Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie stac mnie

BARDZO WAZNE!Aparat na zebach

Polecane posty

Gość nie stac mnie

Mam 31 lat i mialam bardzo krzywe zeby.... Poszlam do dentysty zeby mi je wszystkie wyrwal i wstawi szcztyczna szczene-z tej rozpaczy ....jednak ten wyslal mnie do ortodonty twierdzac ze w moim wieku aparaty tez nosza. Z wielkim bolem-chodzi o kase zalozylam aparat na gorna szczeke i przez 2 lata chodzilam do ortodontki,... teraz gdy mam juz prosta gore to ortodontka mi powiedziala ze na dolna szczeke tez musze zalozyc aparat bpw W PRZECIWNYM RAZIE JAK SCIAGNE APARAT Z GORY TO WSZYSTKO MI SIE ROZLECI :( jESTEM ZALAMANA! Nie mamkasy zeby znowy zakladac aparat i znow 2 lata chodzic na wizyty....:(:(:( Czy tak faktycznie jest ze musze miec tez na dole ten aparat>:( Mnie wystarczy ze gore mam prosto a na dole wcale nie widac...:( Czy ktos sie orietuje???? Czy naprawde to KONIECZNE? czy poprostu ta ortodontka mnie naciaga...????

Gość powinna była od początku
założyć ci i na góre i na dół, tylko na góre albo tylko na sam dól sie nie zakłada!

Gość nie stac mnie
czyli wszystko sie rozleci jakk sciagne z gory aparat i nie zaloze na dolna szczeke.....:( ? I znow bede mala krzywe zeby????:(

chodzi o to, że aparatu nie nosisz tylko żeby mieć proste zęby przez chwilę ale żeby szczęki były dobrze ustawione względem siebie i tym samym żeby zęby zostały proste na długo, a nie da się ustawić dobrze góry z dołem nosząc aparat tylko na górze... jak zdejmiesz góre to zęby mogą się znów pokrzywić, ale ta orto jest jakąś idiotką skoro od razu nie założyła Ci aparatu góra+dół a dopiero teraz po 2 latach na to wpadła :o

Gość marynazwawki
po pierwsze nic Ci się nie "rozleci". lekarz Cię straszy żeby wyciągnąć od Ciebie pieniądze;/ co za bezczelność jeżeli będziesz regularnie nosiła aparat taki zakładany, który dostałaś zapewne od lekarza przy zdjęciu stałego aparatu to nie ma prawa Ci się nic przesunąć czy skrzywić! po drugie kto wypisuje pierdoły, że nie można zakładać aparatu tylko na dół lub tylko na górę? ja sama nosiłam przez 3 lata aparat na górę (przy czym powiem też, że totalnie olałam aparat zakładany ten na noc i nic mi się nie skrzywiło aż do teraz), moja koleżanka również nosiła tylko na górę, a dwie moje kuzynki miały aparaty tylko na dół więc przestańcie pieprzyć jeśli nie macie o czymś pojęcia;)

Gość marynazwawki
no i oczywiście prawdą jest, że powinna była Ci baba założyć od razu na dwie strony. przecież za jedną wizytę płacisz. gdybyś miała dwa na raz aparaty to płaciłabyś 5 dych miesięcznie a tak przez 2 lata płaciłaś 5 dych, a teraz kolejne 2 będziesz płacić drugie tyle.. no tak. sprytnie sobie to wymyśliła;)

Gość nie stac mnie
kurcze ,nie mam kasy zeby wylozyc znow na aparat...:( Gdy zalozyla mi ,to napoczatku i tak przez pol roku gdzies,czulam dyskomfort z ta dolna szczeka,ale teraz juz jest ok i mysle ze -jak juz ktos wyzej napisal-zeby dostosowaly sie do siebie.... Boje sie jednak ze sie pokrzywia znowy....:( to je chyba tym razem wszyskie wywale i wstawie sztuczne za 500 zl!

Gość nie stac mnie
dziewczyny,ja jeszcze ten aparat na gore NOSZE!!!! i teraz nie wiem co zronic:( Ta mnie straszy ze zeby mi sie rozleca....i nie wiem czy zaryzykowac....:( Tyle kasy juz w to wlozylam. Na dole mam krzywe...,ale tego wcale nie widac jak sie smieje.... Ta ortodontka to jest naciagaczka,wiem o tym od innych.... Ale jesli one faktycznie sie rozejda...:( ?? Kazala mi sie ZASTANOWIC>>>>

akurat uwierz mi niedoiarku wiem co piszę i mam o tym pojęcie :) nigdy nie osiągnie sie idealnego zgryzu zakładając aparat tylko na góre albo tylko na dół. Autorko idź na konsultacje do innego orto i zobacz co ci powie!

Gość zuzia900
ja tez nosze aparat i na samą góre. ale fakt na dole miałam prościutkie i mi tak dostsosowała do dolnej szczęki ze wszystko wzgledem siebie pasuje!

Gość a ja mam sama gore
wiec chyba sie jednak zaklada.

Gość nie stac mnie
marynawznawski-troche mnie pocieszylas.... Ale powiedz,czy na dole tez mialas krzywe zeby? MOj kolega tez nosil tylko na gore aparat,ale mial malutka wade,a caly dolmial prosciutki.... Nie mam jeszcze tego aparatu na noc,bo ciagle nosze ten staly... Napiszcie ile za zdjecie aparatu chciala wasza ortodontka? U nas 500 zl za zdjecie i 100zl za wizyte i dodam,ze to male miasteczko,nie jakas Warszawa....Mysle,ze to duzo

matko ja nie mówię, że sie na zakłąda, bo wielu ortodontów zakłada :o wiem o tym. Ale taki zgryz nigdy nie będzie idealny.

