Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KasiaKasiaKasiaaa

Zapomniałam 21 tabletki

Polecane posty

Gość KasiaKasiaKasiaaa

Witam, Biore tabletki Yasminelle już około pół roku. W piątek miałam wziąść ostatnią 21 tabletkę, niestety zapomniałam. Przypomniało mi się dopiero dziś rano (niedziela), kiedy zauważyłam plamienie. Moje pytanie.. jest w ogóle sens zażycia dziś tej tabletki, czy liczyć już piątek jako pierwszy dzień przerwy i rozpocząć następny blister w piątek? Czekam na szybką odpowiedź

Gość to ostatnia tabletka
nic się nie stało :) Zostaw sobie listek z tą tabletką w razie gdybyś kiedyś zgubiła tabletki. Ja kiedyś pomijałam specjalnie ostatnią tabletkę, ale po to, żeby przesunąć rozpoczynający się okres z czwartku na poniedziałek. Kilka opakowań nie skończyłam właśnie poprzez pominięcie jednej tabletki. I nic się nie działo ;)

Gość KasiaKasiaKasiaaa
Bardzo Wam dziękuję kobietki za taką szybką odpowiedź :)

Zapomnialam wczoraj 21 tabletki. Dzis ja zazyłam. Przedwczoraj kochalam sie z chlopakiej. Jest mozliwosc abym zaszła w ciąze? i kiedy mam wziasc nastepne opakowanie? liczac od dzis 8 dnia? prosze o pomoc

takie sytuacje opisane są dokładnie w ulotce. zrobiłaś źle, powinnaś zrobić normalną 7 dniową przerwę i wziąć tabletkę 8 dnia. Zdaję się, że teraz powinnaś zacząć nowe opakowanie, bez jakiejkolwiek przerwy. Możesz dostać plamień, ale ochrona będzie zachowana.

zacznij zażywać od razu nowe opakowanie, ten jeden dzień traktując jako przerwę. wczoraj ostania tabletka była pierwszą, następny listek możesz normalnie cały wziąć (czyli +1 tabletkę), po czym normalna przerwa.

Nie zazywalam nastepnego opakowania zrobilam przerwe tak jak bym nie zapomnialam tej tabletki, okres normalnie dostałam:D