Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyniki

Jak się mają moje wyniki?

Polecane posty

Gość wyniki

Robiłam wyniki czy któraś może będzie wiedziała jaki jest ich wynik? LH 30,93 FSH 10,57 Estradiolu 62

Gość wyniki
na prawdę nikt się nie zna???????

Gość bbbbbbbbgjj
a nie masz norm przy wynikach bo co laboratorium to ma inne normy

Gość bbbbbbbbgjj
i to zalezy w jakim dniu cyklu je robiłaś.

Gość wyniki
Byłam w 6 dc jak robiłam wyniki. LH poziom hormonu w surowicy 30,93 m IU/ml faza filkularna 1,0-18,0 szczyt przedowulacyjny 24-105 faza lutealna 0,4-20 okres pomenopauzualny 15-62 FSH poziom hormonu folikulopowego w surowicy 10,57 faza filkularna 3,09-7,90 szczyt przedowulacyjny 2,27-18,51 faza lutealna 1,38-5,52 okres pomenopauzalny 30,57-106,32 poziom Estradiolu w surowicy 62 pg/ml faza folikularna 39,0-189,0 szczyt przedowulacyjny 94,0-508,00 faza lutealna 48,0-309,0 okres pomenopauzalny 20,0-41,0 To są moje wyniki i normy,widzę że niektóre nie mieszczą się w normie,jak ktoś się zna może mi napisać co to oznacza.

zbyt duży stosunek lh do fsh oznacza pco starasz się o dziecko?

Gość wyniki
tak staram się już od roku i nic. i do tego nie regularne miesiączki cały czas wywoływane luteiną lub dupasholem

pco jak nic. Wywoływanie tu nic nie da, bo zapewne nieczęsto lub w cale nie masz owu :( Idź do lekarza. U mnie zadziałały hormony. Brałam już jako nastolatka(po stwierdzonym pco) i jestem w drugiej ciąży. Czasami wystarczy miesiąc brania i dochodzi do owu. Są też inne leki, ale to wyższa szkoła jazdy. Powodzenia

Gość wyniki
Właśnie zaczęłam się badać, miałam robione USG, ale lekarz nic nie powiedział tylko kazał zrobić wyniki na to co napisałam plus na prolaktynę, ale wyniki z prolaktyny poszły bezpośrednio do lekarza więc nie wiem jaki jest wynik.Dowiem się dopiero za tydzień bo za tydzień mam wizytę. A jakie miałaś objawy pco ? i po jakim czasie zaszłaś w ciąże, i czy ciąża u ciebie przebiegała normalnie ( czyli bez żadnych komplikacji) ??

moje objawy pco to nieregularne cykle, notoryczne braki @ i nadmierne owłosienie Brałam tabsy od 16r.ż. po odstawieniu po 6latach owu były normalne i zaszłam w ciążę w I staraniowym cyklu(czekałam pół roku). Ciąża obumarła, ale to z powodu pracy z substancjami radioaktywnymi. Teraz jestem drugi raz w ciąży i jest ok. Też zaszłam szybko, owulacje piękne.

Gość wyniki
Ale bierzesz jakieś tabletki na to? U mnie od zawsze @ były nie regularne,zaczęłam brać tabletki anty i brałam je przez dwa lata,po czym stwierdziliśmy że chcemy mieć dziecko,cały rok starań i nic.Również męczy mnie nadmierne owłosienie,i dziwne humory też miewam, nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym,mój facet już ledwo co ze mną wytrzymuje, Jak byś mogła mi napisać coś więcej na ten temat bo jestem zielona.