Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umieram!!!

Umieram!!!!!!

Polecane posty

Gość umieram!!!

Boże.. Umieram dosłownie... Tak mnie slonce spieklo ze nie moge już normalnie... Co poradzic zeby tak nie piekło????

pianka z panthenolem i chodzenie przez następny tydzień z zakrytym ciałem a najlepiej chować się w domu :D

Gość umieram!!!
Mam balsam z panthenolem.. Smarowałam ale dalej piecze:(

Gość umieram!!!
mawronka>>> Wypicie wapna pomoże??

panthenol (pianka albo zel) - ale sam, a nie balsam z zawartoscia go - mozna kupic w aptece dobra tez jest masc z witamina A a na poparzenia to musisz utrzec na tarce surowego ziemniaka i ta papke polozyc na poparzenia (mozesz przykryc gaza aby nie splywal) i tak min 30 min - po nalozeniu bedzie bardzo bolalo (jakby parzylo) ale tylko przez kilka minut i tylko za 1ym razem, pozniej takie przyjemne zimno - po tym na pewno Ci skora nie zejdzie - to moja metoda sprawdzona tu masz inne http://www.we-dwoje.pl/sposoby;na;poparzenia;sloneczne,artykul,19497.html

Gość Wolvfram
już widziałem wiele kobiet fantastycznie opalonych ale gdy kobieta się rozebrała to był koszmar i żenada , zadek biały i biust kontrasty fatalne , jakby się mąką posypała w miejscach zasłoniętych a Ty jak się opaliłaś ? czy teraz wstyd się ludziom pokazać ?

Gość umieram!!!
Nie nie wstyd.. Tylko jestem czerowna jak rak i strasznie piecze:( m a d z>> spróbuje z tym ziemniakiem może pomoże.. Podejrzewam ze w nocy bedzie jeszcze gorzej piekło:(

Gość xyz*10^6
ja mam taką karnacje że bardzo często jestem poparzona słońcem i to naprawdę całkiem mocno;/ Tak więc już mam wypracowany system działania:). Musisz schłodzić skórę kup maślankę albo kefir i taką zimną maślanką trzymaną w lodówce posmaruj opaloną skórę po paru minutach zmyj chłodną wodą wodą. Trochę to męczące ale naprawdę pomaga i daje ulgę a pomiędzy tym smaruj się pianką panthenol.

Gość po pierwsze i nie ostatnie
wez chlodna kapiel, wsadz te popazone czesci ciala do chlodnej wody i ostodz je - posiedz ze 20 minut (oczywiscie woda nie lodowate tylko chlodna, zebys zebami nie trzaskala bo sie przeziebisz potem trzeba albo te masc ktora polecaja, albo jesni nie masz to balsamem nawilzajacym, gruba warstwa zeby widac bylo ze krem masz na skorze no i trzeba bedzie przeczekac niestety... truche ci ulzy, ale nie przestanie bolec. Mozesz ewentualnie wziac tabletke przeciwbolowa. I nie zapominaj ze przez slonce bardzo przesuszylas skore wiec przez nastepne kilka dni smaroj sie kremem nawilzajacym 2-3 razy dziennie zeby uniknac zmarszczek i przesuszonej skory

Gość qrakrvaa
Pojedź na mazury i zaczerpnij wspaniałej kąpieli w jeziorze :\ www.wakacjepluski.pl

Gość elllloelooo
ja bym z ziemniakiem chyba nie ryzykowała;/

Gość cierp cialo
jak zes chcialo,trzeba byc juz totalnym idiota,zeby pozwolic sobie na takie wystawianie sie na slonce/

Gość umieram!!!
elllloelooo>> a czemu z ziemniakiem bys nie ryzykowała?

Gość umieram!!!
Łyknęłam aspirynę, do tego zrobiłam papkę z ziemniaka i troszkę ulzyło ale nie bardzo:(

Gość elllloelooo
spróbuj z tą maślanką nie dość że przyjemnie chłodzi, ściąga temperaturę to również nawilża.

Gość mamalyganagahaa
jogurt i smietana serio!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poluz na cialo jogurt i smietane a najlepiej zsiadle mleko serio. ono wyciaga.

w tamtym roku sie tak poparzylam i rozmawialam z pania z apteki i powiedziala, ze szkoda maslanki, bo ona nic nie daje. tj. daje, bo jest zimna, wiec lepiej wziac kapiel w chlodnej wodzie (nie zimnej, bo szok termiczny). ZADNYCH BALSAMOW!!! bo zawieraja olejki (tluszcze), ktore jak wiadomo przytrzymuja cieplo. i polecany wyzej penthanol - smaruj sie nim kilka razy dziennie, dla mnie byl zbawieniem. ;)