Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atagasky

zaczerwienienie wokol mieszkow wlosowych

Polecane posty

Gość atagasky

Witam serdecznie. Od ok 5 lat zmagam sie z zaczerwienionymi plamkami wokol mieszkow wlosowych. Nie sa to krosty czy wypryski, nie swedza. moje mieszki na 2 lydkach sa za to zaczerwienione szczegolnie kiedy chodze. Nie wiem co robic, poniewaz wyglada to strasznie! Kiedy leze to moje lydki sa, powiedzmy, gladkie jednak gdy siedze lub chodze to moje mieszki staja sie czerwone lub czerwono-niebieskie. Cala lydka pokryta jest takimi plamkami, ktore baaardzo rzucaja sie w oczy. czasami noga wyglada wrecz na sina. Gdy pomasuje noge problem na sekunde znika lecz po chwili znowu powraca. Bylam z tym problemem u dermatologa, jednak pani dr nawet nie chciala mnie wysluchac, spojrzala tylko na noge i powiedziala, ze to przez depelacje i taka moja natura. Natomiast ja zaczerwnienione mieszki mialam nawet gdy calkowicie zaprzestalam depilacji na 1,5 roku. Nie wiem co jest przyczynma mojego problemu, co wiecej wydaje mi sie, ze jestem jedyna osoba, ktora ma takie nogi. Dodam jeszcze, ze od dziecka mialam baaardzo owlosione lydki, bardziej niz niejeden chlopak w podstawowce. Dlatego tez w wieku ok 13-14 lat zaczelam depilowac nogi depilatorem. Na poczatku wszytsko bylo w porzadku, mialam piekne gladkie nogi. Lecz pozniej zaczelam stosowac maszynke jednorazowa (uzywana wczesniej przez mame i tate) i zaczely robic mi sie podraznienia (czerone plamki). Pozniej moi rodzice zaczeli uzywac mojego depilatora, mama do golenia nog, tata do golenia glowy i wtedy zaczelo sie najgorsze, pojawily sie syfki, krostki. Baardzo dlugo z nimi wlaczylam. Teraz pozbylam sie krost i syfkow ale mam przebarwienia i blizny oraz te plamki wokol mieszkow. Bardzo prosze o pomoc!! Mam dopiero 20 lat i od 14 raku zycia nie moge pokazac moich nog. W lecie zmuszona jestem chodzic w jeansach lub grubych rajstopach. Nie wiem co robic. Codziennie placze bo boje sie, ze nie da sie tego wyleczyc :(

Gość ram ram tam tam
to może być zapalenie mieszków. radzę nie dopuszczać do sytuacji, żeby ktokolwiek używał Twojej maszynki bądź depilatora. musisz zacząć bardziej dbać o nogi, częste pilingi, smarowanie nóg balsamami nawilżającymi. Najlepiej kup sobie takie rękawice do mycia, tzn masujące i masuj nogi, to powinno pomóc. a na depilację wybierz się chociaż raz do kosmetyczki, może nie koniecznie na ciepły wosk, może być też na zimno, albo depilacja cukrowa, będziesz wiedziała, czy to nie lepiej wpływa na Twoje nogi. Zacznij je wystawiać na słońce, opalona skóra mniej się rzuca w oczy niż taka super blada.

Gość atagasky
Dziekuje serdecznie za odpowiedz. Hmm jesli chodzi o zapalenie mieszkow wlosoych to myslalam, ze sa to takie krostki lub pryszczki, ktore swedza. Moje plamki sa plaskie, i pojawiaja sie gdy stoje. Peelingi ostatnio stosuje, mam tez krem Pilarix, depilatora uzywam tylko ja,,,,, mam nadzieje, ze w koncu mi przejdzie. Ale naprawde uwazasz, ze moj problem to moze byc zapalenie mieszkow wlosowych??

Gość atagasky
Dodam jeszcze, ze zaczerwienienie pojawia sie wokol KAZDEGO mieszka wlosowego na dole lydki

Gość wiem wiem wiemmmm
uratuje cie krem sudokrem, jest idalny na twoja dolegliwosc

Gość atagasky
mam ogomne opakowanie sudocremu w szafie! Zaraz go wyprobuje... jeeeej mam nadzieje, ze pomoze. Bardzo bardzo dziekuje za pomoc.

Gość atagasky
Niestety sudokrem nie pomaga. chyba bede musiala do konca zycia zakrywac nogi. A najgorsze jest to, ze ja nawet nie wiem co mi tak naprawde jest :/ Czy ktos z was mial moze podobny problem. Podkreslam : nie mam wypryskow, krostek, ani plam. Po prostu skora wokol miekszow wlosowych staje sie zaczerwieniona szczegolnie kiedy stoje.