Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kloma

Nieletnia matka

Polecane posty

Gość kloma

czesc wszystkim mam 17 lat jestem 1 28 miesiącu ciąży... Chciałabym pogadać z kims kto był w podobnej sytułacji...

Gość kloma
Mam nadzieje ze znajdzie sie ktoś madry na tym forum z kim bede mogła normalnie pogadać:)

Gość kloma
w 28 miesiącu (przepraszam za pomyłke)

Gość kloma
Tak...

Gość podczynnik psi
Ciekawa ta ciąża, jak już 28 miesiąc trwa :classic_cool: Chyba nie jesteś człowiekiem :classic_cool:

Gość kloma
No tak wychodzi na to ze nie jestem hehe:) chciałam napisać 28 tygodniu (jestem troche zmeczona ale nie moge zasnąć i to pewnie dlatego te błedy ale dziekuje ze mnie poprawiasz)

Gość kloma
Mam wiele obaw związanych z porodem, z tym co bedzie jak urodze czy sobie poradze bo chce skonczyc szkołe isc na studia tylko boje sie ze nie dam rady. Chciał pogadac z dziewczynami ktore przeszy to albo wiedza coś na ten temat:)

Gość kloma
Nie musze szukac zadnych frajerów... Mam chłopaka ktorego kocham, chce z nim być i on ze mna tez!

Gość podczynnik psi
Jak się umiało dawać duupy bez zabezpieczenia to teraz trzeba będzie umieć się dzieckiem zająć :D A gdzie tatuś? pewnie nawet nie wiesz który jest ojcem...ba, pewnie nie pamiętasz nawet jak to się stało :classic_cool:

Gość podczynnik psi
Chłopak już pewnie kołuje wizę do stanów :D Myślisz, że taki gnojek jest na tyle odpowiedzialny? Wątpię. Jak jest, to niech zapierdziela do roboty. No, chyba, ze macie bardzo wyrozumiałych rodziców... obyście mieli :classic_cool:

Gość kloma
Z chłopakiem jestem 3 lata po raz pierwszy zrobiłam to z nim i nie żałuje, co prawda to prawda nie pomyślałam o zabezpieczeniu i mam... Nie zamierzam odpowidac więcej na głupie pytania i sugestie takich idiotycznych ludzi jak ty

Gość podczynnik psi
A dlaczego? Głupotę ludzką trzeba wytykać, a nie ignorować. Inaczej więcej jest tylko takich idiotów. Mamusi i tatusiowi zostawi zapewne bachorka by się zajmowali, a ona myśli, że na studia pójdzie i będzie sobie super żyć :D🖐️

Gość kloma
tak rodzice pomagają jak tylko mogą...

Gość podczynnik psi
Jasne, szkoda słów. Szkoda słów na takich co tolerują takie zachowanie. Teraz to jej rodzice będą wszystko musieli robić przy tym dzieciaku, na wszystko wykładać pieniądze, wy będziecie tylko się ładnie uśmiechać. Nie pomyślałaś, ze gdyby rodzice chcieli drugie dziecko to sami by sobie zrobili?

Gość podczynnik psi
Jak to jakim prawem? Jest to publiczne forum i każdy ma prawo się wypowiedzieć. A co to za kara, co spada nie tylko na nią ale i na rodzinę... to zdecydowanie za mało. Ale wiem, ze sam swojego dziecka nie wyrzuciłbym na bruk, więc trudno.

Gość kloma
No w Lo chłopak tez tylko on w 3 kl... Szkoły napewno skończe:) Moja mam urodziła kiedy miała 18 lat i tez bylło jej trudno była w takiej samej sytuacji jak ja, ale jej mam jej nie pomogła. Ciaza duzo zmieniła w moim zyciu dopiero teraz doceniam co to zaczy miec rodziców kochającego chłopak siosty na ktore moge liczyc, co to znaczy samemu starac sie o pieniądze na potrzebne rzeczy a nie jak do tej pory głupotki albo głupie zahcianki takie jka nowe buty....

Gość podczynnik psi
Nie rozśmieszaj mnie, na jakie pieniądze ty się starasz? Jesteś darmozjadem i jeszcze drugiego ładujesz na ich utrzymanie :D🖐️

Gość kloma
Nie wydaje pieniędzy na głupotki... od stycznia kazde pieniadze jakie dostałąm na bilet miesieczy przeznaczałam na witaminy i do szkoły chodziłam na nogach....odmaiwm sobie wielu rzeczy ale po co ja to pisze ty tego nie zrozumiesz... Szkoda ze tak Cie rodzice wychowali... to ze tobie nie zdazyla sie taka wpadka to nie znaczy ze ty jestes idealny piszesz mi ze tyle złego zrobiłam dla swojej rodziny boo zaszłamw w ciąze... miałam ja usunąć nie miałabym serca.. a tak wogole to zastanów sie co ty takie dobrego zrobiłes dla swojej i czy nigdy nikt sie na tobie nie zawiódł...

