Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annebelle

Wakacje w Europie

Polecane posty

Gość annebelle

Znudziło mi się już spędzanie wakacji nad polskim morzem i chciałabym wyjechać do jednego z krajów południowych w Europie. Nie przepadam są tłumami turystów, a niespecjalnie się orientuję gdzie można pojechać by tego uniknąć. Może macie jakieś ulubione miejsca godne polecenia?

Gość Ich
Puerto de Mazarron , jest takim miejscem w Hiszpani

Gość to zdjęcie było już na kafe
Włochy, nad jezioro Garda np

Gość annebelle
A sami sobie organizujecie takie wyjazdy, czy z biura podróży? Ja się zastanawiałam czy dobrym rozwiązaniem nie jest internetowe biuro?

Gość fiii
euro i paliwo koszmarnie drogie w tym roku ...

Gość ttrąbik!!!
zastanów się ile masz kasy, najtaniej wychodzą wakacje w te popularne miejsca

Gość messiion
Ja generalnie wolę jechać przez biuro podróży i mieć wszystko "podane na tacy" i pewnie większość osób tak woli. Wiadomo, że jak jedziesz w ciemno i przeżyjesz taką przygodę to jest satysfakcja, ale ja wolę żeby ktoś za mnie wszystko załatwił.

Gość annebelle
W sumie racja. Ja nawet nie za bardzo mam czas organizować to wszystko, więc chyba jednak się zdecyduję na wyjazd z biura podróży. Gorzej, że w tej chwili nie mam czasu jechać i tego wszystkiego załatwiać :/

Calanques na południu Francji, tyle, że plaże kamieniste, ale zatoczki przecudnej urody

Gość mikkimaus
Ja już od dawna korzystam tylko z biur internetowych. Po co jeździć po całym mieście i załatwiać wszystko, jeśli przez net to zajmuje dużo mniej czasu i nie muszę się z domu ruszać ;)

Gość annebelle
Mikkimaus, a z jakiego biura korzystasz? Możesz coś polecić?

Gość marrrrrtek
tylko i wyłącznie Chorwacja

Gość annebelle
Słyszałam, że w Chorwacji drogo się zrobiło :/ Poza tym szukam jednak miejsc mniej obleganych przez turystów.. Szukam też dobrego biura, więc jeśli możecie, to napiszcie z jakich korzystaliście i byliście zadowoleni.

Gość joahimos
A może jakieś dalsze kraje niż Europa? Oczywiście, jeżeli Ci budżet na t pozwala? Bo takie mogę polecić:)

szybko się ogarnełaś. za graanicą jest taniej niż w polsce :o

Gość pomozcie zrozumiec to wszystko
Chorwacja - półwysep Peljesac... mało turystów, dużo dziewiczej zieleni, małe wioski;) Bardzo ładnie. Jadąc w ciemno coś się zawsze fajnego znajdzie;) Grecja, wyspa Thassos - polecam z witours.pl - mają duże promocje Wyspa przepiękna. Oprócz miejscowości tętniących życiem, wiele cichych i spokojnych. Niesamowite widoki.

Gość joachim
A w jakich krajach byłeś? Możesz coś więcej opisać?

Gość portugis
Ja byłem w Portugalii z travelasystent.pl i powiem szczerze, że to jest kraj w którym mógłbym mieszkać. Życie płynie spokojnie i nikomu się nigdzie nie śpieszy. No i te małe miasteczka:) cudo!

Gość kassandrra
W tej części europy nie byłam jeszcze, ale właśnie zamierzam ją w tym roku troszkę zwiedzić. A w jakiej części Portugalii byłeś?

Gość annebelle
W sumie to jeśli pozwoli mi budżet to może być i poza Europę ;) Portugalia bardzo mnie kusi, podobno nawet w Porto ceny nie są jakoś specjalnie wygórowane. Sprawdziłam na razie Travelasystent. Mają fajną wirtualną asystentkę ;)

Gość portugis
Ja byłem w Lizbonie, a potem w Aveiro. Jestem zachwycony tym krajem ,naprawdę bardzo. Poprzednim razem byłem sam, a później z biurem podróży. Ogólnie chyba już przy tej drugiej opcji pozostanę, bo po prostu nie trzeba się o nic martwić. Wszystko jest "na gotowe".

Gość kassandrra
Aveiro to tuż nad oceanem Atlantyckim? Fajnie tam jest i warto jest się wybrać właśnie do tego kurortu?

Gość portugis
Moim zdaniem jak najbardziej tak. Plaża, woda, ładne miasteczka i ładne kobiety w tym rejonie. Mi więcej nie potrzeba do urlopu:)

Gość kassandrra
Moim zdaniem najfajniej jest jechać do Włoch i tam się polenić na plażach. Można też przy okazji zwiedzić bardzo dużo. Włochy na brak atrakcji turystycznych nie narzekają :)

Gość maczol
Włochu są super miejscem na wypoczynek zwiedzanie:) Mi najbardziej podobało się w Apulli na południu tuż przy Adriatyku. Wypocząć można w pełni:)

Gość annebelle
Tyle, że Włochy są bardzo popularnym kierunkiem. Mi się zdaje, że w Portugalii trochę spokojniej jest. Jeśli się mylę to mnie poprawcie ;)

Gość turning
A jechałeś z jakiegoś biura podróży czy sam sobie organizowałeś wyjazd?

Gość annebelle
Ja chyba jednak pojadę do Portugalii tylko nie wiem, które biuro podróży wybrać. Polećcie coś. Portugis, z jakiego biura jechałeś?

Gość Stinkus
Cypr - zatoka grzew figowych ... eh :) Chorwacja jak dla mnie odpada, za duza 'zyjatek' i skorupiakow w Morzu :) przynajmniej tam gdzie ja bylam, ale to jakas dziura byla :P

Gość portugis
O ile dobrze pamiętam to była Itaka, ale wycieczki nie kupowałem u nich tylko przez net w Travelasystent.pl