Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kleopatra32

doradźcie!!stan podgoraczkowy u 14 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość pytająca mamusia
moje dziecko tylko raz w życiu miało stan podgorączkowy, podałam wtedy leki na zbicie gorączki i na następny dzień nic nie było, tak ma do dzisiaj, a ma juz ponad rok. Jak pokasłuje, czy widze jakies inne symptomy choroby, czy nawet niepokój związany z ząbkowaniem ide najpierw w domowe sposoby. Woda z miodem i cytryną, obiady doprawiam delikatnie czosnkiem, nigdy nie był chory, a jak by był stan podgorączkowy to był dała ten nurofen skoro inne sposoby zawiodły...

dziecko kochane, jak nie wiesz czym się różni lek ziołowy od homeopatycznego to sie nie wzruszaj tak bardzo bo Ci żyłka pęknie :D

Gość floora
Mamy z dzieckiem to samo. Od kilku dni utrzymuje się stan podgorączkowy. Zastanawiam się, czy to z ząbkowania (bo to ten wiek), czy może jednak mały coś złapał...

Gość uszalala
Stan podgorączkowy to taki sygnał ostrzegawczy. Jeśli dziecko Tobie ząbkuje, to zajrzyj mu do buzi. Może akurat własnie wychodzi ząbek i to stąd.

Gość nina.sz
Najlepiej idź do lekarza, jak się pojawi gorączka. Przy ząbkowaniu często lekarze nie rozpoznają choroby, bo mylą ją z ząbkowaniem. Rodzice też często ignorują biegunki. Mi pediatra dał dla córki camilię, bo ona działa całościowo na ząbkowanie. Nie było ani infekcji, ani biegunki. Daj znać, co ci lekarz powiedział.

Gość gości
Uważam, że nie powinno się podawać dziecku leku na gorączkę w momencie gdy tej gorączki nie ma. Nie istotne jest to, że nurofen jest lekiem przeciwzapalnym, jest głównie lekiem zbijającym gorączkę. Ciekawe co poda Pani dziecku przy temperaturze 40 stopni. Leki to nie jest zabawa, kiedyś ich nie było, a Pani tez ząbkowala i co? Żyje Pani?