaznaczę że jestem po 30 i mam dwójke dzieci. Przedstawie swój dzień: rano o 8 musli 5-6 łyżek z 3/4 szkl.mleka 2% o 12 2 kromki ciemnego pieczywa +1 plaster sera+ 1 plaster szynki do tego jogurt naturalny i szkl.zielonej herbaty. Po 15 połowa gotowanego kalafiora+2małe schabowe z pierci kurcz. O 18 jogurt natur.badz sałatka mała z warzyw sezonowych. Mam pracę siedzącą czasami na rowerek i huls-hop. Doradzcie co mam zrobić żeby trwale schudnąć bez efektu jo-jo jakieś 3-4 kg. Moja zmorą jest odstający brzuch. Ile kalori mniej więcej zjem na codzień.

Gość Kayalalala
Masz PERFEKCYJNĄ wagę do swojego wzrostu. Naprawdę. Nawet możesz sobie przytyć 2 kilo.

Gość hybcia
Martwie się tym, iż pomimo zmniejszenia ilości jedzenia nie mogę schudnąć-chyba dlatego że to już po 30-tce. Kiedyś jak ograniczyłam jedzonko to efekty były a teraz... Najgorszy ten brzuch-odstający, bo reszta może być. Może macie jakieś sugestiedrogie Panie. Dodam, że typowe ćwiczenia na brzuch odpadają-wyskakuje mi dysk.

Gość lilliffe
musisz zaczac cwiczyc!!!Ja mam ten sam problem .Po 30 -stce sie zmienia metabolizm i wtedy wszystko na co popatrzymy zostaje juz na biodrach.Co ja mam powiedziec mam 175 i 80 kg.

Gość hybcia
Tylko jak tu się zmobilizować po całym dniu pracy-dzieci itd...No, ale trzeba bedzie działąć. W zeszłym roku jezdziłam na rowerku codziennie ale tylko 20 min.10 min hula hop i z 200 podskokow na skakance. No i efekty były. A Ty stosujesz jakąś dietke-ćwiczysz?

1) zero soli 2) zero smażonego 3) więcej spacerów Najlepszą i najskuteczniejszą dietą jest taka... po ciąży jedz jak niemowlę, tzn nie tyle jedzenia tylko jadło wyjałowione ! Powinno pomóc. 3 kilo w 2 miesiące bez efektu jojo :)

Hybcia a spróbuj diete norweska.Ja ja co roku zwłaszca przed wakacjami stosuje dla zbicia 4,5 kg i pomaga.Mam dokladnie jak Ty 170cm i po zimie z reguły 63.64 kg.Dwa tygodnie norweskiej i 57.Uwierz,ona działa i głodu tak bardzo sie nie odczuwa. Moze i to 63 kg waga do wzrostu dobra jak tu ktos napisał,ale ja jakos zle sie z taka waga czuje. Teraz jestem 6 dzien na diecie -startowałam z 63 kg dzis rano było 59

Gość hybcia
Bardzo dziękuje! Ograniczyłam jedzonko, jesli chodzi o sól to mało jej dodaje np kalafiora jak gotyje to wcale nie dodaje.

Gość hybcia
viiki co to za dieta ja nigdy żadnej nie stosowałam-a nie ma po niej efekty jo jo przez jaki czas tak ładnie zechałaś i czy ćwiczysz a co dalej po zakończeniu wracasz do tradycyjnego jedzonka i nie przytyjesz?

Hybciu dodam ze norweska to ok 800-900 kalorii,ale nie przerazaj sie -naprawde po tych paru dniach te kilka kg poleci a głodna chodziła nie bedziesz ,przynajmniej ja tak mam,moze dlatego,ze duzo przy tym pije

Gość hybcia
proszę podaj przykładowy jadłospis na dzień dodam że do 15 jestem w pracy.

Zobacz na googlach-jest jadłospis-ja to ciut zmodyfikowałam ,ale tylko tyle ze nieraz jajca serem białym zastapiłam. Tez mam dwojke dzieci,tez gotuje im obiady plus mezowi,ale zaparłam sie i tylko jem to swoje żarcie.Ja po nim efekt jojo mam dopiero tak koło poznej jesieni-hi hi na zime,ale tak jak pisze gora 3,4 kilo.A słodycze uwielbiam uwierz.

