Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KsiezniczkaSissi342153223

CZY W KAZDYM WIEKU MOZNA MIEC ZAWAL SERA?

Polecane posty

Gość zbok na fali
tak zboku możesz mieć 15 lat i tyle samo ton ważyć i będzie zawał

zawał serca*. Nie mam nadwagi ani nic. Czy można np. mieć w wieku 20 lat zawał?

Serce mnie boli co jakiś czas, kiedyś miałam badania bo mnie w dołku bolało i to z nerwów było. Często się denerwuje, kiedyś paliłam, ale rzuciłam i tak jakby czasami czuje serce "w gardle" i cięzko mi się oddycha.

Można.kolega mając zdrowe serce ale inne problemy miał 2stany przed i 1zawał. Przez 2minuty śmierć kliniczną zaliczył..

nie wiecie jakie są objawy? Przeżyłeś trzy zawały? Opisz jak to się stąło..

Gość nigdywiecejstafu
Mnie sie wczoraj wydawalo ze mam koledzy poczestowali mnie papierosem z Holandi w ktorym bylo same ziolo a ja nigdy tego nie palilem zaciaglem sie z 10 razy i odplynalem i wkrecilem sobie ze mam zawal uwierzcie mi ze ja nigdy tak sie nie balem jak wczoraj ale to tylko wmowienie bylo

Gość to se zarabiaj
jest sygnałem do zmiany stylu życia, zero papierosków, mocnej gorzały, zero stresów, dieta ż/p, także koniec z tłustym jedzeniem. Jest to bardzo poważne ostrzeżenie, jedziesz na rezerwie, a możesz jechać bardzo długo.....

Laska, masz po prostu nerwice, nie zawal! Przestamcie pisac jej o objawach zawalu, bo juz dzis go bedzie miala i wyladuje w pogotowiu. Dziewczyno, masz po prostu usposobienie hipochondryczki. Wez sie za siebie, przestan sobie wymyslac choroby, zajmij sie czyms. Widzialam juz smierc 23-latka na zawal, ale byl to chlopak z wielka nadwaga, chory od dziecka na choroby wynikajace z otylosci- cukrzyce, nadcisnienie, ale Ty chyba nie masz tego rodzaju chorob?... Przestan sobie wmawiac. Zajmij sie czyms produktywnym. Bedzie lepiej :-)

Gość stres jest podstawową
przyczyną zawałów i palenie papierosów

Gość mysle ze tak
mojej kolezanki kuzyn zdrowy jak ryba , w wieku 22 lat szedl ulica i dostal nagle smiertelnego zawalu serca :( :O mlody zdrowy.... a tu takie cos :(

Gość mysle ze tak
shatyn dzieki za opis mnie kiedys a mloda jestem , bylo to przed 3- 4 latami mialam ok 20 -21 lat wstanelam z lozka po przebudzeniu , i tak mnie w klacie zabolalo przy mostku taki bol straszny ze ruszyc sie nie moglam tylko tak sztywna leglam na lozko az mi przeszlo bol potworny taki zacisk :O tez pomyslalam czy to nie jakas oznaka :O shit !

Gość mysle ze tak
ja straszyc nie chce :) kolezanko idz do lekarza przebadaj sie :) bedziesz spokojna wtedy kiedy mi sie to stalo , to chcialam wykrzyknac do domownikow ale normalnie nic nie szlo wypowiedziec :O taki czlowiek sztywny

Gość ...CCC
SHATYN 3 zawały??????? Nie ,nie iwerzę.

no moze i mam cos z tej hipochondryczki czy jak to tam. Ramiona mnie nie bola ani szczeka, ale czasami mam tak przez chwile ze nic nie widze, ale to sekundy.. taka ciemnosc przed oczami. Cisnienie jak sobie mierze to zazwyczaj normalne jest. Mozliwe ze to jest tez nerwica, albo jakies wkrecanie sobie. Kiedys caly czas myslalam ze sie zesikam , tak sie balam i normalnie czulam jakby mi splywalo po nogach i po jakims czasie przestalam o tym myslec i juz sie to nie pojawia wogole.. wiec nie wiem..

Gość No to trudno. Nie musisz
wierzyć. Ale to prawda. Smutna prawda.

no i wlasnie jak o tym mysle to oblewa mnie zimy pot od razu czuje serce w gardle tak jakby i slabo mi jest.. i czuje taki strach, niepokoj az nie moge zasnac..

