Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malinowabombolada

POMOCY!!! ;((

Polecane posty

Gość malinowabombolada

Możnaby powiedzieć, że jestem "kobietą biznesu". W firmie czas spędzam prawie od rana do wieczora. Nie mam czasu praktycznie na nic. W domu mam panią od sprzątania, która potrafi się nim odpowiednio zając. Mam teraz upragniony urlop. Tak się złożyło, że pani Dorota pilnie musiała wziąć też urlop... Więc tydzień siedze w domu sama, a w następny wyjeżdżam. Problemem jest to, że nie mam kontroli nad domem tzn. Nie potrafie się nim tak zająć jak pani Dorota i w dodatku nie posiadam organizacji w sprzątaniu.. Nie wiem jak sie za to wziąść, od czego zacząć.. Może pomyślicie, ze jestem jakaś glupia, ale ja nigdy tego tak naprawdę nie robiłam. Jeżeli dzisiaj nie posprzątam mojego domu to jutro spale się ze wstydu, gdyż przyjeżdżają jutro do mnie w interesach Francuzi. Powiedzcie, od czego wy zaczynacie robienie porządków - i ile wam to zajmuje.

Gość a po co te porządki
z zmień lepiej panią do sprzątania, skoro tuż po jej wyjeździe dom wymaga porządków, przy czym w domu mieszka jedna osoba, która często bywa poza domem, nie ma małych dzieci itp. Skąd ten burdel?

Gość a to pani dorota
taki syf zostawila po pszrataniu ze nawet nie wiesz od czego zaczac? nie rozumiem masz gosposie regulranie w domu a teraz jak ma wolne to nie wiesz co zrboic?????

Gość powaznie??????
kurze, parapety na koncu podlogi w zaleznosci jakiego rodzaju masz je.

Gość malinowabombolada
pani Doroty nie ma drugi tydzień...

Gość oj, pani biznesłumen ;)
zacznij moze od pościelenia wyrka - ja tak robię :D , potem sprzątnij ciuchy. Łazienka - kibelek, umywalka, kabina, czy wanna - do mycia. Kuchnia - naczynia umyć i pochować do szafy, wytrzeć blaty. Przelecieć podłogi odkurzaczem - wszystkie, również po płytkach. Ewentualnie na mokro. Wytrzeć kurze na półkach. A ile czasu to zajmie ?? Nie mam pojęcia, każdy pracuje w innym tempie.

Gość malinowabombolada
wiec troche juz jest nie porzadku.. a chce zrobic jutro dobre wrazenie.

Gość a po co te porządki
Nie wystarczy pozmywac naczyń i wynieść śmieci, zwłaszcza tych, które psując się śmierdzą?

Jak ma gości, to trochę trzeba ogarnąć, do szaf pochować ... Taki program minimum :)

Gość malinowabombolada
No właśnie nie. Moi goście pewnie w Polsce zostaną przez pare dni.. więc dom powinien być czyściutki. Biorę się do pracy.

Gość malinowabombolada
oj, pani biznesłumen ;) - chyba wiesz najlepiej co i jak ;)

Wiem, bo czasem sama robię takie minimalistyczne porządki i jest ok. :) Dasz radę :)