Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mayson

do mam 1 latków

Polecane posty

co dajecie na kolacje swoim rocznym dzieciom? dodam ze kaszki niewchodza w rachube. moja cora je kaszke na sniadanie na obiady je to co my, tylko te kolacje mnie przerazaja , bo ja nie jem kolacji wiec nie mam juz pomysłow!! piszcie kobietki!!

serek homogenizowany, ryż na mleku. kanapkę i kakao - różnie ostatnio na topie są kaszki hipp na dobranoc ze słoiczka ;)

Kasza manna, owsianka, różne naleśniki, placki z jabłkami lub bananami, Makaron z twarogiem lub dżemem, lub miodem lub owocami, chleb w jajku omlet na słodko i z warzywami

Gość uyuyuyuyuyuyu
a mleko ?

Przecież jak nie ma mleka w daniu to można podać je w postaci kakao, kawy zbożowej, czy samoego do popicia.

Gość uyuyuyuyuyuyu
chyba za mało w tym kakao mleka jak dla roczniaka .

Gość pytająca mamusia
Zazdroszczę kanapek :) mój ma dopiero niecałe 4 zęby... Proponuję jajecznicę na maśle od czasu do czasu pasta jajeczna z jogurtem i szczypiorkiem

a ile tego kakao ma być, chyba szklanka nie? to nie jest już niemowle, które żywi się tylko mlekiem a dziecko, które musi mieć urozmaiconą diete. Na samym mleku to anemia gotowa.

moja córa pije 3 butle mleka dziennie bo je uwielbia wiec jej nie zabraniam. oprocz tego na drugie sniadanie kaszka o 13 obiad 15 mleko 18 kolacja i tu zaczyna sie problem bo ona najchetniej by drugi obiad zjadla bo takie jedzenie jej smakuje najbardziej za slodkim nieprzepada a tym bardziej za kakao czy czekolada, nalesniki probowalam i niechce, kanapki wezmie pare gryzów i wypluwa...wiec lipa

Moje dziecko na "kolację" wypija mleko i to mu starcza. Po zjedzeniu obiadu (a je tylko zupę) nie za bardzo chce jeszcze coś jeść. Dodam że obiad je ok.13-14 a mleko wieczorem ok. 21 Między czasie zje może jakiś serek i to wszystko. Kanapek nie chce, kaszke czasem zje rano, owoców też nie bardzo... Aż wam zazdroszcze dziewczyny że macie problem co dac dziecku jeść, bo ja to dopiero mam problem :(

agula85 powiem szczerze ze plakalabym na twoim miejscu bo jestem straszna panikara!jak bylam z mala na wakacjach to nic niechciala jesc przez tydzien to ryczalam kazdego dnia!! no ale teraz to maly glodomór jest tylko ze ja jej nie daje nic pomiedzy posilkami , najwiekszy problem to to ze malo pije i ja wrecz latam za nia z kubkiem zeby ja napoic!masakra!

mayson - są czasami sporadyczne przypadki że czegoś spróbuje i zje ale po jakimś czasie próbuję znów dać i już nie chce. Na początku też strasznie panikowałam ale zdążyłam się do tego przyzwyczaić. Posiłki też od początku podawałam regularnie. Myślę że gdyby był głodny to by zjadł, a skoro nie chce to trudno. Już naprawdę czasami próbuję różnych opcji. Wiem że mój synek uwielbia słodycze ale jak jesteśmy w domu to nie daję mu nic słodkiego (jedynie teściowie mu podają gdy u nich jesteśmy). Martwię się żeby mu tak nie zostało ale pocieszam się że on ma dopiero rok i może jeszcze zacznie normalnie jeść :(

ja powiedzialam i tesciom i mojej rodzinie ze jesli ktos jej da slodycze to bedzie mial ze mna do czynienia!i wszyscy sie poddali. mala nawet niewie co to sa slodycze!a warzywa i owoce to je codziennie w duzych ilosciach z czego sie bardzo ciesze i jestem dumna bo byc moze bedzie miala zdrowe nawyki zywieniowe.

mozesz sprobowac dac troszke przetartych owocow do kaszki...napewno mu bedzie smakowac!

Z kaszką już też próbowałam i nie chciał, kaszke manną z owocami zrobiłam i też nie, twaróg - też nie, czasem zje takie ze słoiczka ale to też zależy od "nastroju" . Dobrze że przynajmniej te zupy je (a robię mu dosyć gęste) bo drugiego dania też nietknie. Czasem coś spróbuje od nas ale zje może dwa kęsy i nie chce. Naprawdę zazdroszcze wam bo ja już na różne sposoby daję mu jedzenie ale on chce tylko mleko, czasem danonka, sporadycznie kaszke, zupę i jeszcze parówke zje- czasami

Z kaszką już też próbowałam i nie chciał, kaszke manną z owocami zrobiłam i też nie, twaróg - też nie, czasem zje takie ze słoiczka ale to też zależy od "nastroju" . Dobrze że przynajmniej te zupy je (a robię mu dosyć gęste) bo drugiego dania też nietknie. Czasem coś spróbuje od nas ale zje może dwa kęsy i nie chce. Naprawdę zazdroszcze wam bo ja już na różne sposoby daję mu jedzenie ale on chce tylko mleko, czasem danonka, sporadycznie kaszke, zupę i jeszcze parówke zje- czasami

moze sprubuj dac mu kurczaka gotowanego pokrojonego w paski i marchewke gotowana tez w paski.slyszalam ze sa dzieci niejadki ktore po podaniu jedzenia w kawalkach (tak zeby mogly same jesc) jedzo wszystko.mieszkam w angli i tu ucza mamy wlasnie takiego karmienia od 6 miesiaca, ja natomiast kieruje sie polskim zwyczjem ale moze warto sprobowac.daj mu i niech sie bawi tym jedzeniem i moze zasmakuje.

Gość pytająca mamusia
a mój nie chce sam jeść :( musze zawsze mu podawać do buzi, jest na to jakis sposób? :(

daj mu jedzenie do zabawy jak przygotowujesz obiad.niech siedzi na krzeselku i sie bawi.

ja np daje pokrojone winogrona truskawki i banana na talerzyku. a mala wcina!

Dziweczyny nie martwcie się, moja jak miała roczek nie jadła kanapek a ser jak zjadła to aż wycierała język. Nagle pewnego dnia poprosiła kawałek, potem znowu a teraz jej ulubione kanapki są właśnie z sarem.

no wiec czas kolacji i zrobilam wloskie tortelini z jakims tam miesem w sosie serowym z mozarella szpinakiem ,groszkiem i szynka no i je slicznie bo ona to lubi takie dorosle jedzenie.eh te dzieciaki!