Gość tu przyszla Borysewicza
.CCC SHATYN 3 zawały??????? Nie ,nie iwerzę. tak mozna miec tyle , moja babcia miala 2 zawaly , 3 przechodzony zawal miala , w dodatku udar , oraz przeszla operacje bajpasow do dzis kobieta zyje i dzieki bogu :) by jak najdluzej jeszcze zyla :)

to moze zacznij sobie wkrecac, ze jestes najzdrowsza osoba pod sloncem- skoro tak dobrze Ci to wkrecanie idzie? Na bank zadziala! 🖐️ :-D

Gość To NERWICA księzniczko.
I koniecznie zacznij to leczyc bo jak się rozinie to będzie bardzo trudno. To nie wstyd iść do psychiatry. Mówię całkiem poważnie.

to nie jest zabawne:o nie zycze zebys cos takiego przechodzila, ale mozg naprawde duzo rzeczy umie "stworzyc" niezaleznie czy tego chcemy czy nie..

Właściwie to nie mam 20 lat, tylko tak napisałam dla przykładu czy w mlodym wieku tez mozna miec zawal. Mam 18 niecałe.

Gość Fafnoście
u mlodych tpzyczyna zawalu sa raczej z powodu np wad wrpdzonych serca i innych sprzyjajacych zawalowi chorow jak otylosc nadcisnienie itp....

wiem, ze to nie jest zabawne, sama przez to przechodzilam, az poszlam po rozum do glowy i doszlam do wniosku, ze ktos tu musi rzadzic! Zaczelam ignorowac swoje wkrety i baaaardzo mi to pomoglo! Nigdy wiecej powtorki!!!!

Gość laska ty masz nerwicę
jak zrobiło ci się ciemno przed oczami to znak że masz niskie ciśnienie krwi niektórzy tak mają że przy gwałtownym wstawniu z łóżka czy podczas wstawania mają takie zamroczenie, ale to wynika tylko z niskiego ciśnienia krwi a tak w oóle to jeteś hipochondryczką przy zawale ma się objawy typu bólu w klatce piersiowej, ból ciągnący się do szczęki, promieniujący do ramion lub pleców oraz o czym niektórzy czasami zapominają....torsje.....czyli wymioty ten ostatni objaw rzadko wspominają w źródłach medycznych

Gość laska ty masz nerwicę
hipochondria jest bardzo często występującym zjawiskiem u młodych ludzi 18-20 lat co chwilę jakiś temat założony przez 20latkę która wkręca sobie że ma raka albo inną śmiertelną chorobę...i oczywiscie nie pójdzie do lekarza zrobić badań...bo jeszcze sie okaże że to prawda.... niektóre chodzą od specjalisty do specjalisty i wmwiają sobie że wszyscy lekarze się mylą bo twierdzą że nic im nie jest....

Mnie boli tylko z lewej strony serce, ostatnio w klatce piersiowej bolalo mnie jak jeszcze palilam tak ciezko mi było i dlatego przestałam. Głupia byłam ze przez tyle czasu paliilam i to w tak mlodym wieku. Mozliwe ze jestem hipochhondryczka naprawde czasami jakies choroby "wymyslam" czasami mysle ze mam raka czy cos bo mnie cos zaboli.. to sie leczy?? Dziwnie mi isc do psychiatry.. co ja mu powiem?

Gość opowiedz mu dokładnie to
co się z Tobą dzieje. Może da Ci na jakiś czas np antydepresanty. Naprawde pomagaja. Miałam takie shizy, ze spac nie mogłam całymi nocami bo umierałam. A teraz jestem na lekach i jest ok, normalnie śpie, normalnie funkcjonmuje, prowadze samochód, pracuje i naprawde jest OK mimo, że moja osobista sytuacja się nie zmieniła to jednak dużo łatwiej żyć.

Gość stan w kolejce do
koronografii, i angelopalstyki, bo jak tak dalej pójdzie ze służbą zdrowia, to tylko pavulon ci pomoże....

Gość KORONOROGRAFIA i plastyka
naczyń jest robiona od rekii w stanie zagrożenia. To metoda leczenia zawałów serca, coraz popularniejsza bo bardzo skuteczna. I nie pierdziel, że trzeba stac w kolejce.