Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona i zawiedziona//

Dlaczego moje dziecko nie chce piersi?

Polecane posty

Jak dotąd normalnie jadł. Kilka dni temu zaczęłam dokarmiać butelką na noc, bo jak dawałam pierś to beczał, prężył się i nie chciał. Od wczoraj w dzień jest podobnie. Jest pora karmienia, a on nie chce piersi :o Drze się w niebogłosy. A jak dam butlę to je aż mu się uszy trzęsą. Dlaczego nie chce piersi? Miała któraś tak?

Gość anulkaaa.27
z moim maluchem jest to samo. Odkąd zaczął jeść inne rzeczy poza mlekiem (zupkę jarzynową, kaszki, owoce) cycek zrobił się be

Z butli jest łatwiej zjeść niż wyssać z piersi, więc jej nie chce.

Gość khfk.fg
sama odpowiedziałaś sobie na pytanie...bo dałaś mu butelkę, butelka szybciej się najada może nawet bardziej może Ty jesz coś co jemu nie smakuje. no niestety tak to jest albo cycek albo butelka,możesz jeszcze odciagać i mu w butli podawać

niestety dość często jest tak że jak się wprowadzi butelkę, to dziecku jest łatwiej z niej pić niż z piersi i rezygnuje z piersi dla łatwiejszego jedzenia z butelki. Z moim przechodziłam to samo i w końcu zakończyliśmy karmienie piersią i została tylko butla

Daję też już po trochu owoce, kaszki, kleiki, pije herbatkę koperkową. Ma 4 miesiące i 1 tydzień. Czy możliwe, że woli butelkę? :o Cyca jeszcze zje np w nocy albo rano. A tak to marudzić zaczął i protestować :o A jak dam butlę to wcina.

Ja wiem, że się szybko przyzwyczaja do butelki. Ale ja poprostu musiałam zacząć dawać butlę najpierw na noc, bo mały nie chciał piersi :( Próbowałam i był wrzask, więc podałam na próbę butelkę i jadł. Mam takie wrażenie, że po całym dniu karmienia nie mam nic na noc w piersiach:o

Gość anulkaaa.27
Mój za tydzień kończy 8 miesięcy. Ja butelki małemu nie podawałam karmiąc piersią. Pierwsze 6 miesięcy był tylko na cycu. Dopiero jak skończył 6 miesięcy zaczęlam wprowadzać zupki, deserki itd i cycka jadł choć zaczął kręcić nosem.a od tygodnia jest cycowy bunt. modyfikowanego mleka wogóle nie chce jeść, pluje, wykręca się i jest jeden wielki wrzask, także póki co odciągam pokarm i daje z butli. Może mu przejdzie ;)

Też bym chciała karmić tylko piersią i nie podawać innego mleka. Ale co mam zrobić jak syn nie chce ssać:( Muszę go przecież nakarmić. Poza tym jem ostrożnie i ostrożnie wprowadzałam pokarmy do swojej diety. Nie ma na nic alergii ani uczulenia.

Gość anulkaaa.27
zmartwiona nie załamuj się może to tylko chwilowy bunt. może odciągaj pokarm i podawaj. I dodawaj butle. Jeśli maleństwo je widocznie potrzebuje. najważniejszy żeby był najedzony i szczęśliwy i dobrze się rozwijał :) nie ma co się załamywać :D

Już wcześniej myślałam, żeby przejśc powoli na butlę, ale okazało się to trudne. Poprostu jako matka czuję, że powinnam nadal karmić piersią. Boję się też bolących piersi i tego, że pokarm zamiast zanikać będzie się nadal produkował :o

Gość anulkaaa.27
kup laktator i odciągaj, żeby podtrzymać laktację. Może to tylko chwilowy bunt... w moim przypadku jest trochę inaczej, mały jest starszy i niektóre cycowe karmienia zamieniliśmy już na inne posiłki. i powiem Ci że na początku też było mi z tym ciężko. ale najważniejsze, że maluchy dobrze się rozwijają. Ile z piersi wyciągnie tyle wyciągnie :) staram się odnaleść jakieś plusy. Pomału sam rezygnuje z piersi (w dzień generalnie jest bunt), w nocy ssie chętnie rano też. ale i tak mam na wszelki wypadek zawsze ściągnięty pokarm z poprzedniego karmienia w razie gdyby nie chciał ssać. wiec nie ma reguły że podałaś butle i dlatego piersi nie chce. ja nie podawałam i też mam bunt.

fajna babka to zazdroszcze, że aż tyle czasu chce jeszcze cyca :) Nie wiem jak będzie z moim, ale podejrzewam, że po trochu chyba będziemy musieli na butlę przejśc:o

Gość no i co takiego sie stanie???
no i co takiego sie stanie,ze przejdziesz na butle?

Przystawiaj jak najczęściej do cyca, nawet co godzinę, nie tylko jak głodna. Spróbuj, warto. Ja jak miałam np zanik pokarmu po szpitalu corkę przystawiałam co godzinę. Po co podajesz kaszki i kleiki da 4 mc dziecka? Albo karmisz piersią albo nie...podaj zupkę po 4 mc, deser a nie kaszki i keliki. Normalne ze zrezygnuje z cyca.

Gość anulkaaa.27
dokładnie ja też (mimo, że małego karmiłam cyckiem i póki co modyfikowanego mleka nie dałam, tzn dałam ale nie chce go pić) nie rozumiem, co złego jest w karmieniu dziecka butlą??!! zauważyłam, że teraz jest straszna nagonka na dziewczyny karmiące butelelką. czasem jest tak, że nie ma pokarmu, czasami dziecko się buntuje. jest tyle dzieci od urodzenia będących na butli zdrowych i szczęśliwych. i ciągłe gadanie, że dzieci piersiowe nie chorują a butlowe tak. u mnie w rodzinie ciotka karmiła ponad 3 lata piersią kuzyn alergik praktycznie na wszystko ma uczulenie, non stop zasmarkany i ciągle coś go łapie. moja siostra miała cesarkę i niestety mimo ze chciala nie udalo jej sie karmic piersią. a mała okaz zdrowia. w tej chwili ma 4 lata i powaznie nie chorowala jedynie drobne przeziebienia. moja kolezanka tez miala problem z laktacja, kazali jej malego przystawiac, niech ssie kiedy tylko chce latacji nie rozruszala, dziecko płakało bo

Gość anulkaaa.27
głodne a ona razem z nim.i tak było chyba przez miesiąc. jak patrzyłam na tego maluszka to az mi się płakać chciało o niej nie wspomnę...

Gość anulkaaa.27
nie chodzi m akurat o autorkę wątku. piszę ogólnie o swoich spostrzeżeniach. mam kilka koleżanek które z różnych przyczyn nie mogły karmić i czuły się jak napiętnowane, wyrodne matki. autorko chcesz karmić, masz pokarm super. jeśli maluch nie chce piersi odciągaj i podawaj z butli. jeśli uważasz że się nie najada dodaj butle :) głowa do góry nie ma czym się załamywać :D