Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robić ...

Dziecko połknęło monete - pomocy.

Polecane posty

Gość co robić ...

Wczoraj byłam z córką na prześwietleniu ,lekarz powiedzial że to pewnie moneta ,chociaż mi to wygląda na coś innego... Kazał czekać aż dziecko wydali monete z kupą.Ale dzisiaj zrobila kupe i nic ... Co robić :( martwie się.Dziecko się czuje dobrze ,nic ją nie boli...

No to zadzwoń do lekarza i powiedz,że dziecko nie wydaliło z kupą ..Może on Ci powie co robić .

No to może z następną. Ja bym jeszcze poczekała jak dziecko się na nic nie skarży. Jak przez kilka dni się nie zwróci, to wtedy na usg lub prześwietlenie.

A swoją drogą jak to się stało,że dziecko połknęło monetę ? W jakim wieku jest dziecko ?

Dziecko miedzy 8 a ok 15 miesiacem życia bierze do buzi wszystko co sie da. A że juz potrafi pełzać/raczkować/chodzic to wystarczy chwila nieuwagi a moze stac sie nieszczescie. Nikt z nas nie jest robotem wiec nawet najlepszej matce moze sie zdarzyc ze nie dopilnuje dziecko. Autorka prosi o rady a nie komentarze w stylu " A swoją drogą jak to się stało"...

Gość ile połkęło
?

J_A_N_A- TAK DZIECKO RACZKUJE i bierze wszystko do buzi to równie dobrze mogło wsadzić śrubkę do kontaktu prąd by dzieciaka trzasnął,ale przecież dziecko"między 8 a 15 miesiącem,raczkuje i wszędzie wsadza paluszki " :O. Przy dziecku trzeba mieć oczy dookoła głowy !

Gość jana jana jana
jana jakas ty jest walnieta, o matko...ciebie nie da sie czytac:O Przeciez nikt na autorkie nie wyskoczyl:O szukasz problemow czy co? Bosheeeee co za baba:O:O:O

Gość co robić ...
Musiała ją chyba gdzieś znależć ,nie wiem ...poszłam do niej do pokoju ,widzialam że ma coś w buzi ,nagle zaczęła się krztusić :( Nie udało mi się wyciągnąć jej tego z buzi ,bo zdążyła już połknąć.od razu pojechałam do szpitala ,powiedzieli że to coś małego ,pewnie moneta bo się szybko przesunęła w dół brzuszka. ten lekarz ze szpitala mi kazal czekać 2 dni ,i jeśli nie wydali z kupą to skontaktować się z lekarzem rodzinnym.

a znacie ten kawal? "co robi rodzic jak dziecko polknie monete? przy pierwszym dziecku-biegnie do lekarza,robi przeswietlenie przy drugim dziecku-szuka monety w kupie przy trzecim-odlicza z kieszonkowego ":D

Gość co robić ...
dziecko ma 2 latka .W tamtym roku miała okres ,że brała wszystko do buzi.Teraz był spokój aż do wczoraj. Nie wiem tylko skąd ona znalazła tą monete,dzień wcześniej odkurzałam w domu ,na podłodze nic nie leżało ...

Co niektórym brakuje tu kultury i to bardzo ale to na kafe norma, szczególnie u pomarańczowych. Fajnie tak kogoś powyzywać nie? Lepiej sie czujesz? milimetrowa - moneta to rzecz drobna, mogła upaść nawet gościowi... nie hiperbolizuj tak, bo jak w domu sie ma małe dzieci to ma się też w kontaktach zaślepki, ma się zablokowane szuflady i nie otwiera sie na ościerz okien. To można przewidzieć. Ale powtarzam NIKT NIE JEST ROBOTEM. Nie wierze że ty 24h/dobe nie spuścisz nawet na sekunde dziecka z oczu. a Dziecku wystarczy sekunda by coś chwycić w łapki...

