Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poati

Proszę o rade :) Ważna sprawa!!

Polecane posty

Gość Poati

Hej mam 16 lat, wiem teraz będzie żę powinnam się uczyć a nie kochać z chłopakiem. Ale to nie tak. Mój chłopak ma 21 lat (tak wiem niektórzy sądą żę jest dla mnie za stary) kochamy się bardzo mocno, niestety widujemy się tylko w soboty i niedziele. Od 2 miesięcy się kochamy, tylko że jest to stosunek przerywany. Jestem pewna że nigdy nie skończył we mnie, ale strasznie się niepokoję o to że mogę być w ciąży (może dodam że miesiączkuję dopiero od 2 lat i nigdy to nie jest regularne) miesiączka mi się spóżnia :( Bardzo się tego boje... Na początku chcieliśmy usunąć ciąże jeśli jest, ale wkońcu napisał mi że on bardzo chce tego dziecka, szczerze odetchnełam z ulgą bo nie chciałam zabijać mojego dziecka. Rodzicom jeszcze nic nie mówiłam wiem będą wściekli ale cóż zamieszkam u mojego chlopaka (sam to zapropnował) Proszę o wsparcie psychiczne. Mam wątpliwośći co do tej ciąży...

Gość Maryśka2009
skoro masz wątpliwości,to zrób test. i się zabezpieczajcie,bo stosunek przerywany to to metoda antykoncepcji. pozdrawiam :)

pani wyżej chciała napisać, że stosunek przerywany to NIE jest metoda antykoncepcji. Uzywajcie gumek, tak chyba jest najłatwiej. pamiętaj że jest też coś takiego jak tabletka po, którą bierze się najpozniej 72 po stosunku. a teraz to zostaje tylko test.

Gość Poati
Dzięki test kupię jutro, a go chyba robi się rano??

Gość Poati
Jeszcze raz ja, chłopak powiedział że gumki odpadają :( ale cóz pomyślimy o czymś innym ;)

spierd...sobie prawdopodobnie młodość. dziecko to dar-prawda, ale jak rodzi je inne dziecko ....to cos mi tu nie gra. mam nadzieję że to tylko igraszki hormonów... ostatecznie daj namiary złozymy ci się na gumki:P

Gość vicky27
poati, to chyba jakas prowokacja z tymi gumkami? ze niby odpadaja,?????? proponuje poczytac troche art. na temat HIV i innych chorob wenerycznych, ja bym takiego chlopaka w dupe kopnela, jezeli ne zgodzilby sie na gumki a ja majac 16 lat moglabym zostac mama, phi..to jest durnota a nie kochanie

Gość vicky27
idz dziewczynko po zastrzyk, raz na 3 miesiace i bedziesz miec spokoj..

Gość Poati
qdzibo - trudno nie będę płakała że zmarnowałam młodość, chyba gorzej bym zrobiła zabijając dziecko ja naprawde chce je wychować i będę się dalej uczyła

Gość vicky27
poati, mysle ze w ciazy nie jestes, nie wkrecacj sobie...eh:D 16 latka.. co ty wiesz o macierzynstwie.. dziewczyno,, obudz sie.. i antykoncepcja!!! no chyba ze jestes z jakiejs wsi i marzysz o wpadce i zyciu na roli..

Gość Poati
Tak jestem że wsi i się tego nie wstydze tyle że tylko tu mieszkam i nie mam roli,a do miasta mam 2 kilometry, i planuję studia jeszcze dokladnego kierunku nie mam na myśli ale chce się uczyć ;P

Gość marycha2009
to właśnie chciałam napisać,ale gdzieś mi zjadło " nie" ;) dziewczyno,masz 16 lat,,żeby wychować dziecko będziesz musiała zrobić przerwę w szkole,napewno nie pracujesz,więc nie masz kasy na dziecko,może i Twój chłopak pracuje,ale wątpię żeby zarabiał na siebie,Ciebie i dziecko,w ogóle to chyba Ci się wydaje że to tak fajnie w tak młodym wieku mieć dziecko,zaczniesz narzekać jak przyjdzie Ci zmienić pieluchę...

Gość marycha2009
i czemu facet nie chce gumek? woli się meczyć i nie kończyć najlepiej jak się da,czyli w Tobie,stresować się że może nie wyjmie w odpowiednim momencie? bez przesady,już nie musisz lecieć do gina żeby Ci przepisał tabletki,idziesz do apteki czy nawet zwykłego sklepu,płacisz 10 zł za 3 gumki,to nie tak wiele a działa na 99%...

Gość Poati
Ja o tym wszystkim wiem nie jestem z innego świata. I ja nie chciałam zajść w ciąże ale jak tak to trudno:( mi wcale tak wesolo nie jest:( boje się wsztstkiego :(

Musisz pogadac z chłopakiem, że albo się zabezpieczacie, albo nici z seksu. Jeśli mu to nie podpasuje to nie jest Ciebie wart. i nie ma gadania, ze gumki odpadają. Ojcem raczej zostać nie chcę. Jak nie gumki to pomyślcie o innej metodzie. koniecznie musisz z nim o tym pogadać.

Gość Poati
Wiem już mieliśmy taką rozmowę i idziemy razem do ginekologo w najbliższym czasie

Gość damisia
są różne sposowy antykoncepcji,zastrzyki,plastry,spirale,globulki "dowciapne" :) tabletki anty,któreś z tych musi mu podpasować :)