Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemumię robić szaszłyków

jak zrobić szaszłyki z grila

Polecane posty

Gość niemumię robić szaszłyków

witam , podajcie przepisy jakie wy robicie szaszłyki ,jakie przyprawy ,jakie mięso itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niemumię robić szaszłyków
cebulę też posypać przyprawami ? czy wystarczy tylko mięso ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niemumię robić szaszłyków
dziękuję ci bardzo ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaniaaaa
Piersi z kurczaka, cukinia, cebula, papryka i pieczarki. Piersi dzien wczesniej kroje w duza kostke, marynuje w oleju i duzej ilosci przyprawy do grila. Na drugi dzien nabijam ciasno na patyki razem z warzywami ( przewaga miesa). Sole jeszcze warzywa i wrzucam na grila. 15 minut i gotowe! Pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie umiesz też odmieniać czasowników ja nie umiem ty nie umiesz on nie umie my nie umiemy wy nie umiecie oni nie umieją

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Cebulę lepiej pokroić w ćwiartki niż plasterki.Wtedy dobrze się trzyma patyka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja wolę plastry. Do cebuli cukinia, papryka, jabłko, bakłażan. Jak ktoś lubi mięso to też. Jeśli chodzi o przyprawy to używam gotowych mieszanek ziołowych do grilla.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość EkoMiodek
U mnie wszyscy wolą szaszłyki z karkówki, bo nie są suche, mięso zawsze wychodzi soczyste. Do tego dodaję tylko cebulę i paprykę, które wcześniej obtaczam w oleju i przyprawach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak bedzie lezala po operacji
pojebana ewa musiala sie odezwac :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wawrzaszek
a moze mieso z kurczaka wcześniej usmażyć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja robie szaszlyki tak: -Przewaga papryki -piers z kurczaka w kawalkach, szybko sie robi, o inne mieso obawialabym sie, ze moze byc surowe, suche nie sa, gdyz jest jeszcze kielbasa dla równowagi :) -kielbasa pokrojona w plastry -cebula w plastry lub cwiartki jak kto woli -pieczarki marynowane to wszystko nadziewam na patyczki, delikatnie skrapiam oliwa i posypuje przyprawa do grilla

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robie dwa rodzaje
albo z kiełbasą albo z piersią z kurczaka. Jak z kiełbasą to cebula, kiełbasa, czerwona papryka. Jak z kurczakiem to kurczak, papryka czerwona i zielona, pieczarki, cebula, czosnek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robie dwa rodzaje
ja nie smażę miesa z kurczaka, na grillu szybko się piecze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×