Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atramika

w jakim wieku do zwykłego łóżka???

Polecane posty

Gość atramika

pytanie do mam - w jakim wieku przenieśliście dzieci do "dorosłych" łóżek, typu tapczan, kanapa itp. Moja dwulatka i roczniak śpią na razie w zwykłych łożeczkach dziecięcych i zastanawiam się kiedy starszą można już będzie położyć na normalnym łożku

Co prawda moja mała ma rok, ale mam dużo rodzeństwa i mama przenosila nas do dużych łóżek gdy ktoś większy spał z nami, wtedy mały spał przy ścianie:-) i gdy była pewna, że w nocy nie spadnie. Mój brat ma 4 lata, śpi z siostrą a i tak zdarzyło mu się spaść gdyż strasznie wierci się w łóżku.

Moja corka ma 2,5 roku i jeszcze spi w lozeczku:O Nie chce go za cholere oddac siostrze, takze musze miec 2 lozeczka;)

Gość atramika
właśnie ja boję się też w drugą stronę - żeby nie było za późno, że dziecko przyzwyczai się że może się wiercić jak chce bo i tak nie spadnie a potem - bam..., gdzieś za rok, max dwa, będą już mieli osobne pokoje (na razie mają wspólny) i urządzane na nowo, więc chcielibyśmy już wszytko kupić "z jednej parafii" i chyba wstrzymamy się te dwa lata - mała będzie miała wtedy 4, młody 3 lata i chyba będzie ok...

Gość atramika
a moja "starsza" spała w łóżeczku, jak mały się urodził to przenieśliśmy ją do kojca i przez dobry rok spała w kojcu a teraz się "zamienili" :) i starsza śpi w łożeczku a młody w kojcu :)

Gość moj syn miał ok 1,5 roku
jak zaczal spac na kanapie :) spadl kilkanascie razy i juz nie spada :D teraz spi w pietrowym lozku, na razie na dole, ale juz niedlugo to jego mlodszy brat bedzie spac na dole a on zawedruje na gore :) teraz ma 3,5 roku :)

Mozesz przeciez kupic takie zabezpieczenie do lozka, zeby dziecko ci nie spadlo;) Ja je kupilam i ejszcze zbajerowana posciel z kubusiem puchatkiem i dupa:O Posciel ladna, ale lozeczko jest jej i koniec! Mysle, ze gdyby nie bylo siostry to mala przestalaby spac w lozeczku, ale niestety rodzenstwo jest i dlatego mloda nie odda swojej wlasnosci:D

Gość atramika
też myślałam o tych barierkach ale ja chciałam im kupić taką kanapę rozkładaną a do niej nie da się doczepić tych barierek :( a na zmienianie łóżek co 2-3 lata nas nie stać :( na szczęście te kanapy o których myślę są niskie po rozłożeniu więc nawet jak spadnie na dywan to chyba nic im nie będzie

to kup taką kanapę, która rozkłada się w maretac na podłodze - nisko do spadania. Moja miała 1,5 roku jak zamieniliżmy łóżeczko na materac i poczekaliśmy aż nauczy się na nim spać.

Gość atramika
Gość do atramika
mnie sie trzecie bardzo podoba i chetnie bym takie kupila :) Moj ma 16 miesiecy i lozeczko z materacem 120x60 jest na niego juz powoli za male :D

Gość pytająca mamusia
żeby nie spadało nawet z kanapy to ja bym zwyczajnie obłożyła dywan poduszkami :) dziecko będzie miało miękkie lądowanie a potem szybko sie nauczy do "nie spadania" :)

Gość Hania Wilgotna
Faktycznie śliczne

Gość Mamamamamama
My nasze dzieci przenosiliśmy do większych łóżek po skończeniu dwóch lat. Teraz starsze ma prawie 8 i kupiliśmy im łóżko piętrowe na www.lozkapietrowe.com Polecam wszystkim. Pojedyncze łóżka też sprzedają w dobrych cenach.

Gość szemloo
do atramika-dziecko spi w kojcu?hmmm

Gość aarannn
Moje dzieci przeniosły sie do dużych łóżek po skończeniu 1,5 roku. Łożka są duże- 190 na długość, 90 na szerokość. Nie było problemu z przeniesieniem, bo były to łózka w kształcie samochodów :) a dokładnie takie http://allegro.pl/lozko-auto-samochod-monza-komplet-gratis-i2818781010.html Zależy ile masz miesca i funduszy, wybierz takie, które w jakiś sposób przekona do siebie dziecko. U mie problemem jest to, ze nie mogą się przestawić na większą pociel- tylko poszewki ulubione i posćiel ikeowska dla niemowlaków:)

Gość dziwak straszny - kto normalny
nie widzicie ze posty atramiki sa sprzed roku? :S