Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbara1984

Zasypia przy butelce

Polecane posty

Gość barbara1984

witam:0otoz moj problem polega na tym,ze moj synek zasypia przy butelce albo mleka(wieczorem)albo przy herbatce,nie chce juz smoczka.ma 10 miesiecy nie wiem jak go oduczyc zasypiania przy butelce.

Gość hbhjh
trzeba bylo go tego nie uczyc ma juz 10 miesiecy pomysl glupia babo kup mu pieska a po roku wywal czy to bedzie dla niego mniej /bardziej szokujace?

To może kup" kubek niekapek?"a wieczorem kaszke dawaj łyżeczką taką gęstrzą..

Gość barbara1984
ale jak nie chce smoczka a nie ze ja mu zabieram gupia babo!!!!prosze o rade inne mamy co z tym tez przeszly a nie takie co sie wypowiadaja bo nuie maja co robic!

Gość barbara1984
dzieki abcd i Ja:)

Gość barbara1984
tylko ze inaczej nie umie zasnac nawet po poludniu musi miec ta herbatke ogolnie duzo mi pije herbatek juz mu nawet daje sama wode

Gość kamcia34423
aaa i moj tez za cholere smoka nie chce i zaypia przy cycku ;/ i to nie tylko w nocy ma dopiero miesiac :p

Pomalutku się nauczy pić z tego kubeczka.,.zobacz jak zareaguje wieczorem jak mu butli nie dasz,tylko gęstą kaszke łyżeczką..

Gość barbara1984
ok.Dzieki kobietki za rade musze tego sprobowac:)

Ja prawie do roku dawałam pierś i też mała w nocy nie była głodna tylko potrzebowała bliskości i zasypiała z cyckiem...a ja byłam wykończona,a potem zrobiłam jak pisałam...kaszki gęste na noc i tylko woda w nocy ,ale z butli ,bo w nocy z kubka niekapka pić nie będzie..

Gość barbara1984
dzieki kobitki za wiadomosci:)pozdrawiam

Gość moj ma 4ry lata i tez tak zasy
pia

tez mialam ten problem i moja pielegniarka kazala mi obudzic coreczke isc z nia do lazienki umyc zabki i zaniesc ja do lozeczka dac jej misia i albo czytac jej bardzo nudna bajke pooowooli albo zostawic ja sama.w sumie u mnie podzialalo zostawienie jej samej bo jak mnie widziala to plakala i w sumie plakala tylko jeden wieczor przez jakies dwie minuty a teraz zasypia od razu .powodzenia

co do picia to sie ciesz ze duzo pije bo ja mam odwrotnie mleko bardzo lubi ale z butelki natomiast inne napoje pije tylko z kubka i nie ruszy jak jest z butelki no i na dodatek bardzo malo pije!jakies 100 150 w ciagu dnia(napoji)nie ma sensu odzwyczajac jeszcze od butli ja jestem zdania ze jak bedzie gotowy to sie z nia rozstanie.niczym sie nieprzejmuj bo cokolwiek robisz , robisz to dobrze .jestes mama i wiesz najlepiej!

Moja ma dokładnie to samo i ja jej nie oduczam, bo nic jej się nie dzieje. Przynajmniej nie huśtam ją na rękach godzinę by zasnęła;-) A odbija jej się samo, bo wierci się w łóżeczku niemiłosiernie i spi raz na boku, raz na brzuchu itd. Oczywiście bez butli też czasem zasypia.