Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KulkaMięty

Prywatna wizyta u ginekologa:ceny i przebieg?

Polecane posty

Gość KulkaMięty

Witam, wybieram się pierwszy raz na ową wizytę więc moje obawy są całkiem uzasadnione. Wszystkie panie chyba przyznają mi rację, mimowszystko chodzi tu o naruszenie naszej intymności. Cóż, ale mus to mus-> jestem już w wieku w którym zdecydowanie należy odwiedzić lekarza by chociaż sprawdził czy wszystko gra (nawet jeśli jakiś problemów nie mam). A więc. Wybieram się do gabinetu prywatnego, głównie po przepisanie tabletek. Zastanawia mnie czy tego rodzaju przyjemność może wliczać w siebie konieczność wykonania jakiś badań, czy też lekarz po wywiadzie po prostu dopasowuje odpowiednią antykoncepcje do kobiety. Jak w ogóle przebiega taka pierwsza wyzyta?

Moja ginekolog prywatna trzyma mnie godzinę. Pobiera materiał do cytologii, bada, robi badanie bakteriologiczne. Mierzy mi ciśnienie, osłuchuje serce, maca migdałki, na początku zrobiła też wywiad rodzinny - pytała o wszelkie choroby dziedziczne w mojej rodzinie, chciała wiedzieć, co mi przewlekle dolega. Aha - oczywiście zbadała też piersi:)

Gość hgdafsh
moja normalnie mnie zbadała i zrobiła cytologię

Lublin, luxmed 85 zł wizyta 25 zł cytologia wywiad, badanie, omówienie problemu, recepta