Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

unhappySelena

CO ZROBIĆ?Poważny probl;em z allegro!!

Polecane posty

Prosze o pomoc.Parę dni temu sprzedałam na Allegro "MEGA PAKĘ" ubrań w ktorej znajdowały się ubrania używane i nowe.Przy kazdym ubraniu napisałam,w jakim jest stanie,niektóre nawet miały metkę! A te bydle do mnie pisze ze juz odesłało mi paczkę i mam oddać pieniądze,bo wszystkie ubrania są używane!słuchajcie,myślałam że walnę na podłogę. to nieuczciwy palant,co ja mogę zrobić,by zachować pieniądze a jednocześnie zostawić mu paczkę,by nie mógł mi żadnej sprawy wytoczyć?Mogę mieć od niego nawet negatywa ale nie mogę oddać pieniędzy,co mam zrobić Kochani? Boże,czemu trafiłam na takiego debila,ciuchy nowe albo w takim dobrym stanie,słuchajcie...

Zwróc pieniadze, jak paczka dojdzie ale odlicz sobie koszty wysyłki w ta i spowrotem. Najpierw sprawdz czy wszystkie ciuchy są. ;)

Zwróc pieniadze, jak paczka dojdzie ale odlicz sobie koszty wysyłki w ta i spowrotem. Najpierw sprawdz czy wszystkie ciuchy są. ;)

Mi się wydaje, że chooj zabrał sobie kilka rzeczy i odsyła reszte.:classic_cool: W razie czego masz dowod wysłania z dokładną wagą?

Gość dfdsfsdfsf
bez przesady. nawet noszone uzywne ubrania moga miec metke i co z tego. zreszta jest chya w regulaminie ze moze on zwrócic przesyłke a ty musisz zwrócic kase. juz ja znam takich "uczciwych" sprzedawców. i co z tego ze on da ci negatyw? musisz mu zwrócic kase albo on pojdzie na policje. a na czyj koszt zwraca paczke? powienien na swoj chyba ze uzasadni ze towar nie jest zgodny z opisem wtedy ty za nia zapłącisz. musisz tak czy siak zwrócic mu kase.

Gość musi podac przeciez jakis
powod czemu to zwraca. trzebabylo napisac w stronie o mnie lub w aukcji ze nie przyjmujesz zwrotow

Gość jesli to byla licytacja
a ona nie jest firma, to zgodnie z prawem unijnym chuja musi, nic nie musi oddawac, a paczki moze nie przyjac a on sobie moze sie zesrac - nic nie dostanie. jest problem, jesli ona jest firma.

SŁUCHAJCIE ja jestem normalna,osobą nie firmą :) to sluchajcie,co zrobic?zwrocic kase czy nie przyjac paczki?on napisał ze paczka idzie na jego koszt.a wiec jak?odesłać ją spowrotem do niego na jego koszt i zostawić pieniądze,czy jak? nie będzie mnie cwel w chuja roobic przez swoje widzi mi sie,z mojej strony-sprzedawcy jest naprawde OK,nie w moim interesie oszustwa.pomocy kochani

Jak do Ciebie paczka przyjdzie - poznasz chyba jego adres - odmow przyjecia, niech wraca do adresata, wystaw mu tez pierwsza grzecznego negatywa, niech sie buja Jesli jestes osoba prywatna nie masz obowiazku przymowac zwrotow

NAPISAŁAM DO NIEJ: "zgodnie z prawem UE nie przyjmuję zwrotu i odsyłam paczkę na pański koszt" dobrze zrobiłam?;/ boje sie ze pojdzie na piepszoną policje,albo ze zalozy mi sprawe w sądzie!!!POMOCY KOCHANI

ENERGICZNA NASTOLATKA,ale jeśli mi założy sprawę w Sądzie albo coś takiego??skąd wiesz,ze jako osoba prywatna nie mam konieczności przyjmowania zwrotów??

Po prostu jej nie przymuj Wystaw pierwsza negatyw "nieuczciwy kontrahent, otrzymal towar zgodny z opisem, a rozmyslil sie i probuje wyludzic zwrot pieniedzy, odsylajac paczke, ktorej jako osoba prywatna nie musze przyjmowac, bez uzgodnienia ze mna"

Słuchaj,ta paczka jeszcze nie doszła,więc jej nie wysłałam.A więc mam jej po prostu nie przyjąć?To gdzie ta paczka pójdzie?Co powiedzieć listonoszowi czy kto to tam będzie? Czyli sądzisz,że nie założy mi sprawy w sądzie ani nie pójdzie na policje? Boje sie tego.Pare ciuchów mogło być zabrudzonych bo mam w domu remont,ale bez przesady,i tym może udowodnić,iż nie była w stanie ubrudzić ich przez nie wiem,parę minut,bo zdaje mi się że paczkę od razu rozpakowała i od razu oddała...Mój stary ględzi,że mam oddać pieniądze bo mi sprawe w sadzie zalozy/policja,atc,i sie boje bo sie nie znam!!

Z powrotem do nadawcy. Ja bym nie oddawala, szantazysta liczy, ze sie przestraszysz, Ty zrobisz jak chcesz. Mnie gosciu, ktoremu wystawilam nega za caloksztalt tranaskcji, tez straszyl sadem za zepsucie opinii :P A w ogole to chyba bardziej sensowne opinie znajdziesz na Cafe Allegro. Moze ktos mial tam do czynienia z takim przypadkiem

Czyli nie odbierać?Widze że ma same pozytywy,kulturalny(POZORNIE) itp ten człowiek,więc boję się ,że mnie poda gdzieś!I co wtedy...Ja nie mam czasu się radzić,bo jutro moze juz paczka być!

hallo :( UWAGA NA PODSZYWY POD MOIM NICKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!! UWAGA NA PODSZYWY POD MOIM NICKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ech co za ludzieee
i mamy przyklad kolejnej wydyganej, co aby tylko nie dostac negatywa grzecznie da sie wychujac ;(