śniadania: 1-2 jaja, herbata ( z wyjątkiem pierwszego dnia, kiedy zjadamy 3 jaja zawsze gotowane) 1 dzień II śniadanie - 3 jaja, grejpfrut, herbata nisłodzona lub słaba kawa; obiad - 3 jaja i surówka wrzywna bez sosów i oleju, kawa lub herbata i 1 kromka chleba 2 dzień II śniadanie - 1-2 jaja, grjpfrut, herbata lub kawa; obiad - mięso wołowe, pomidor, seler naciowy, ogórki i inne warzywa, kawa lub herbata. 3 dzień: II śniadanie - 1-2 jaja, gotowany szpinak z łyżką jogurtu; obiad - 2 kotlety z kurczaka lub jagnięciną, seler naciowy, pomidor, ogórki i inne warzywa, herbata lub kawa; 4 dzień: II śniadanie - surówka z warzyw, grapefruit, kawa lub herbata obiad - 1-2 jaja, ser biały, gotowany szpinak, kromka chleba. 5 dzień: II śniadanie - jaja, szpinak, kawa lub herbata obiad - ryba, surówka, kromka chleba, kawa lub herbata 6 dzień: II śniadanie - sałatka z owoców, herbata lub kawa obiad - wołowina, seler naciowy, pomidor, ogórki kiszone, kawa lub herbata 7 dzień: II śniadanie - zimne mięso z kurczaka lub indyka, pomidor, grejpfrut obiad - zupa jarzynowa, mięso drobiowe, pomidor, gotowana kapusta, seler naciowy, Sprobuj i odezwij sie jak pojdzie .Trzymam kciuki.Moje gg 13205365

aHA a po tej diecie to fakt pilnuje sie ale tylko tyle zeby sie słodyczami i frytkami nie obzerac-pozatym jem wszystko byle nie do opychania sie-tak gora 1500 kal dzuiennie

Gość hybcia
Dziękuje, ale Ty jesteś wtrwała ja chyba umarłabym z głodu na tej diecie... No ale efekty są zadawalające.

Ej Hybcia ja tez tak myslalam ze umarłabym i wogole po co sie brac za nia jak i tak nie dam rady,ale naprawde nie jest tak zle.Spróbuj zobaczysz

Gość rymowanek...
Pamiętajcie młodzi starzy, że jak się Wam przydarzy kilka kilo przytyć, to się nie przejmujcie tylko wagę do wzrostu dopasowujcie. A jak chcecie schudnąć prawdziwe grubasy, to nie jedzcie tłuszczu i domowej kiełbasy. Od warzyw owoców nigdy nie przytyjecie, tylko bez przesady w tej skromnej diecie. A jak miłe panie chcą schudnąć w bioderkach, to niech poszukają sobie młodego ogierka. Sex spala kalorie wszyscy o tym wiedzą, ale wolimy milczeć, niż dzielić się tą wiedzą.

Gość hybcia
Ale superowa rymowanka, no i cała w niej prawda hi hi!!!

Gość maria 13
fajna rymowanka ale z owocami nieprawda po słodkich się tyje! Hybcia, mam podobnie ,to może być sprawa hormonów albo genetycznej otyłości mało jem i tyje brzuch...wiecznie diety byłam z tym problemem u lekarza i nic...jestem 3 dni na wodzie, zobaczę?

Gość hybcia
Może być że to sprawa genetyczna moja mama ma tak samo ogólnie szczupła, ale brzuch duży ech...

Gość maria 13
może spróbuj espumisan czy to mogą być wzdęcia, bo w sumie nie jesz dużo tez mam w genach to brzuszysko najpierw małe i coraz wieksze się robi

Gość hybcia
No jakoś wzdęć nie mam, ale jestem przed dniami kobiecymi a ja należe do tych co mają 1-2 kg wiecej i brzuch robi sie jak balon-szok...

Gość hybcia
Czy ktoś jeszcze mi coś poradzi?