Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arleta M

czy konkubent moze prowadzic moja firme???

Polecane posty

Gość zależy od ciebie
jak go zatrudnisz na etat lub uczynisz formalnie wspólnikiem lub udziałowcem....to czemu nie legalnie są różne możliwości, zastanów się czy nie jest to ryzykowne...dopuścisz konkubenta a on może cię puścić z torbami lub narobić nadużyć jak to z obcymi bywa ale nie możesz skorzystać z ułatwień dla małżeństw przy prowadzeniu działalności gospodarczej ...bo nie macie wspólności małżeńskiej (inne przepisy)

Gość Ilona Sz.
Może, dlaczego nie? ale czy powinien? Ja miałabym pewne obiekcje, a w szczególności do konkubenta miałabym ograniczone zaufanie...

Gość nie wiadomo nie wiadomo
nie wiecie co gadacie, ja jestem w konkubinacie, moj facet miał już żonę więc z powodów oczywistych nie możemy być małżeńśtwem ale on ufa mi dożu bardziej niż swojej byłej małzonce, mnie KONKUBINIE!

Gość nie wiadomo nie wiadomo
Konkubinat kojarzy się z menelstwem, pijaństwem itd. ale nie zawsze tak jest, czasami tak jest bo inaczej być nie może a uczucia i wszystko co tych dwoje ludzi łączy może być silniejsze niż w niejednym małżeństwie

Gość może, ale czego Ty chcesz?
ale nie czyń go współwłaścicielem, tylko pełnomocnikiem, wtedy sprawa jest prostsza jak zacznie rozrabiać, bo pełnomocnictwo można w każdej chwili cofnąć ;)