Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w sumie po co mi nick

Krostki na pupie :(

Polecane posty

Taki własnie mam problem. Krostki drobne na pupie, po wewnętrznej i tylnej stronie ud. Wiem że pryszcze się robią od soli i cukru, ale jestem na diecie od pół roku (nie jem też mięsa od kilku lat ale to nie kwestia diety) a one nie znikają. Nigdzie indziej mi się nie robią, nie ma też ich dużo, ale już 3-4 krostki na pupie sprawiają że mniej chętnie się kocham z chłopakiem, a jednak seks lubię :( Wstydzę się też na basenie, jak widać mi krostki na udach. Nie mam alergii na nic, a przynajmniej z testów nic nie wynika Co z tym mogę zrobić? Stosowałam maści na trądzik, różne toniki... ale może od czegoś konkretnego się to robi?

Gość może to podraznienie
z zewnątrz a nie z wewnątrz (dieta), kazdy przypadek jest indywidualny, ale ja też kiedyś miałam rózne pryszcze i krosty na tyłku, zniknęły gdy za radą ginekolog zaczęłam prac majtki ręcznie w mydle dla dzieci a tyłek po kąpieli wycierać jednorazowym, papierowym ręcznikiem (dodatkowo zniknęły wszystkie częste infekcje, grzybice pochwy) moje krosty prawdopodobnie były podrażnieniem od środków piorących, majtek nie można prac w proszkach, płynach do prania ani płukać w wodzie z dodatkiem płynów zmiękczających, nawet jeśli przez lata się tak robiło bez ubocznych skutków to z czasem organizm zaczyna reagowac uczuleniem

Gość mnie wychodzą od potu
czasem latem jak w zbyt grubych ciuchach się zapocę posmaruj tonikiem salicylowym to zejdą mozesz użyc mydła antybakteryjnego lub jakiegoś żelu do mycia twarzy trądzikowej

Gość Tylektylekk
Ja mam krosty od przesuszenia. Zrobilam peeling i posmarowalam gruba warstwa mocno nawilzajacego kremu i nakladalam majtki. Rano mialam gladziutka pupe. Szkoda ze bez takich kuracji wciaz mam szorstki tylek..

Gość a moze masz wilka

Gość ja znów jak ....
ja jak się nabalsamuje zbyt obficie to mi wyskakuja rozne syfki, tez mam i to paskudnie wygląda ale to od gorąca i jeansów, no i zastosuje jak ktos wyzej pisal jakis specyfik na tradzik na tylek, bo i tradzik posiadam i syfy na dupie posiadam,jest fajnie :/

A jakiś konkretny tonik czy krem? Bo mam zatrzęsienie clearsilów i innych podobnych... A krostki w sumei cały rok mam :(

Gość a ile masz lat?
ja mialam krostki na pupie jak bylam nastolatka -15-20lat) ale pozniej jakos same zniknely.....tez sie tego wstydzilam ,ale nic mi nie pomgalo -peelingi ,balsamy ,wiec zostawilam i samo zniknelo....nie wiem,moze to jakeis hormony.

Gość angelikatika
Ja mialam takie krostki przez wiekszosc mojego zycia... Ostatnio zniknely, po tym jak lekarz przypisal mi kuracje antybiotykowa na tradzik(na twarz). Potem zaczelam sie nad tym zastanawiac i doszlam do wniosku ze one pierwszy raz pojawily sie jak wrocilam z kolonii nad morzem w wieku 10lat :/ Takze okazalo sie ze to po prostu jakis syf byl ktory zlapalam w morzu :/

Gość gość
Ja też mam krosty na pupie, ale pojawiają się one po okresie ale same nie znikają, więc smaruję sobie pupe wodą utlenioną 2 razy dziennie przez jeden dzień :D a na następny dzień pupa bez żadnych krostów.