Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona13

Dziewczyny pomóżcie! Wrastające włoski! Co z nimi zrobić?

Polecane posty

Ostatnio mi odbiło i powyrywałam włoski z nóg pęsętą. Teraz mi sie strasznie powrastały i zrobiły czerwone kropki. Co mam z nimi zrobić? Jak sobie z nimi poradzić. Jestem taka głupia niewiem co mi odwaliło a teraz mam taki problem. Zrobiłam peeling i szorowałam nogi gąbką ale nie pomogło. Również je nawilżyłam. A jak wyrwać te włoski co już się wrosły? Próbowałam igłą ale to boli i zostają ślady. Proszę pomóżcie, nie zostawiajcie mnie z tym problemem samej!

hej! mialam tak samo jak Ty. powyrywałam sobie troche wlosow penseta i zaczely mi wrastac i byly takze czerwone kropki, uzylam kremu do depilacji, ogolilam maszynka i problem z glowy :)

fakt jeszcze są małe ale one wrosły w skórę i się do wosku nie przykleją bo są w środku i nie wiem jak je z tamtąd wydostać:(

ale kremu takiego po którym włoski zbiera się szpatułką?

Gość kicia2425
wydłubujesz igłą inaczej się nie da peeling itd

Gość miła sąsiadeczka
No ja tylko o peelingu słyszałam, że pomaga. Bo to jest ponoć tak, że włosek jest cieniutki, a naskórek ma zbyt grubą warstwę i ten włosek nie może się przebić. Jak już nie masz preparatu do peelingu, to możesz zmieszać troszkę cukru z żelem do kąpieli, albo z jakąkolwiek oliwką lub szamponem i peelingować aż do skutku. Innych sposobów nie znam. :(

Dziękuję wam dziewczyny za wszelką radę jutro zacznę wszystkiego próbować mam nadzieję że pomoże:) kto jeszcze ma jakieś rady to proszę [piszcie:)

próbowałam igła ale wykopałam w nodze mały dołek i na tym skończyłam:(

Gość coffeeblack
Peeling kilka razy, albo szorstką stroną gąbki. Ale nie raz długo, tylko kilka razy (w przeciągu kilku dni). Ja tak miałam jak zaczęłam używać depilatora. Teraz codziennie masuję skórę albo peelingiem, albo szorstką stroną gąbki, nadal używam depilatora i wszystko jest ok. A jak chcesz od razu to tylko igłą. Kropki zniną po kilku dniach, a blizny żadne ie zostaną.

Gość arrrek
Ale masakra... czytam i nie wierzę, dosłownie dialog jak z forum morderców...

zaczęłam od wczoraj robię peeling i szorstką gąbką ale ja chciałabym od razu żeby mi te krostki zginęły i zaczerwienienia:( ale wiem że trzeba czasu żeby się ranki zagoiły:)

Gość coffeeblack
A widzisz, comy kobiety musimy robić, żeby wam się rzygać nie chciało na widok naszych nieogolonych nóg :)

Gość makeup
zrób pilling.:)

ale w realu nie jest najgorzej my kobiety już się przyzwyczaiłyśmy:)

Gość coffeeblack
No trzeba. Więc na jedno wyjdzie. Jak zostawisz i będziesz codzinnie robić peeling i jak wydłubiesz a będą ranki. :) Mniej więcej tyle samo czasu. Każda depilacja niesie ze sobą jakies ryzyko :) Mi się ostatnio nie chciało wyciągać depilatora więc postanowiłam nogi ogolić. I tak się perfidnie zacięłam na środku łydki (facet mnie przestarszył w trakcie golenia), że mam ok. 0,5 cm dziurkę w nodze i od tego chyba zostanie blizna. :):):)

Gość coffeeblack
No jasne, przyzwyczaiłyśmy się. Chociaż np. do depilowania (depilatorem) bikini jakoś nie mogę się przemóc. :)

tak depilatorem boli na nogach a co powiedzieć bikini!:)

Gość coffeeblack
nieee, na nogach tak bardzo nie boli :) mnie tylko przy pierwszym zetknięciu depilatora z nogą boli, a potem się przyzwyczajam. Mam trochę stary depilator, ale są teraz takie dość fajne z wkładem chłodzącym. Czasami sobie najpierw lód przykładam, a potem to już leci:)