Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oliviaa_19

Antykoncepcja

Polecane posty

Gość Oliviaa_19

Hej wszystkim :) Otóż mam problem;/ Mam 19 lat mój partner 22 i chcemy rozpocząć współżycie , domyślam się że to się stanie już za tydzień.. :) I stąd moje pytanie. Czy sama prezerwatywa wystarczy ? Czy powinnam kupić jakieś tabletki w aptece? (Bo do ginekologa raczej nie zdążę pójść ) Będę wdzięczna za każdą odpowiedz :) Pozdrawiam :)

Gość prezerwatywa wystarczy
jesli zostanie dobrze dobrana;)

a dlaczego nie zdarzysz? Idz prywatnie;) Uwazajcie i powodzenia:)

prezerwatywa plug globulki za ok 30 zł w aptece za opak. bez recapty tylko uzywanie troche nie komfortowe:(

globulek nie radzilabym na pierwszy raz;) bo na pewno bedzie stres a jeszcze bardziej sie zestresuja jak te globulki beda sie rozpuszczaly;)

Gość nieusatysfakcjonowana annia
dobrze, że w ogóle zastanawiasz się nad antykoncepcją bo to bardzo ważne. Na " pierwszy raz" prezerwatywa powinna wystarczyć. Uważajcie aby podczas zakładania nie uszkodzić jej paznokciem. Proponuję dureksa w ciemno niebieskim opakowaniu- są mocniejsze od zwykłych. Na przyszłość warto sięgnąć po tabletki lub plastry bo lepszy komfort ( nie trzeba tracić czasu na zakładanie gumki).

wszystkie pigułki antykoncepcyjne ("tabletki") sa tylko na receptę, więc jesli nie wybierzesz się do lekarza, to ich nie kupisz gumka jest dośc stresująca, zwłaszcza na pierwszy raz, no, ale nie masz wyjścia szkoda, że tak szybko podejmujesz decyzję o współżyciu, ze nawet nie zdązysz sie do tego pożądnie przygotować

Ewa33, autorka prosi o rade dot WYBORU antykoncepcji, a nie PRAWIENIE MORAŁÓW!!!!! chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem;)

Gość Oliviaa_19
Dzięki wszystkim za rady:) Wiem, że mogłam wcześniej pomyśleć o tabletkach ale ostatnio wogóle nie mam czasu na nic ;/

Gość kakakkakakkakakalalla
a ja stara juz jestem, poznalam kogos jest milo, on chcialby by bylo jeszcze milej, ale nie naciska, jak sie do tego przygotowac, to bylby moj 1

Gość czemu czemu
wiesz co? ja dla pewnosi kupilabym tabletke 72 godz,zazyjesz ja po a przynajmniej bedzie pewne,ze okres dostaniesz.

Gość poszukaj tutaj
nie przesadzajcie z ta tabletka 72 godz - to nie jest ot tak, do lykania :o

Gość Oliviaa_19
;)

Gość KamiluniaaSzmaragdowa
hmm.. powinna wystarczyc prezerwatywa ;p

Gość guma powinna wystarczyc
ale uwazaj, bo zawsze moze peknac Najlepiej, zeby nie konczyl w Tobie, jak uzywacie gumy. A na przyszlosc najlepiej bierz tabletki lub stosuj metode powyzej.

Fakt, dobrze że myślisz wcześniej :) Rzeczywiście na pierwszy raz chyba najlepsza prezerwatywa, ale to tylko z braku czasu u Was tak radzę. Tylko ja z kolei powiem co innego- zapomnij o Durexach. Prezerwatyw pierwszy raz całkiem niedawno używałam (no i tylko tyle ile musiałam), ale zorientowałam się że Durexy to większy syf, są grube, czasem był problem z rozwinięciem (to nie jest kwestia przechowywania, "świeże" z apteki też takie były), strasznie śmierdzą lateksem! Po używaniu Durexów czuć gumą nie tylko wiadome miejsca, ale i dłonie. Bleee... Nie straszę, ostrzegam. Ze swojej strony polecam Unimil, zwłaszcza Unimil SKYN- te ostanie jako jedyne dają wrażenie naturalności. Czuć i tak, ale słabo i można o nich zapomnieć. "Najlepiej, zeby nie konczyl w Tobie, jak uzywacie gumy"- kto i dlaczego z taką świetną radą wyskoczył? Chłopak pierwszy raz uprawia seks, pierwszy raz z prezerwatywą i jeszcze ma kontrolować wytrysk? A gdzie przyjemność? I jeśli decydujecie się na prezerwatywy, poćwicz wcześniej na bananie np. :) Piszę poważnie, stres w temacie "jak to założyć", zwłaszcza jeśli chłopak w takiej nerwówie ma utrzymać wzwód, nie jest fajny. Lepiej technikę opanować wcześniej :) Piszę to oczywiście "mądra po szkodzie", ale gdyby mój pierwszy seks z prezerwatywą był moim pierwszym w ogóle chyba szybko bym się zniechęciła. Tak na przyszłość- idź do lekarza. Tabletki to nie cukierki, też nie każdy może, ale jeśli reagujesz na nie dobrze to fajne wyjście. Dobry lekarz zleci Ci wcześniej badania, no i tabletki pasuje od pierwszego dnia cyklu brać, bo tygodniu w pełni działają (przy pierwszym op.), więc faktycznie za późno. Nie słuchaj o tabletkach "72 h po", tego nie można łykać ot tak, ani stosować jak środka antykoncepcyjnego, to ma szkodliwe działanie. Ja na pewno nikogo nie będę zachęcać do prezerwatyw, wybaczcie ale dla mnie to syf, nie ma najmniejszego porównania jeśli chodzi o wrażenia bez i z "gumką". Przez właśnie dużo mniejszą przyjemność i potencjalne problemy techniczne na pewno nie stwierdzę że to dobre na początek.

Gość Oliviaaa19
Dzięki :)