Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tomacolada

Tabletki regulujące cykl

Polecane posty

Gość Tomacolada

Witam. Mam pytanie. Czy istnieją tabletki regulujące cykl? Jestem bardzo wrażliwa i podatna na stres. Jeśli się zestresuję - spóźnia mi się okres, wypiję piwo -to samo, wypalę jednego papierosa - również, kiedy się o coś martwię - znowu. Dodatkowo współżyję ze swoim narzeczonym, zabezpieczamy się, ale ja strasznie boję się ciąży, po każdym stosunku znowu się stresuję czy dostanę okres, a ten nie pojawia się w dniach w których powinien, ponieważ się zestresowałam itd. Czy są takie specyfiki? Stosowałyście je? Jeśli tak, to jakie i czy sukcesywnie? Pozdrawiam.

Tabletki antykoncepcyjne (hormonalne) są min. na wyregulowanie cyklu a i zabezpieczą Cię przed ciążą .

Gość kakika
dostalam od ginekologa tabletki, które rzekomo maja regulowac prace moich jajników, prace cyklu, czy cos takiego... nie umiem doczytac sie nazwy a chcilabym zasiegnac roznych opinii na ich tmat. Może któras z Wa miala podobne i kojarzy nazwę. Lekarz napisał mi cos w tym stylu : " Oogamentil" nie wiem czy dobrze to napisalam, bo tak jak pisalam, nie potrafie doczytac sike co on mi tu nabazgrał. proszee o pomoc

Każde tabletki hormonalne jako "efekt uboczny" regulują cykl. Powinny być dobierane na podstawie badań hormonalnych. Wypytywanie się jakie tabsy są godne polecenia jest bez sensu, ponieważ każda kobieta reaguje indywidualnie.

Gość Coriolis
idz do lekarza zeby ci dal tabletki any - wyreguluje ci sie okres i do tego uzywaj prezerwatywy zebys sie nie stresowala co miesiac. Wiem bo sama kiedys przez to przechodzilam. Zadna w tym przyjemnosc gdy pozniej czekasz na okres a on sie spoznia.