Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariagmm

usunięcie macicy

Polecane posty

Gość mariagmm

Mam 55 lat.Po usunięciu trzonu szyjki macicy wynik histopatologiczny-rak gruczołowaty.Usunieto macicę z przydatkami. Zmian nowotworowych nie ma. Jaka to ulga i radość. Minęły 3 tygodnie od operacji, szwy zdjęte, samopoczucie coraz lepsze. Ale ciagle jeszcze brzuch nabrzmiały, nadal nie mogę się schylać. Przy wstawaniu czuję lekkie ciągnienie w obrebie podbrzusza. Czy ten stan minie? Na 15.07. mam wizytę u ginekologa.

Gość ja nie wiem wcale
mama mojej kolezanki jest po tkiej operacji juz kilka lat, wszystko jest w porzadku nic sie nie dzieje, bedzie dobrze :) ja mialam cesarke (wiem ze to nie to samo) ale moge napisac ze dochodzilam do siebie mniej wiecej 2 miesiace (chociaz lekarz po 7 tyg na wizyie powiedzial ze na macicy sladu ciecia nie ma), a doleglwosci (ciagniece szwu, bol podbrzusza) odczuwalam mniej wiecej 6 mcy

moja mama miala podobna operacje. Czasami czuje tzw bole fantomowe...poza tym tez dosc dlugo dochodzila do siebie...niestety trzeba sie z tym liczyc narzad zostal usuniety ....mysle ze nie ma sie co stresowac. A jak nie bezie bol przechodzil towowczas najlepiej dzwonic do lekarza. Mysle ze nawet w tym przypadku mozna odwiedzic lekarza rodzinnego nawet.

Gość koala60
ja mam usunięto macicę dość długo dochodziłam do siebie ale to wszystko minie.Pamiętaj że masz usunięto dużą część ciałą a w środku zawsze goi się dłużej.