Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Imari

Kapusta pekińska - co z niej zrobić?

Polecane posty

Witajcie ludziki ;) Dostałam wczoraj wielką kapustę pekińską. Z kilku liści, marchewki i majonezu zrobiłam surówkę do obiadu, ale cała reszta pekinki leży. Nie chcę żeby się zepsuła ale nie mam bladego pojęcia jak ją przyrządzić. Macie jakieś pomysły na kapustę pekińską?

Gość zrób sałatkę
Pierś z kurczaka podsmaż na patelni z przyprawą gyros,na dno miski pokrojoną pekinkę,na to mięsko,znowu pekinkę,na to kukurydzę z puszki,trochę papryki czerwonej świerzej pokrojonej w kosteczkę,na to ogóreczek kiszony też w kosteczkę,na to pekinkę znowu i na wierzch ketchup i na to majonez rozsmarować.Pychotka,moje dzieciaki uwielbiają.

O dzięki, fajny przepisik :) To za całą kolację może robić :D

Ja troche inaczej ta sałatke robie. Też kurczak + gyros i smażyc. Nastepnie ułożyć na dno miski, potem podsmazyc cebule, ułożyć na kurczaka, na to cienka/średnia warstwa keczupu. Potem kukurydza, ogórek kiszony, cienka/średnia warstwa majonezu i kapusta pekińska:)

Gość zrób sałatkę
Ja jeszcze dodaję świerzą porę drobno pokrojoną zamiast cebuli:-)To jest zresztą taka uniwersalna sałatka,że można do niej dodać praktycznie wszystko:-)