Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bzzbzzzbzzzz

opuchlizna po ukąszeniu komara

Polecane posty

Gość bzzbzzzbzzzz

Ugryzł mnie wczoraj komar w udo i od tamtej pory bąbel zamienił się w ogromnego potwora o średnicy około 7 cm, z resztą sami zobaczcie http://www.przeklej.pl/plik/dsc00415-jpg-0019nma4n2mv. Najgorsze jest to że tego prawie wcale nie drapałam, a tu takie coś wielkiego mi się stworzyło. A jutro chciałam iść na basen :(. Może znacie jak tego się szybko pozbyć? Albo chociaż jak się zabezpieczyć żeby znów mi coś takiego się nie przytrafiło? Pamiętam, że w tamtym roku robiły mi się też duże bąble, ale nie aż takie, może to jakieś uczulenie? Albo komary udoskonaliły swój jad? Pomocy..

Gość znana sprawa uczulenie
pij wpano i smaruj fenistilem zelem. ewentualnie jak masz zyrtec lub inny antyalergiczny syrop lub tabletki. alertec tez moze byc.

Gość arz
ENTIL ,akurat mi pomógł...

Gość arz
...w żelu...

Gość czekerekkkkke
Jak bylam dzieckiem, mialam uczulenie na ukaszenia komarow. Tez puchlo mi miejsce ugryzienia. Stosowalam wapno do picia i OXYCORT to psikania.

Gość blablanie pierdolenie
clemastinum tylko i wylacznie...jestem uczulona na ugryzienia tych malym latajacych gowien....tylko clemastin pomaga od razu...a fenistil i wapno nie zaszkodzi...

Gość mama111
zobaczcie na www.laboratories4u.pl - tam jest takie urządzenie po ukąszeniu komara, które w 100% uwalnia od swędzenia, drapania - kosztuje niedużo - super - polecam. dzieci od 6 miesiąca życia !