Gość jak sie czuje dobrze to
po co chcesz cokowliek robic ?? :O przeciez nie urosnie jej ta moneta w brzuchu, nie powieli sie, nie spuchnie ani nic innego nie bedzie, w koncu ja wydali :O

Gość co robić ...
jak sie czuje dobrze to - jak to po co ? zwyczajnie się martwie ,to chyba jest zrozumiałe ...

patrz tak,ze to moneta,nie ma ostrych kantow,wiec co moze sie stac?w jelito sie nie wbije,wiec w koncu musi wyjsc...no chyba,ze to 5 zl i tylek za maly

Gość fdgdfg
A lewatywa?

Pilnować dziecka i nie dawać takich rzeczy do zabawy, boże, a co możesz więcej zrobić jak czekać lub iść ponownie do lekarza? :O

Gość bez przesadyzmy
ja bym potrąciła z kieszonkowego

Gość bojawolemojamameupa
jana nie o to chodzi ze ktos nie jest kulturalny:O Jestem osoba postronna, nie znam ani ciebie, ani milimetrowej! Ale napisalas w taki sposob, jakbys do niej bila, bez powodu:O dziewczyna nic nie napisala a ty na nia wyskoczylas:O Zenujaco to sama sie zachowalas:O Nie am to jak urwac sie z choinki i wyskoczyc na kogos bez powodu:O

bojawolemojamameupa- jana odniosla sie do wypowiedzi "milimetrowej"z godziny 16:07...nie naskoczyla na nikogo bez powodu.to ty sie szarpiesz nie wiem o co. przeciez jana wyraznie mowi,ze to nie wina autorki

Ale ja nie miałam na myśli naskoczenie na autorkę. Tak tylko spytałam jak to się stało,że dziecko miało monetę . !!!!!!! A Tobie Autorka radziłabym poczekać te dwa dni,jak nie "wyjdzie" to idz do pediatry i zapytaj się co masz zrobić . Bo przecież moneta,też ma zarazki. Tyle osób ja w rekach w kieszeniach trzyma .

Gość jhgfbbbb
Jeśli to była tylko moneta, to naszczęście nic się nie stanie. Gorzej jeśli to była płaska bateryjka, od tego dziecko może umrzeć. Upewnij się, czy nie wyciągnęła z jakiegoś urządzenia takiej baterii.

Tak to prawda,gorzej jak to była beteryjka . Ale przecież dziecko miało robione prześwietlenie to lekarz chyba by widział,ze to bateria .

Gość co robić ...
takiej bateri chyba nawet nie mam w domu ...

Gość taa niedobra pupa
Ja raz u mojego dziecka znalazłam w kupce..... maleńką śrubeczkę... :(

Gość Po co lekarze spytam na kafete
Ja raz w kupce mojego dziecka znalazłam niestrawiony mak więc wybrałam i będzie jeszcze raz na makowiec :classic_cool:

Gość taa niedobra pupa
takie małe bobo ma maleńka kupkę i nie trzeba w niej grzebać, żeby coś znaleźć... :) To tak dla mądrych inaczej....

Gość co robić ...
jestem tym napawrde zmartiowna, bo dziecko polknelo 5zl a ja je mialam na czipsy :-( i teraz nie moge ich kupic dopoki kupki nie zrobi........a dzioisaj taki fajny film bedzie na polsacie.mam nadzieje ze dio wieczora sie wysra....

Gość mojPolknal
monete w lipcu zeszlego roku(miedziana-to pol biedy)Pogotowie, panika,lekarz powiedzial ze wyjdzie w ciagu tygodnia.tyle trzeba minimum czekac.Kurna grzebalam w kazdej przez kolejne 10 dni:P slowo.i nic.Kwas zoladkowy u doroslego rozpusci miedz.U takiego malego dziecka jeszcze nie.Nie wiem co z ta moneta na przeswietleniu nie bylam.Dobrze,ze mi przypomnialas bo wogole o tym zapomnialam:)