Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melberrin

miesiaczka prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość melberrin

hej wszystkim, mam 15 lat i od 6 miesięcy nie mam okresu.. Wczesniej mialam w miare regularnie. Nie wiem co się dzieje, wiem, ze powinnam isc do ginekologa i prosze mame zeby zalatwila mi wizyte ale ona ciagle to odklada ;/ Chciałam zapytac, czy zle to wplynie na mnie w przyszlosci ? Spotkał się ktoś kiedyś z takim opoznieniem ? prosze o pomoc.

nie martw sie. W Twoim wieku jest jeszcze dopuszczalne aby nie miec regularnie okresu.

Gość kubeczek z kawką
wybierz się do lekarza. Trzeba zrobić badania, może też poziom hormonów. Bez badań to na dwoje babka wróżyła;-)

a mówiłas mamie dlaczego chcesz isc do ginekologa? Jak usłyszy ze nie masz okresu to na pewno szybko zareaguje :D A tak na poważnie, to może sie zdarzyć, hormony Ci buzują, dojrzewasz... Ale zawsze lepiej jest kontrolować wszystkie nieprawidłowości :)

a tak na marginesie - sama możesz iśc do ginekologa, mamy do tego nie potrzebujesz skierowania też nie trzeba, tylko legitymację ubezpieczeniową, jak do lekarza rodzinnego

Gość melberrin
dzięki dziewczyny, slyszalam tez ze jesli teraz cos z tym nie zrobie to w przyszlosci moge byc bezplodna.. A lepiej jest isc do pani czy pana ginekolog? troche sie boje tej wizyty.

Gość kubeczek z kawką
Ewa ma racje. Ja na pierwszą wizytę poszłam sama. Wstydziłam się okrutnie, ale obecność mamy krępowałaby mnie jeszcze bardziej.