Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość atramika

JAK ZAMALOWAĆ CZERWONE ŚCIANY???

Polecane posty

Gość atramika

Z SYPIALNI POWSTANIE POKÓJ DLA SYNA - W ZAMIERZENIU BŁĘKITNE ŚCIANY. TERAZ JEST TO NASZA SYPIALNIA I ŚCIANY SĄ CZERWONE. JEST JAKIŚ SPOSÓB ŻEBY JE "PRZEMIENIĆ" W BŁĘKIT??

Gość atramika
Pomocyyyy! macie może jakieś "sprawdzone" farby??

Gość zedrzeć czerwień z tynkiem

Gość obawiam sie ze trzeba
usunac czerwony kolor ze scian, potem pomalowac na bialo, zeby byla baza i dopiero blekit, ale moge sie mylic.

Gość jasne że mamy
kup białą farbę,przemaluj dwa razy a następnie kładź kolor farbą firmy np. Dulux

Gość atramika
wolę kupić droższą, żeby tylko złapała za pierwszym razem, ale może być ciężko :(

Gość Żadne tam malowania na biało
Musisz pod farbę zagruntować ściany. Dopiero potem malowanie i nie żadnym tam gównianym duluxem ani nobilesem. Musisz zainwestować w naprawdę porządne farby, np.beckers. Pozornie wyjdzie drogo, ale efekt nieporównywalny :)

Gość atramika
a co to jest to gruntowanie? to jak malowanie? i po tym już wystarczy raz pomalować? Sory, ale naprawdę się na tym nie znam

Gość ewelka1
Śniezka Barwy Natury w ubiegłym tygodniu malowalismy tą farba pokój dzieciakom na czerwono:) i kiedyś pokój na pomarańcz i super kryły i cena jest przystępna za 5 litrów płaciłam 76 zł a za duluxa 100 za 5l i był do kitu.Takze jak będe malowac to tylko sniezką

Gość atramika
no właśnie sypialnia była pomalowana czerwoną śnieżka :) - też jestem z tych fabr zadowolona, z duluxa nie :( ale zmiana pomarańczu na czerwony jest jednak łatwiejsza niż czerwieni na błękit :(

Gość wszyscy mądrzy Polacy
z ciemnymi farbami są zawsze problemy,najpierw zedrzeć,bo będziesz malować po 5 razy a i tak może przebijać

Gość fear
najlepiej je wysadzic............dynamitem:)

zamalowywalam czerwona ścianę farną nobiles beżowa, pokrylo super ale nie pamietam czy malowałam raz czy dwa razy

Ja miałam soczystą pomarańczę z dekorala i zamalowałam ją białym gruntem do ścian dwa razy ,potem pomalowałam ściany białą farbą i nic nie przebija a pomarańcz na serio miał cholernie ostry kolor :) Biały unigrunt kosztuje bodajże 25 zł za dwa litry ,lepiej kryje niż bezbarwny.

Gość ewelka1
pomalujesz dwa razy i napewno ci pokryje albo kup jakąś tanią emulsje i pomaluj na biało a dopiero potem na błękit.Sprubuj gdzies w kąciku czy ci pokrywa a jak nie to na biało maźnij i powinno pokryć

Gość koloryzator
Zamalowac tylko Sniezka Barwy Natury oczywiscie najpierw zagruntowac gruntem FAST bez rozcieczania maluje setki metrow2 wyprubowalem wiele farb i nawet beckers nie jest tak dobry tylko przy wybieraniu farb nalezy zwrucic uwage na rodzaj seri obok kodu kreskowego gdyz w 2 wiaderkach z innej seri kolory moga troszke odbiegac od siebie

Gość gość
no tak, u mnie w opisie na gruncie jest napisane że powinnam zedrzeć farbę ale nie mam na to ochoty.. czy wystarczy że pokryję tylko gruntem. ?

Gość mio mój mio
ja też miałam czerwone i właśnie przemalowuję, nie na błękit ale na zieleń. kupiłam taką farbę https://www.sklep.magnatfarby.pl/farby/magnat-ceramic,8.html w kolorze wysmakowany oliwin i daje radę. miałam najpierw na biało machnąć ale mi się nie chciało. i bez tego nieźle kryje