Gość nie stac mnie
powinna byla od poczatku- mojawada polegala na tym,ze mialam tzw,,wystajace kly'' Gdy sie usmiechnelamwygladalam jak wampir! Masakra jakas...:( Jednego zeba mialam usunietego. Na dole tez mamkrzywe i odejrzewam ze tez jeden bylby usuniety...Mam poprostu za mala szczeke chyba. Tyle ze te na dole krzywole moje mnie nie szpeca-nie widac ich jak sie smieje.... Ja juz jestem STARA DUPA! I nie chce juz tego nosic,przeciez za chwile one same beda wylatywac bo nastolatka juz nie jestem....A o kasie to nawet nie mowie.... Moze faktycznie powinnam isc do innej ortodontki...

Gość Studentka777
Ja tez miałam zakładany tylko na górne ząbki. Na dół owszem też chciała mi zakładać /ale dopiero po zdjęciu góry/,bo jeden ząb nie stał w swoim szeregu ale mi szkoda było kasy.Po roku czasu zdjęła mi te druty i chyba za ok.300 zeta dostałam aparat "retencyjny"do zakładania na noc. Nosiłam go ok 2 lat a przy moim wieku powinnam nosić go min 3 lata. Mam proste zęby pomimo tego krzywulca na dole :-)

Gość nie stac mnie
Troche mnie podnioslyscie na duchu.... :) DZIEKI:)

Gość MałgorzataWosik00
Z tymi pytaniami musisz zgłosić się do ortodonty i to dobrego!!Na twoim miejscu zgłosiłąbym się do Iwony Gnach-Olejniczak z Unident Union Dental Spa!!Na pewno odpowie na wszystkie twoje pytania i rozwieje twoje wątpliwości!Mi trzech ortodontów odmowiło leczenia a pani doktor się go podjeła i udało się!!Mam mega piękny uśmiech i śmiało mogę się uśmiechać!W końcu!!

Gość gość
Nie możesz zwlekać z czymś takim! Natychmiast zgłoś się do odpowiedniego ortodonty i pozbądź się jak najszybciej tego kłopotu, inaczej możesz tego załować do końca życia! Jeśli pochodzisz z okolic trójmiasta to zachęcam odwiedzić http://kaiserziorkiewiczbeata.pl u której sama miałam zakładany aparat i uratowała moje zęby.

Gość gość
Na Twoim miejscu wybrałbym się do sprawdzonego i zaufanego ortodonty, który odpowie na Twoje wszelkie pytania i wątpliwości, zaś w razie potrzeby założy aparat, który uratuje Twoją sytuację. Po bardzo konkurencyjnej cenie miałam zakładany aparat stały u http://ortodontawroclaw.com.pl - wybierz się tam a z pewnością pomoże Ci rozwiązać Twój niemiły kłopot.

Ja bym jednak założyła aparat na zęby na twoim miejscu. Najlepiej stały, bo daje najlepsze efekty http://life7.pl/rodzaje-aparatow-ortodontycznych/ wystarczy sobie poczytać o rodzajach aparatów i ich skuteczności żeby wiedzieć, że najlepiej jest założyć stały na dół i na górę. Wtedy zęby na pewno będą wyglądać ładnie i prosto.

Gość Kalimera55
Moim zdaniem potrzebujesz dobrego protetyka. Spróbuj w Tychach pójść do Dental Care http://www.dentalcare.biz.pl/ mega profesjonalna ekipa w tych wstydliwych sprawach :(

Gość gość
Jestem świeżo po zdjęciu aparatu w gabinecie www.ortodonta-katowice.eu i jestem nie do poznania. W końcu mogę zobaczyć swoje proste zęby w pełnej okazałości! <3

Gość gość
Wydaje mi się, że na pewno powinnaś nosić retencję na zębach leczonych aparatem, ale o szczegóły dobrze by było zapytać innego lekarza, bo wydaje mi się to wątpliwe, co twierdzi Twoja ortodontka... Ja na szczęście mam świetną lekarkę i od razu wiedziałam, jaki będzie zakres leczenia i łączny koszt. Też leczenie idzie b.dobrze i właśnie niedługo zdejmuję aparat. "Matką" mojego nowego uśmiechu jest dr Chruściel z Rock Your Smile :)

Gość gość
wydaje mi się, że po 8 latach autorka już ogarnęła temat won z reklamami

Ja jeżdżę co miesiąc do Tychów (odwiedzam rodziców) i na ul. Barona jest dental care - tam chodzę do dentysty

Gość Kaja
Dnia 10.03.2019 o 18:35, Gochaaa123 napisał:

Ja jeżdżę co miesiąc do Tychów (odwiedzam rodziców) i na ul. Barona jest dental care - tam chodzę do dentysty

A jak tam cenowo? to na ul. Barona, tak?

Gość Elza

Ja chodze do ortodonty na pakiet medyczny luxmed i szczerze polecam 

Dnia 22.04.2019 o 21:51, Gość Kaja napisał:

A jak tam cenowo? to na ul. Barona, tak?

Zależy o co pytasz? Plomby, ortodoncja, zwykły przegląd??

Gość Ail

Z tego co wiem, za wypełnienie ceny zaczynają się od 180 zł. Przegląd to bodajże 50 zł

Dnia 19.05.2019 o 14:06, Gość Ail napisał:

Z tego co wiem, za wypełnienie ceny zaczynają się od 180 zł. Przegląd to bodajże 50 zł

Dokładnie, no i powtarzam - mogę polecić to miejsce