Gość podczynnik psi
Cóż, ja mogę być pewien, że nigdy kukułczego jaja do domu nie wrzuciłem. Ciebie widać pięknie rodzice wychowali, bo to normalne w wieku 17 lat być w ciąży. Błędem jest to, ze nie usunęłaś. W twoim wieku ciąża to ostatnia rzecz ci potrzebna. Mogłabyś mieć normalne studia, życie, przyszłość... zamiast tego będziesz mieć brudne pieluchy i nieprzespane noce. Gratuluję.

Gość kloma
Błedem byłoby gdybym usuneła...nie potrafiłabym z tym życ po pierwsze a po drugie moi rodzice mi nie kazali( bo na samym początku byłam załamanai i nie chciałąm tego dziecka) Widze ze zycie cie jeszcze niczego nie nauczyło... Dziecko to nie jest koniec świata wiem ze jestem za młoda na ciąze ale to nie znaczy ze moge sobuie przekreslic całe zycie....Ja wierze ze dam rade i ze wszystko bedzie dobrze...:)

Gość podczynnik psi
Fakt, to przykład bardzo dobrego wychowania :classic_cool: Ciekaw jestem czemu w każdej rodzinie tak nie jest :classic_cool:🖐️ Co to znaczy wypsło? Bycie debilem to okoliczność niesprzyjająca? W sumie... Rozumiem, ze jej bronisz. Sama wiesz najlepiej jak to jest być łatwą :classic_cool:🖐️

Gość Apprehension
Podczynnik psi - szkoda że Ciebie rodzice nie wychowali tak dobrze jak Jej . Nie zgodzę się z tym że to ostatnia, potrzebna jej rzecz . Moja Mama też urodziła mnie jak miała 17 lat :) I przez to mam świetny kontakt. Wiele razy z nią rozmawiałam i nigdy nie żałowała że tak wcześnie się urodziłam. Po za tym wiele dziewczyn zachodzi w ciąże w tym wieku... :) i bardzo dobrze. Tak więc trzymaj się kochana :) I życzę dużo zdrówka dla Dzidzi :):*

Gość kloma
Mam pytanie do wściekłej Czy bałas sie porodu bo ja strasznie sie boje:/ Moj chłopak chce byc przy porodzie razem ze mna ale nie wiem czy to dobry pomysł...

Gość podczynnik psi
Tak, bardzo dobrze, ze się więcej rodzi w tym wieku. Na pewno rodzice będą zadowoleni :classic_cool: Ech, ale co tu dużo gadać. Większość z was to gnoje za nic mające czyjąś ciężka prace i tylko jeebanie wam w głowie. Takie życie. Peace out.

Gość kloma
Jestem pełna podziwu... naprawde chciałbym być taka silna jak ty:)

Gość kloma
Ja najbardziej obawiam sie tego ze bedzie miał do mnie jakieś obrzydzenie, ze juz nie bede dla niego taka dziewczyna jak jestem teraz...

Gość kloma
A ja mam właśnie takie głupkowate myslenie i wydaje mi sie ze mnie zostaki i takie tam... a jesli moge zapytac to masz dziewczynke czy chłopczyka?

Gość byla pierwsza tura
dla mnie to przegranie zycia, ale co wy mozecie o tym wiedziec :o juz sam fakt zakladania rodziny w tak mlodym wieku.. ja nie znam zadnej osoby ktora trwa w zwiazku.. gdzie partnera poznala w wieku lat nastu :o uwazam, ze cos takiego jak wybór towarzysza zycia powinien nastapic w pozniejszych latach zycia, kiedy czlowiek dojrzeje, troche w zyciu przezyje.. i zdecyduje czego oczekuje od partnera i jaki on ma byc. a tak to jestes juz skazana na tego gowniarza.. za jakies 10 lat mozesz sie obudzic jednak, ze on nie jest odpowiednim mezczyzna.. i co? rozbita rodzina. gratuluje.

Gość byla pierwsza tura
tak, ale on moze nie miec swiadomosci na co się decyduje... co z tego, ze skoro sam chciał to "powinien" potem ich nie miec? to chyba nie jest zalezne od niego co potem bedzie przezywal i czy bedzie czul jednak to obrzydzenie :o