Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potencjalna ekonomistka

Jak jest z matematyką na ekonomii - dużo jej? Pytanie do studentów tego kierunku

Polecane posty

Planuję iść na ekonomię i zastanawiam się jak wygląda sprawa ilości matematyki na tym kierunku. Typowy odpad systemu edukacji jak ja, jest w stanie ją przyswoić?

Gość homieeeee:(
spokojnie :) ja bylam noga z matmy fizy i ogolnie scisłych :) studiuje ekonomie na uniwerku i powiem ci ze liczy sie sczescie a takze duzo zalezy od porfesora!! dasz rade na pewno jak ja dałam :)

Gość kicia2425
na Uniwerku Ek. we Wrocku matematyka były 4 semestry łatwo nie było (dodam że to mój ulubiony przedmiot z liceum ekonom.) ale da się przeżyć choć dużo osób odpadło ale wykładowca dawał wszystkim w kość może trafisz na "lepszego" ;)

Gość kicia2425
chyba jednak 2 semestry miałam namieszałam ;) naprawdę samą matmą się nie przejmuj jak Cie interesuje kierunek to idźźźźźźźź ;)

matma to pikuś :P tak jak makro- i mikro- ekonomia ale schody są przy statystyce, ekonometrii i prognozowaniu-symulacji - w 70%zleży kto wykłada i czy ma się szczęście :P ;]

Hmmmm... a znasz może jakąś stronę z wymaganym materiałem na tym kierunku?

Gość jo233q
tak jak ktoś wyżej napisał zależy od wykładowcy u mnie z matą i statystyką poszła gładko , problemy są przy ekonometrii. dodam że też zawsze byłam noga z maty